1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & journalist

Jildou van der Bijl

Jildou van der Bijl was op haar 27e hoofdredacteur bij Nieuwe Revu en sinds 2008 groeide ze uit tot hoofdredacteur van de LINDA. Ze is helemaal thuis in de journalistiek. Ze hoort absoluut thuis in het rijtje van meest invloedrijke vrouwen van Nederland. Thema’s die Jildou bespreekt zijn leiderschap, ondernemerschap, lifestyle & health, business & management en communicatie & media. Haar vakgebieden bestaan dan ook uit journalistiek, innovatie, marketing en nog veel meer. Jildou is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jildou van der Bijl

Over Jildou van der Bijl

Studie

Jildou van der Bijl studeerde aan de Hogeschool voor Journalistiek te Zwolle en werd op haar 27e hoofdredacteur bij Nieuwe Revu. Daarna leidde ze bij Mood for Magazines onder meer La Vie en Rose, Oog, het tijdschrift van het Rijksmuseum, en zette ze de specials van LINDA. (LINDA.meiden, LINDA.mode, LINDA.wonen, LINDA.man en L’HOMO.) op.


LINDA

Sinds 2008 is Jildou als algemeen hoofdredacteur van het merk LINDA. de drijvende kracht achter één van Nederlands meest succesvolle mediamerken. Onder leiding van Jildou groeide de oplage van LINDA. naar 233.452, werd LINDAnieuws.nl gelanceerd (dat gemiddeld 2,6 miljoen bezoekers per maand bereikt), ontstond LINDA.het bureau (het reclamebureau van de makers van LINDA.), en werd het online videoplatform LINDA.tv opgezet. In 2016 was het eerste LINDA.festival een feit, in het najaar van 2018 wordt dit voor de derde keer georganiseerd.


Media

Jildou staat al drie jaar op rij in de top 10 in de categorie Media in Opzij’s Top 100 van meest invloedrijke vrouwen van Nederland. En in De Media 100, de jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media staat Jildou als vierde vrouw op plaats zeventien (2017). Vanaf januari 2018 is zij toegetreden tot het bestuur van SIRE. Jildou woont samen met beeldend kunstenaar Paul Kooiker en is moeder van twee kinderen.


Boek Jildou van der Bijl bij het Sprekershuys!

Jildou van der Bijl is te boeken als spreker en panellid en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, ondernemerschap, lifestyle & health, business & management en communicatie & media. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jildou van der Bijl boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Media, Bedrijfsvoering, Marketing, Journalistiek, Magazines, Redactie

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Lezing Jildou van der Bijl

Jildou van der Bijl is een echte zakenvrouw. Ze barst van de creativiteit en is succesvol geworden in een branche waarin dit niet vanzelfsprekend is: de tijdschriftenbranche. LINDA. is een daverend succes.

Jildou spreekt onder meer over de volgende onderwerpen: Lifestyle & Health, ondernemen, leiderschap, marketing en balans tussen werk en privé. Op de redactie van LINDA. was het vorig jaar nodig om kritisch te kijken naar de werkdruk en of deze wel gezond was. Naar aanleiding daarvan, besloot hoofdredacteur Jildou van der Bijl een jaar lang niets nieuws te lanceren, een zogenaamd ‘plateaujaar’. En het hele bedrijf ging op cursus: hoe kun je beter nee zeggen, hoe ga je om met perfectionisme? Door deze ervaringen kan Jildou alles vertellen over balans in werk en privé.

Jildou van der Bijl: “Linda heeft het niet aan John gemeld, daar ben ik haar dankbaar voor.”

Jildou van der Bijl: Meer balans in 2017 – Volledige presentatie

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.