1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & filosoof

Paul Smit

Filosoof en cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij staat bekend om zijn unieke mix van humor en inhoud. Met 20 jaar ervaring en meer dan 3000 optredens op zijn naam, weet hij op sublieme wijze het publiek een uur te laten lachen waarbij hij tegelijkertijd laat zien hoe ons brein werkt als het gaat om verandering, samenwerking en beïnvloeding. Hij is expert op het gebied van leiderschap, onderwijs en impact van corona. Paul Smit is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Paul Smit

Over Paul Smit

Levensloop

De carrière van Paul Smit is alles behalve gepland en hangt met toevalligheden aan elkaar. Na zijn middelbare school wilde hij op avontuur en meldde zichzelf aan bij de Luchtmobiele Brigade waar hij twee jaar een rode baret mocht dragen.

Na deze mooie jaren besloot Paul te gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam en studeerde daar af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn’. Vervolgens werd hij festivalmanager en begon daarna een IT bedrijf. Dit liep uitstekend, maar toen hij bevriend raakte met cabaretier Guido Weijers dacht Paul: ‘Wat hij doet is veel leuker dan wat ik doe.’

Hij verkochte zijn bedrijf en klom op ieder podium dat hij tegenkwam. Een jaar later mocht Paul naar Mojo Theater en zo tourde hij vijf jaar door het land. Steeds vaker begon hij zijn interesse in neurowetenschap en psychologie te mengen met cabaret. Zo ontstonden de presentaties en trainingen die Paul nu doet voor het bedrijfsleven.


Spreker Paul Smit

Bedrijven boeken Paul Smit voor zowel lezingen als trainingen. Een lezing van deze bedreven spreker is een garantie voor een onderscheidend verhaal met veel humor en interactie. Het raakt de kern van menselijke verandering en is daarmee inspirerend voor organisaties die zich bevinden in verander- of innovatietrajecten. Zowel de lengte als inhoud van de lezing zijn altijd op maat aanpasbaar.

Dat laatste geldt overigens ook voor de trainingen waarvoor bedrijven Paul kunnen inhuren. Hierin gaat hij als trainer nog dieper in op de psychologische en neurologische aspecten achter menselijk gedrag en vertaalt hij dit naar concrete handvatten en tips voor de organisatie. Een lezing of training van deze enthousiasmerende persoonlijkheid legt dan ook vaak een solide basis voor bedrijfsinnovatie.


Ondernemer

In 2018 heeft Paul samen met topcoach Scott Byrd uit de VS het bedrijf Pathways Global opgericht in New York, gericht op Keynotes & Coaching. In 2019 heb heeft hij samen met Arno Folkerts ‘Folkerts & Smit’ opgericht, ‘Keynotes door Kwaliteit’.


Boek Paul Smit bij het Sprekershuys!

Paul Smit is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals online trends, e-business, technologie, digitale disruptie, leiderschap, teamwork, communicatie, sales, marketing en veranderingen. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Paul Smit inhuren voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Communicatie, Neurologie, Technologie, Lean, Samenwerken, Communicatie & presentatie, Verbinding, Ondernemen, E-business, Teamwork, Klantgerichtheid, Vertrouwen

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Paul Smit

In een humoristische en energieke presentatie gaat Paul Smit in op diverse aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Zijn verhaal is onderscheidend en bevat de nieuwste inzichten. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Hoe kunnen we als mens flexibel en ontspannen in het leven staan en denken in mogelijkheden? Hoe ontstaat er verbinding, vertrouwen en creativiteit binnen een organisatie? De combinatie van inhoud, humor en interactie maakt ‘Anders Kijken’ een ideale toevoeging aan uw bijeenkomst, congres of evenement.

Paul Smit Live Webinar

Via Zoom speelt Paul Smit “Anders Kijken”. U ziet de presentatie groot in uw scherm, waarbij Paul klein in beeld live de keynote speelt. Thema’s koppelen ze hierbij uiteraard aan uw event waarbij het goed te weten is dat de keynote “Anders Kijken” om het individuele brein draait in de samenleving en in organisaties.

Tijdens de keynote is het mogelijk om vragen van kijkers via Zoom op te halen en te behandelen.

 • Live via ZOOM
 • Online teaser inclusief
 • Duur afhankelijk van uw thema’s. Ons advies maximaal 40 minuten presentatie + evt 20 minuten Q&A
 • Onbeperkt aantal mensen kunnen meekijken
Paul Smit & Arno Folkerts Webinar "Anders Kijken naar De Verandering” (incl teaser)

De webinar is opgenomen in “Lubach op Zondag” stijl. Snel, verrassend en op maat voor iedere organisatie. Maximale duur ongeveer 30-40 minuten. Interessant voor iedereen in een veranderende wereld. Als energizer, eye-opener en inspiratie. Zo passen we de thema’s van iedere veranderende organisatie, benaderd vanuit het brein van het individuele brein in. Dit doen we door de keynotes van mijzelf (De Verandering) en Paul Smit (Anders Kijken) in elkaar te passen en te actualiseren. Zo krijgen we inkijk in ons brein in bijvoorbeeld “Corona tijd” opgeteld bij de veranderende structuur en cultuur in een organisatie. De thema’s uit beider Keynotes worden als compilatie aangepast aan uw event.

Thema’s die spelen bij mensen en organisaties waar we niet aan voorbij kunnen gaan. Op een leuke, snelle en veilige manier gepresenteerd. Bij iedere verandering gaan immers vaak de hakken in het zand. Humor en inzicht in de juiste combinatie veranderen dat.

 • Vooraf opgenomen. Geen streamingsproblemen.
 • Webinar Ongeveer 30-40 minuten (het menselijk brein houdt de energie er online gemiddeld 35 minuten bij…)
 • Wordt opgestuurd via Vimeo met tijdelijk (14 dagen) wachtwoord
 • Onbeperkt aantal mensen kunnen meekijken
 • Gepersonaliseerde teaser is inclusief (ongeveer in stijl als op de site staat www.folkertsensmit.nl)
 • Optioneel live Q&A tegen meerprijs
Paul Smit en Arno Folkerts Live Webinar

Live op het podium wordt deze keuze meer en meer gemaakt als opening en sluiting van het event. Zo wordt het event energiek gestart met de keynote van Arno Folkerts, worden eventuele hakken uit het zand gehaald met een lach en eye-openers voor het event. Paul Smit sluit de dag af, waarbij de keynotes “aan elkaar worden verbonden” zijn, maar waarbij op een zelfde manier verschillend naar de thema’s wordt gekeken. Zo combineren de verandering in structuur en cultuur volledig vanuit het actuele brein en gaan de aanwezigen met een lach de zaal weer uit.

Online is dit nu ook mogelijk via ZOOM, waarbij aan het eind van het event Arno en Paul (of 1 van hen) nog live vragen gesteld kunnen worden.

 • Live via ZOOM
 • Online teaser inclusief
 • Duur afhankelijk van uw thema’s. Ons advies maximaal 30 minuten per presentatie + evt 20 minuten Q&A
 • Onbeperkt aantal mensen kunnen meekijken
Het leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt.

Jan Geurtz & Paul Smit: Wie is het meest verlicht?

Paul Smit - Kun je je brein afstemmen op innovatie?

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.