1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Peter Riezebos

Peter Riezebos is schoolverlater, multidisciplinair wetenschapper, auteur, kunstenaar en inspirator. Inmiddels heeft geschopt tot één van de meest gevierde kunstenaars van Shanghai. Peter tekende zijn stormachtige levensverhaal op in de autobiografie ‘Van MAVO tot Harvard’ en zal er tijdens zijn lezing voor zorgen dat het publiek vol nieuwe inspiratie en inzichten naar huis gaat. Hij volbrengt een parallel traject in Nederland waarin hij hersenprofielen verkent en onderzoekt waar en hoe creativiteit zich in onze hersenen manifesteert. Peter Riezenbos is nu te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator bij het Sprekershuys!

...Peter Riezebos

Over Peter Riezebos

Multitalent Peter Riezebos is zogenaamd een 'geval apart'. De rebelse jongen die in geen enkel schoolsysteem paste werd uiteindelijk een van de topstudenten van Nederland en een eloquent spreker. Staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker, die zijn eerste boek in ontvangst nam, noemt hem dan ook een inspirerend voorbeeld. Peter is gepromoveerd op het gebied van onderwijstechnologie aan de East China Normal University in Shanghai. Daarnaast volbrengt hij een parallel traject in Nederland waarin hij hersenprofielen verkent en onderzoekt waar en hoe creativiteit zich in onze hersenen manifesteert. Peter is auteur van de autobiografische bestseller 'Van Mavo tot Harvard', die ook in de Verenigde Staten is uitgebracht onder de titel 'One Size Fits None'. Momenteel werkt hij daarnaast aan zijn boek over creativiteit met de titel 'Buiten de Lijntjes'. Naast wetenschapper, schrijver en spreker is Peter professioneel kunstenaar met wereldwijd diverse (solo) exposities, onder meer in het World Trade Center Amsterdam Zuid, het Fashion Center in Shanghai en het Museum of Modern Art in Shanghai. Zijn werk is via verschillende internationale galerieën te verkrijgen. Peter doet ook 'live action painting', waarbij hij ter plekke voor een organisatie met publiek een uniek werk vervaardigd. Eventueel gecombineerd met een spreekbeurt. In zijn vrije tijd speelt Peter graag vintage computerspelletjes, leest hij, schaakt en kookt hij, en schrijft hij voor verschillende media. Schilderen, tekenen en dichten zijn grote passies.


Boek Peter Riezebos bij het Sprekershuys!

Peter Riezebos is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator en is expert op het gebied van technologie, politiek, motivatie, talent, hersenen, leren en leervermogen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Peter Riezebos boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Technologie, Hersenen, Motivatie, Talent

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Presentator

Tariefindicatie

€3500

Sessies

Lezing Peter Riezebos

Tijdens een inspirerende sessie neemt Peter je mee op zijn bizarre reis van meervoudig schoolverlater en klinisch debacle naar excellent student en multidisciplinair, internationaal wetenschapper, kunstenaar, schrijver en spreker. Ontwikkeling en ontplooiing voeren in de hedendaagse maatschappij de boventoon. Maar omdat we als individuen allen uniek zijn, is het uitdagend om op individueel niveau nieuwsgierigheid te laten gedijen en persoonlijke talenten optimaal tot hun recht te laten komen.

Vanuit zijn persoonlijke verhaal, tevens opgeschreven in zijn autobiografische bestseller 'Van Mavo tot Harvard', illustreert Peter zaken als individualiteit in leren, persoonlijke talenten, (intrinsieke) motivatie en hoe je het maximale uit jezelf kunt halen. Een uiterst inspirerende lezing, voorzien van een lach en een traan, waarbij je gegarandeerd bewogen, geïnspireerd en vol nieuwe inzichten de zaal verlaat.

Dagvoorzitter Peter Riezebos

Naast dat Peter een inspirerende spreker is, staat hij ook graag op het podium als dagvoorzitter. Hij heeft van alles van het leven gezien, zichzelf weten te ontwikkelen op een manier dat niet veel kunnen en is geen alledaagse man. Dat maakt ook dat Peter een interessante dagvoorzitter is. Hij denkt 'out of the box', wil alles uit de dag en de sprekers halen, heeft oprechte interesse en herleidt de vraag achter de vraag.

Het ontblokken van mentale obstakels is het ontlokken van intellectuele groei. Durf te denken!

PROFILE met Peter Riezebos: 'Van Asperger en ADHD naar promoveren in China'

Peter Riezebos

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.