Vakgebied

Technologie
Politiek
Motivatie
Talent
Hersenen
Leren & leervermogen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Wetenschap
Ondernemerschap

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.500

Biografie

Biografie

Multitalent Peter Riezebos is zogenaamd een 'geval apart'. De rebelse jongen die in geen enkel schoolsysteem paste werd uiteindelijk een van de topstudenten van Nederland en een eloquent spreker. Staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker, die zijn eerste boek in ontvangst nam, noemt hem dan ook een inspirerend voorbeeld. Peter is gepromoveerd op het gebied van onderwijstechnologie aan de East China Normal University in Shanghai. Daarnaast volbrengt hij een parallel traject in Nederland waarin hij hersenprofielen verkent en onderzoekt waar en hoe creativiteit zich in onze hersenen manifesteert. Peter is auteur van de autobiografische bestseller 'Van Mavo tot Harvard', die ook in de Verenigde Staten is uitgebracht onder de titel 'One Size Fits None'. Momenteel werkt hij daarnaast aan zijn boek over creativiteit met de titel 'Buiten de Lijntjes'. Naast wetenschapper, schrijver en spreker is Peter professioneel kunstenaar met wereldwijd diverse (solo) exposities, onder meer in het World Trade Center Amsterdam Zuid, het Fashion Center in Shanghai en het Museum of Modern Art in Shanghai. Zijn werk is via verschillende internationale galerieën te verkrijgen. Peter doet ook 'live action painting', waarbij hij ter plekke voor een organisatie met publiek een uniek werk vervaardigd. Eventueel gecombineerd met een spreekbeurt. In zijn vrije tijd speelt Peter graag vintage computerspelletjes, leest hij, schaakt en kookt hij, en schrijft hij voor verschillende media. Schilderen, tekenen en dichten zijn grote passies.

Peter Riezebos is te boeken als spreker en dagvoorzitter en geeft lezingen over de onderwerpen onderwijs, wetenschap en mens & maatschappij. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Het ontblokken van mentale obstakels is het ontlokken van intellectuele groei. Durf te denken!
Thumnail Peter Riezebos
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer