Vakgebied

Communicatie
Presentatie
Humor

Thema's

Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ruben is een van Nederlands bekendste presentatoren. Ruben Nicolai startte zijn carrière met Nathan Vecht en samen geven ze in een Amsterdams pand hun eerste show als cabaretiers. Na hun eerste optreden gaat het snel. Met ‘Uitverbaasd’ wonnen Nicolai & Vecht het Rotterdams Cammeretten Festival. Vanaf dat moment weet Ruben wat hij wil en presenteert hij programma's met een komische noot. In 2004 start het programma 'De Lama’s' waar Ruben deel van uitmaakt. In eerste instantie is het programma geen succes, maar na het wisselen van de leden wordt het een groot succes. Samen met de medeLama's Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbruge wint Ruben als kroon op het werk de Gouden Televizierring in 2006.


Na De Lama’s presenteert Ruben enkele succesvolle programma’s, zoals 'De Allerslechtste Chauffeur van Nederland' & 'Golden Oldies'. Als presentator van 'De Allerslechtste Chauffeur van Nederland' begeleidt Nicolai acht verkeersduivels. Het gestuntel van de deelnemers zorgt voor een humoristisch programma wat aan Ruben besteed is. Met 'Golden Oldies' stelt hij een muziekgroep van veertig bejaarde Hagenazen samen. Samen met de gepensioneerden heeft Nicolai een uitverkocht Carré theater voor elkaar gekregen. Naast deze programma’s was Ruben te zien als presentator van 'Je Zal Het Maar Hebben' en 'Try Before You Die'. In het programma 'Je Zal Het Maar Hebben' dook Nicolai in de levens van jongeren met een beperking of aandoening. Bij 'Try Before You Die' ging hij de uitdaging met zijn medepresentatoren aan om dingen te doen die je voor je dood moet hebben gedaan. Voor het presenteerwerk wat Ruben verricht, wordt hij in 2008 genomineerd voor een Zilveren Televizierster. Echter wint hij de prijs niet. In 2009 wordt hij weer genomineerd en neemt hij de Ster mee naar huis.


Na het avontuur bij BNN tekent Ruben Nicolai in 2015 een contract bij RTL. Hier wordt hij herenigd met een deel van De Lama’s, namelijk Tijl Beckand. Samen met Tijl is hij binnenkort te zien in het tweede seizoen van 'Professor Nicolai & Dokter Beckand'. Daarnaast presenteert Ruben Nicolai bij RTL de programma's 'Beste Kijkers' en de nieuwe versie van '5 tegen 5'. Ook maakt hij onderdeel uit van het nieuwe presentatieduo van 'Idols' samen met Lieke van Lexmond.

Lees meer
Je moet je leven niet vergooien, maar volop genieten
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer