Vakgebied

Innovatie
Leiderschap
Ondernemen
Ondernemerschap
Vrouwelijk ondernemerschap
Woman empowerment
Gebruik van producten
Customer Experience
Familiebedrijven

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Innovatie & Trends

In te huren als

Spreker
Interviewer
Panellid

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Vivienne van Eijkelenborg is winnares Prix Veuve Clicquot, zakenvrouw van het jaar 2016 en CEO & eigenaar van Difrax BV, Nederlandse marktleider in babyartikelen.

Na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen ging Vivienne aan de slag als Category en Product Manager bij verschillende retail ketens. Na diverse jaren praktijkervaring besloot ze haar studie en opgedane kennis aan te wenden voor het familiebedrijf. In 1997 startte ze bij Difrax, het bedrijf dat haar ouders in 1967 oprichtten. In 1999 nam Vivienne het stokje van haar ouders volledig over en bouwde bedrijf uit tot een echt A-merk met eigen productontwikkeling en een internationale focus.

Vandaag de dag staat Difrax bekend als hét innovatieve en moderne babymerk en is daarmee de eerste keuze van vele jonge ouders. Difrax heeft een breed assortiment babyartikelen welke wereldwijd verkrijgbaar zijn. In Nederland is Difrax marktleider in het segment babyflessen (41%) en fopspenen (51%). Daarnaast heeft Difrax inmiddels diverse toonaangevende awards gewonnen met haar innovatieve producten zoals de S-flesverwarmer en de handsfree borstkolf. Innovatief design is hierbij een van de belangrijke succesfactoren. Difrax staat voor Passie, Innovatie en Happy Growth!

Vivienne heeft verschillende boeken ontwikkeld voor jonge ouders zoals het Stoppen met Foppen boek en het informatieve Aanleggen, Voeden en Kolven. Difrax zet zich in voor de Fonds Gezond Geboren en werkt regelmatig samen met de stichting Free A Girl.

Naast de passie voor haar werk bij Difrax is Vivienne ook actief binnen diverse andere organisaties. Zo is ze de President van de World Association of Bottle and Teat, gevestigd in Parijs. En sinds juli 2015 is ze voorzitter van het Nederlandse chapter van de Entrepreneurs Organization. Een organisatie waar wereldwijd meer dan 14.000 ondernemers lid van zijn. Haar missie is (vrouwelijk) ondernemerschap te ondersteunen.

Vivienne van Eijkelenborg is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen ondernemerschap, trends & innovatie en leiderschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Vier in het leven wat er te vieren valt! Een leven lang leren. Be a pinquin.
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer