Janneke Jager als spreker inhuren

Janneke Jager als spreker inhuren

Cabaretière

Grappig, eigenzinnig, gedurfd. Ook als podiumbeest weet ze de gevoelige snaar te raken – LEVEN! Magazine Utrecht”

– LEVEN! Magazine

Biografie

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen. Met een brutale blik bekijkt ze de wereld en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de Noordelijke klei van haar roze laarsjes geschud en timmert ze aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013). Janneke rondde in 2017 de Playground for Professionals af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze treedt landelijk op en verzorgt de vaste muzikale intermezzo’s tijdens zowel de talkshow Talk of the Town (Culturele Zondagen, RTV Utrecht) als tijdens het Science Café van Universiteit Utrecht in TivoliVredenburg. Eerder was Janneke de vertolkster van het maandlied van UVandaag (RTV Utrecht) en stond ze in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival (2015).

Janneke maakt ‘entertainment met een rauw randje’, waarin ze uitdaagt om na te denken over oude patronen en geijkte paden. Brutaal en ontwapenend. Wervelend en gretig, volgens Jacques d’Ancona in het Dagblad van het Noorden. Maar altijd met de wens om te raken.

Momenteel speelt Janneke haar nieuwe voorstelling ‘Femme Façade’ door het land. Een muzikale voorstelling op het snijvlak van cabaret & kleinkunst, waarin ze wordt begeleid door twee muzikanten. Daarnaast verzorgt ze regelmatig comedy-intermezzo’s en liedjes op maat tijdens symposia en congressen, treedt ze op als dagvoorzitter én is ze trouwambtenaar. Maar waar ze ook staat te spelen: Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei: een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Janneke studeerde Engels aan de Universiteit Leiden en is daardoor perfect in staat om een evenement in deze taal te hosten.

Reacties opdrachtgevers:

“We hebben het plezier gehad om Janneke inmiddels drie keer als gastvrouw te mogen ontvangen tijdens ons TEDx event. Ondanks de korte voorbereidingstijd, slaagde Janneke er in om de events vol enthousiasme en humor in het Engels aan elkaar te praten. Voor ons was Janneke de perfecte persoon om tussen de sprekers door het energiepijl in de zaal hoog te houden.”
– Ole Lagatie, Johnson & Johnson Farmaceutical, België

“Janneke verzorgde een muzikaal intermezzo tijdens het symposium van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten in de Jaarbeurs. Voor een kleine 300diëtisten zong ze met haar ukelele twee keer een liedje ingeleid door cabaret. In ons geval een geinig stukje over imago en een kritisch liedje over detoxen. Zeker toegespitst en een tikje controversieel. Janneke is een welkome afwisseling op een programma vol kennisoverdracht. Terwijl de tafelgasten op het podium bleven zitten, nam Janneke bescheiden en zonder al teveel poespas haar plek op het podium met haar ukelele.” 
– Anja Evers, directeur Nederlandse Vereniging van Diëtisten

“Om de befaamde after lunch-dip te voorkomen, vroegen we Janneke een intermezzo te verzorgen op ons symposium: het werd een hilarisch kwartiertje vol verhalen over zelfhulpboeken en yoga-ervaringen in een ashram. Met haar ukelele en haiku’s zorgde Janneke voor een luchtige noot in ons programma, waardoor ons publiek met frisse blik de middag inging.” 
– Fernie Maas, Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Cabaret, kleinkunst, liedjes op maat, creatieve teksten

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Presentator Performer Spreker

Onderwerpen

Kunst & Cultuur Cabaret & Entertainment

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kunstkaarten vouwen en samen met enveloppen in cellofaantjes doen, voor in zo’n kaarten-molen in een galerie waar mijn moeder werkte. Tien cent per stuk…en een hoop ‘paper cuts’ in mijn vingers, van die scherpe papierrandjes!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Spelen voor 400 man in de Leidse Schouwburg.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Cabaret, cabaret, cabaret. En… misschien wel dat optreden in Carré!

Voor wie heb je grote bewondering?

Barbra Streisand.

Wat weet niemand van je?

Dat ik met gemak mijn been in m’n nek kan leggen. Je hebt er niks aan, ik hoef er ook niks voor te doen (of laten), dus wat moet je er mee…Wie weet prop ik het ooit nog eens in een voorstelling.

Twitter

  • @JannekeJager77 Hello again @groningen ! Koffie bij old friend Louis, plannen smeden met new friend @ismaellotz en mn hart ophalen i… https://t.co/r0ev84qoiB
  • @JannekeJager77 RT @UtrechtUit : Komt dat zien, komt dat zien! Zaterdag 25 augustus is er een speciale zomereditie van cabaretvoorstelling 'Femme Façade' va…
  • @JannekeJager77 De zomer spectaculair uitluiden? Kom dan zaterdag 25 aug 20.30u naar Fort a/d Klop en geniet van cabaretvoorstellin… https://t.co/1A7sMfDCAO
  • @JannekeJager77 @UitjeUtrecht er is een speciale zomereditie van cabaretvoorstelling 'Femme Façade' in een circustent bij Fort aan… https://t.co/ZYNNBZ9sjt
  • @JannekeJager77 @UitjesinUtrecht er is een speciale zomereditie van cabaretvoorstelling 'Femme Façade' in een circustent bij Fort a… https://t.co/VZFbHYqZcf