Vakgebied

Cabaret
Kleinkunst
Liedjes op maat
Creatieve teksten

Thema's

Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Janneke’s wieg stond in Noord- Groningen, waar de buren zo ver weg woonden dat ze vanzelf al vroeg begon met herrie maken om gehoord te worden. Janneke Jager bekijkt de wereld met een brutale blik en ze vertelt en zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid

Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de plattelandsklei van haar roze laarsjes geschud en timmert Janneke Jager aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het in 2013 begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival. Ze volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedyweekend. Janneke speelde op zeer uiteenlopende podia door het hele land, van kleine theaters op de Waddeneilanden tot aan uitverkochte voorstellingen in een circustent. Janneke doet dat “wervelend en gretig”, aldus Jacques d’Ancona. Ze was vertolkster van het ‘Maandlied’ bij RTV Utrecht en is al drie jaar het muzikale intermezzo tijdens het maandelijkse ‘Science Café’ in Tivoli Vredenburg. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door songfestivalwinnaar Duncan Laurence – waardoor het lied in één klap ‘viral’ ging.

Na een succesvolle tournee met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Femme Façade’, gaat Janneke Jager komend theaterseizoen het land in met ‘Fantoomgeluk’, ‘een fout-nostalgische cabarettrip’. Janneke is te boeken als cabaretier, presentator en spreker. Op deze pagina onder de kop ‘Sessie’ vindt u meer informatie over de mogelijkheden.


Boek Janneke Jager bij het Sprekershuys!

Janne Jager is te boeken als spreker, presentator, cabaretier en performer en is expert op het gebied van cabaret, entertainment en kunst & cultuur. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Janneke Jager boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Droom nooit te klein!
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer