Vakgebied

Ondernemen
Wetenschap
Onderwijs
Kunst & Cultuur
Innovatie & Trends
Bedrijfsleven & Management
Acteur
Technologie & ICT
Marketing & Communicatie
Onderwijs
Kunst & Cultuur
Ondernemen
Innovatie & Trends
Technologie & ICT

Thema's

Mens & Maatschappij
Onderwijs
Wetenschap
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Kunst & cultuur
Innovatie & Trends
Technologie en ICT

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

In 2006 studeerde Tim Murck af aan de Toneelschool in Arnhem. In het werkveld begon een fascinatie voor het inzetten van nieuwe, digitaal gedreven, mediavormen. Inmiddels combineert hij al 12 jaar interactieve storytelling en gamification om groepen mensen ‘in beweging’ te krijgen. Hij is opgeleid als acteur en speelde verdeeld over 10 jaar in tientallen toneelstukken, televisieseries en films. Het podium is dus zijn thuis.

Als Tim iets heeft teruggekregen de afgelopen jaren dan is het wel het enthousiasme dat hij bij een publiek kan creëren tijdens een lezing of masterclass. Niet alleen enthousiasme voor de projecten en producten die hij (mede) ontwikkelde, maar ook de potentiele vertaling hiervan naar de eigen situatie. De afgelopen jaren ontwikkelde hij de Hero Centred Designmethode. Een methode die mensen dwingt vanuit het perspectief van de eindgebruiker te denken. Vaak verwachten we veel van die eindgebruiker. We verwachten een gedragsverandering, een actie of andersoortige commitment, maar de vraag is vaak; waarom zou de eindgebruiker dit willen? Wat maakt het relevant, spannend, leuk, uitdagend, haalbaar? Of zelfs meeslepend, fascinerend en lichtelijk verslavend?


Door gebruik te maken van eeuwenoude kennis over de mens als verteller, luisteraar, toeschouwer en (hoofdrol)speler geeft Tim handvaten om dit soort ingewikkelde trajecten succesvol te doorlopen. De eerste jaren van zijn carrière werkte hij vaak in opdracht van (publieke) omroepen, (film) distributeurs en goede doelen. Daarna werkte hij veel voor grote corporates en overheidsinstanties. "Nu ontwikkel ik eigen producten en zet ik mijn opgebouwde netwerk in om deze producten tot succesvolle bedrijven te laten leiden." Hij heeft inmiddels een ontzettende bak aan kennis opgebouwd rondom thema’s als; community activatie, interactieve (transmediale) storytelling, verander- en innovatietrajecten, gamification en digitale leeromgevingen. De reden dat hij het podium, dit keer met zijn eigen verhaal, weer wat meer wil opzoeken is omdat Tim ontzettend geniet van het delen van zijn kennis en ervaring en omdat hij weet dat hij hier echt wat mee teweeg kan brengen bij een publiek.


Tim is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als interactieve (transmediale) storytelling, gamification en community activatie. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
“Art is not a mirror held up to reality but a hammer with which to shape it.”
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer