Lars for Free

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Lars Sørensen poserend buiten met blauwe pak

Je hebt geen budget, begroting of subsidie maar wel de ambitie om je event, film, seminar, debat of workshop professioneel, origineel, dynamisch en energiek te laten verlopen? Maak gebruik van Lars For Free!

''De ambitie is er, het budget niet.''

Er zit een fantastisch event aan te komen; de datum staat vast, de locatie is geboekt en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Maar dan rijzen de vragen: ‘Hoe gaan we de dag invullen?’ ‘Wie gaat de dag in goede banen leiden?’ ‘Hoe voorkom ik “4 uur, cup-a-soup” momenten?’ Een dagvoorzitter is het antwoord!

Steeds meer organisaties en bedrijven zien de meerwaarde van een professionele presentator of dagvoorzitter. Het is nu eenmaal een rol die meer inhoudt dan alleen het aankondigen van sprekers, een microfoon vasthouden en op je horloge kijken. Een goede dagvoorzitter creëert de juiste dynamiek én verbinding tussen sprekers, zaal, inhoud, vorm, proces en programma.

Je kijkt even op de verschillende sites van bureaus die dagvoorzitters aanbieden. Verschillende hoofden, diverse thema’s, op het eerste gezicht spreken ze allemaal aan. Als je uiteindelijk door de bomen het bos hebt gezien, kom je van een koude kermis thuis.

De ambitie is er, het budget niet.

Precies om deze reden heeft Lars Sørensen in 2012 #LarsForFree in het leven geroepen. Om zijn 5-jarig jubileum als ondernemer te vieren, ‘trakteerde’ hij op ‘#LarsForFree voor 3 projecten. Als specialist in live-communicatie, presentatie en eventdesign helpt hij ieder jaar om vele events doeltreffend, effectief en inspirerend te maken. Inmiddels is #LarsForFree een traditie geworden, waarbij ieder jaar een aantal dagvoorzitterschappen gratis wordt weggegeven.

Lars over het dagvoorzitterschap:
“Als je event een film of theaterproductie zou zijn, dan zie ik de dagvoorzitter als de zichtbare regisseur. Hij moet niet de aandacht op zichzelf vestigen maar alles zo op elkaar afstemmen dat de hoofdrolspelers hun beste prestatie ooit kunnen leveren en het publiek meer krijgt dan ze hadden verwacht, omdat ze niet keken naar, maar onderdeel waren van de beleving…”

Organisaties en bedrijven willen hun event, seminar of workshop professioneel, origineel en energiek laten verlopen, maar hebben hiervoor weinig of geen budget. Maar niet alles van waarde hoeft duur te zijn. Iedereen is welkom om een aanvraag te doen. Een onafhankelijke commissie die over de toekenning van de 3 dagen #LarsForFree gaat, kijkt bij toekenning naar de mogelijkheden voor Lars om waarde te kunnen toevoegen op het gebied van energie, dynamiek en inhoud.

Uit de inzendingen worden 3 projecten geselecteerd waar Lars zich voor 1 dag gratis, volledig gaat inzetten! Hij zet zijn competenties, ervaring en enthousiasme in voor opdrachten waarin hij ervaring heeft, of juist opdrachten die hij nooit had kunnen bedenken maar waarvan jij zeker weet dat je hem nodig hebt om er een succes van te maken!

Enkele eerdere winnaars van #LarsForFree:
War Child | NOC NSF | Expeditie Geluk | Universiteit Groningen | Platform 50+ Power | Circle Lab | De Duurzaamheidsfabriek

Om ervoor te zorgen dat we zo veel mogelijk partijen en organisaties bereiken die we blij kunnen maken, werken we ieder jaar samen met een partner. Komend jaar mogen we rekenen op de support en inzet van het Sprekershuys.

De aanvragen voor #LarsForFree kunnen vanaf nu worden ingezonden naar info@sprekershuys.nl