1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Danielle Braun

Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker en auteur van boeken als 'Building Tribes', 'Da's gek' en managementboek 'De Corporate Tribe'. Ze reist de wereld rond op zoek naar best practices over samenwerken en -leven. Danielle is expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap en zet zich in om organisaties klaar te maken voor verandering. Ze behoort tot de top van Nederlandse sprekers. Danielle is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Danielle Braun

Thema's

Creativiteit & Inspiratie, Wetenschap, Business & Management, Toekomst van werk, Leiderschap & Strategie, Sales & Klantgerichtheid, Onderwijs

Vakgebied

Innovatie, Leadership, Trends, Organisatiekunde, GGZ, Antropologie, Verandermanagement, Reizen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€5000

Over Danielle Braun

Danielle Braun is corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur en veelgevraagd spreker. Ze begon haar carrière als manager/ bestuurder en momenteel reist ze de hele wereld rond. Tijdens haar reizen is ze op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Danielle is expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap en zet zich in om organisaties klaar te maken voor verandering. Daarnaast is ze een sparringpartner voor boards.


Organisatiecultuur

Danielle bekijkt een organisatie als een tribale stam. Volgens haar weten we allang hoe we moeten organiseren en veranderen, maar zijn we het soms even vergeten in onze gebouwen van beton. Wat is een organisatiecultuur nu eigenlijk precies en hoe verander je deze? Hoe zorg je voor échte gesprekken in organisaties? Danielle biedt handvatten en laat je inzien hoeveel leuker het is om een tribe te bouwen dan een organisatie te managen.


Met haar motto’s: “Een mens is niet los verkrijgbaar” en ‘Aandacht is het nieuwe goud’ geeft #antropoloogdesvaderlands op radio, tv, kranten en social media aandacht aan de dingen die om ons heen gebeuren. Haar verhalen zijn meeslepend, vol prachtige foto’s en filmbeelden.


Wil je beter leren leiden, veranderen en functioneren? Leer de grammatica van je organisatiecultuur tot in haar genen te doorgronden en reis met Danielle mee door je eigen organisatie-tribe: leer van wat we al weten!


Danielle als spreker

Danielle neemt het publiek mee op reis over de wereld om uiteindelijk weer terug te keren in je eigen boardroom of organisatie. Ze behoort tot de top van sprekers in Nederland en vertelt haar verhaal altijd met passie, uptempo, met prachtige beelden en volop interactie. Voor elke lezing vindt er een voorbespreking plaats, zodat de lezing altijd op maat is, herkenbaar en toepasbaar, mede door haar bestuurlijke ervaring.


Als je de zaal verlaat, verlaat je deze anders dan dat je binnen kwam. Ietwat verward én voorzien van uiterst praktische tools.


Boek Danielle Braun bij het Sprekershuys!

Danielle Braun behoort tot de top van Nederlandse sprekers. Ze is corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van het managementboek van het jaar en wereldreiziger. Ze spreekt over organisatiecultuur, leiderschap en verandermanagement. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Danielle Braun boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Danielle Braun Lezing: Wereldse leiderschapslessen

Leiders, bestuurders, managers, of chiefs, maken de keuze om hun tribe te dienen en te beschermen. Bij tegenslag is het aan leiders om medewerkers te steunen en hen veiligheid te bieden. Om moeilijke beslissingen te nemen. Bij succes durven leiders bedrijven te laten groeien. Net als medewerkers hebben leiders veiligheid en vertrouwen nodig. We leven in een transformatieve tijd. Vraagstukken zijn complex en niet meer vanuit een discipline of perspectief op te lossen. Dat vraagt rust, zelfkennis, aandacht en doorzettingsvermogen van leiders en bestuurders. Reis mee. In deze lezing leer je lessen van chiefs over de hele wereld en passen we antropologische kennis toe in de boardroom. Leer hoe je mensen in beweging krijgt, hoe je rituelen gebruikt, helpt bij transities naar het nieuwe, hoe je rolduidelijkheid creëert, inspraak organiseert, leer dat dat leiderschap meer een zittende dan een rondrennende energie behoeft.

Danielle Braun Lezing: Bekijk jouw organisatie als Tribe

Heb je jouw organisatie weleens als een tribe bekeken? Danielle Braun, corporate antropoloog, doet dat. Danielle reist de wereld rond op zoek naar best practices over samenwerken en -leven. Ga mee met Danielle op een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Je leert hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Je leert wat organisatiecultuur nu eigenlijk is, hoe je kernwaardes afstemt. Je gaat op zoek naar de totem van jullie organisatie en leert dat tribes niet in twee stappen maar in drieën veranderen. Je leert hoe je innoveert, hoe je omgaat met tegenstemmen bij verandering en hoe je de rollen in je organisatie in flow krijgt. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Je wordt een beetje antropoloog. Deze lezing is dé meest geboekte lezing rondom het prijswinnende boek de Corporate Tribe.

Danielle Braun Lezing: Tribal connections. Verbinden van mensen in netwerken en steden

Een lezing waarin we de wereld rondreizen om te ontdekken hoe mensen dat doen, tribes bouwen en relatienetwerken opbouwen. We leren je hoe totems bouwt in plaats van strategienota’s schrijft. Hoe je nooit meer vergadert, maar échte gesprekken voert bij het kampvuur. Hoe je samenwerkt vanuit Power & Love. Hoe je de ‘guilty pleasure’ van directief leiderschap overstijgt en naar diepe inspraak komt. Waarom zelfsturing niet altijd werkt maar tribaal leiderschap wel. Hoe je tot hechte samenwerking komt vanuit de waardering van verschil. We reizen de wereld rond om te leren wat we al lang weten. Anders kijken. Meer zien. Beter netwerken.

Danielle Braun Lezing: Magic Marketing & Sales

Verrukkelijk eenvoudig woest aantrekkelijk worden voor je klanten. Hoe doe je dat? Hoe zorg je voor echte en oprechte customer intimacy. Bouw je een tribe met je klanten. Hoe zorg je dat jouw medewerkers betoveren in plaats van verkopen. Een beleving creëren in plaats van een proces afwikkelen. Hoe wordt je een high performance organisatie?Reis mee. dr. Danielle Braun is Corporate Antropoloog. Ze reist de wereld rond op zoek naar best practices van oeroude tribes. Die we kunnen gebruiken op de werkvloer en in boardrooms. Om te snappen hoe we sales en klantbeleving woest aantrekkelijk en verrukkelijk eenvoudig kunnen maken, ging ze op zoek naar wereldse wijsheid over magic marketing and sales. Ultieme klantbeleving door het oog van de antropoloog. Klaar om te leren van wat we al weten om jullie Customer Journey nog beter te maken?

Danielle Braun Lezing: Change, totempalen en magie

Reorganiseren? Complexe organisatieverandering? Cultuurverandering als stroperig en moeizaam proces? Niet als je de principes toepast die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de wetenschappelijke discipline van de culturele antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen, veranderen. Als je weet wat rites-de-passages zijn, dan weet je ook hoe je de onzekerheid bij change moet managen. Weet je wat liminaliteit is, dan snap je welk type leiderschap nodig is bij change. Graag laten we je leren van wat je eigenlijk al weet.

Danielle Braun Lezing: Een fusie is net een huwelijk

Een lezing over fusies en organisatieverandering. Maar niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of uit de bekende managementliteratuur. Want een fusie is net een huwelijk, en hoe zorg je er dan voor dat dit een geslaagd huwelijk zal worden? We staan stil bij de vragen en antwoorden die daarbij belangrijk zijn. Wie gaat er bij wie inwonen? Hoe bepalen we de bruidsschat? Wie van de bestuurders wordt de nieuwe bestuurder van de koepelorganisatie? En op de werkvloer... Hoe zal het straks zijn om ‘met hun’ samen te werken? Een sprankelende lezing vol verhalen over huwelijken, stammenoorlogen, cultuurverschillen en hoe deze te overbruggen. Wij geven deze keynote of masterclass bij voorkeur aan de twee fusiepartners samen. Of bij elk van de partijen apart om de eigen kracht te leren kennen voordat je in het huwelijksbootje stapt.

Danielle Braun Lezing: Macht, ranking en apenrotsen

Organisatiepolitiek; het is een thema dat boeit en bindt, uitdaagt en frustreert. We willen allemaal het beste voor de zaak, voor de wereld, maar ook... voor onszelf. In deze lezing leer je de wetten van de apenrots kennen. In een beeldende reis vol humor word je meegenomen naar tribes en andere volkeren. Naar verschillen in het organiseren van macht, ranking en privileges. Om tenslotte je eigen organisatiepolitiek beter te begrijpen. En jouw eigen rol daarin. Leer over non-verbaal gedrag, charisma en de invloed op anderen. Over menselijke behoeften. Wetenschappelijke inzichten afgewisseld met onze eigen ervaringen als leider en adviseur en een aantal concrete theatertechnieken. Een onvergetelijke ervaring over organisatiepolitiek, eerste indrukken, uitsluitingsmechanismen en non-verbaal gedrag. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Own your rank, play your rank.

Danielle Braun Lezing: Da's gek

Da’s gek. Echt maf, weird, vreemd, belachelijk, anders. Of niet? Een uitdagende, flitsende, humorvolle, inhoudelijke én emotionele kijk op organisaties, op gek zijn, op het leven. Voor iedereen die zichzelf en zijn of haar collega vragen durft te stellen over de werkelijkheid. Die graag wil worden uitgedaagd over de vraag wat is normaal en wie bepaalt dat dan. Voor iedereen die door een andere bril durft te kijken naar processen in organisaties. Naar de samenleving. En vooral naar zichzelf. Van deze lezing wordt je een beetje gek. Je bent in staat om met de blik van de antropoloog te kijken. Vanzelfsprekendheden onder de loep te nemen. Maak je minder onderscheid tussen gek en normaal. Dan wordt out of the box heel aantrekkelijk en heb je geen zin meer om binnen de lijntjes te kleuren. De lezing of masterclass past Danielle aan op de thema’s die specifiek ‘gek’ zijn in jullie eigen context.

Danielle Braun Lezing: Building Tribes

Danielle maakt vertrouwd wat vreemd is en vreemd wat vertrouwd is. Ze neemt het publiek mee op reis over de wereld om uiteindelijk weer terug te keren in eigen boardroom of organisatie. Danielle doet mee in de top van sprekers in Nederland en vertelt haar verhaal altijd met passie, altijd uptempo met prachtige beelden en altijd met interactie. Voor elke lezing vindt er een voorbespreking plaats zodat de lezing altijd op maat is, herkenbaar en toepasbaar, mede door haar bestuurlijke ervaring.

Danielle werkt met krachtige en geweldige werkvormen waarmee het publiek individueel en in groepsverband aan de slag kan. De keynote kan qua duur variëren, van 20 minuten tot twee uur, of een masterclass van een hele of halve dag. Mocht het nodig zijn dan kan ze met meer mankracht komen. Op deze manier kunnen er grote groepen actief aan het werk gezet worden kunnen er dialogen en/of debatten gefaciliteerd worden.

...
Geen mens is los verkrijgbaar.
...

Danielle Braun - Sorry dat ik besta uit Dubbel Date Dolly Bellefleur & Danielle Braun

...

Danielle Braun - ik moet dit nu doen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.