Interview Fernando Halman | Internationale Muziekdag

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Fernando Halman poserend lachend in blauw pak bij zwarte achtergrond

Interview

1 oktober, internationale Muziekdag. Huysgenoot Fernando Halman ademt muziek, dus reden voor een interview met hem!

Voor Fernando is het elke dag muziekdag. Hij update elke dag zijn Spotify Playlist. Altijd opzoek naar de nieuwste muziek vanuit de hele wereld die hem raken. En hij daarmee zijn luisteraars.

Wat is jouw link met muziek?

“Muziek is leven. Muziek is de reden dat ik ben wie ik ben. Muziek is mijn uitlaatklep. Als ik me somber voel, is muziek (samen met films kijken) de enige manier om weer een glimlach op mijn gezicht te krijgen. Muziek is waarmee ik elke ochtend communiceer met duizenden luisteraars. Muziek brengt mij met bijzondere mensen in contact in de muziekwereld. Muziek is mijn communicatiemiddel, je hebt weinig nodig, alleen geluid waarmee je tonen en emoties overbrengt.

Het mooie aan muziek is dat het verbindt. Het is een overkoepelend iets dat culturele verschillen overbrugt, muziek kent geen kleur of ras. Het is voor iedereen. Het is een goed voorbeeld voor de ideale afspiegeling van de maatschappij.”

Muziek en podium

“Door de jaren heen heb ik op veel verschillende festivals gestaan. Daar heb ik onder andere door middel van Spoken Word en enorm veel enthousiasme artiesten aangekondigd.”

Muzikale expertise

“Als je álle muziek in de blender doet, dan heb je de muzieksmaak van Fernando. Van Mozart en Bach tot Franstalige muziek van Stromae. Ik ben een universele muziekluisteraar. Ik plaats muziek niet in hokjes.”

Waarvoor kunnen klanten jou boeken?

“De klant kan mij boeken voor de meest energieke, inspirerende storyline ever. Met liedjes kan ik vertellen hoe je een sollicitatie kan laten slagen. Ik kan vertellen welke liedjes je moet luisteren bij een bepaalde stemming, of om daar juist uit te komen. Welke playlist je waarvoor kunt opzetten. En natuurlijk motivational talks: hoe haal je het onderste uit de kan? Ik laat het publiek prikkelen om alles uit jezelf te halen en jezelf naar een hoger niveau te tillen. Als iets denkbaar is, is het mogelijk. De seminars zijn helend, voor jong en oud.”

Last but not least, wat is jouw guilty pleasure?

Everybody (Backstreet’s Back) van de Backstreet Boys.

Meer weten over Fernando als spreker of dagvoorzitter? Bekijk hier zijn profiel!