Deel dit artikel...

Talitha Muusse: “Weet jij goed hoe je om moet gaan met generatieverschillen?”

Christel Loggers

Christel Loggers

Talitha Muusse aan het spreken met groene gloed over zich heen

Generatielezing van Talitha Muusse

Onlangs appte een jongere medewerker dat ze niet bij een belangrijke vergadering zou zijn, want ze moest naar de dierenarts. Ik antwoordde: ‘Vervelend, kan dit niet op een ander tijdstip worden gepland?’. Ze reageerde: ‘Dank voor je begrip en top als de vergadering verplaatst kan worden ja!’.

Weet jij goed hoe je moet omgaan met generatieverschillen? Of beter nog, hoe je de verschillende kwaliteiten ten goede laat komen in een samenwerking? Of vind je het toch lastig? Vaak spreek ik leidinggevenden die de potentie wel zien van de verschillende generaties, maar zich ook soms kapot ergeren of moeite hebben iedereen aan te spreken of te motiveren op een manier die bij ze past.

Deze uitdaging is niet zo vreemd. Er zijn namelijk op dit moment vijf generaties op de werkvloer en dat is te merken! Iedere generatie brengt haar eigen overtuigingen, kwaliteiten, valkuilen en communicatiestijlen mee. Hoe zorg je ervoor dat deze verschillen juist een kracht zijn binnen jouw organisatie?

Om generaties goed te begrijpen moeten we verder kijken dan de stereotypen. Hoe zijn de generaties opgegroeid en gevormd? Welke tijdgeest dragen ze uit? En welke verschillen tussen generaties brengt dit met zich mee?

Vervolgens gaan we kijken naar hoe deze generatieverschillen zich manifesteren op de werkvloer. Medewerkers van de jongere generaties, Gen Z en Millennials, zijn goede netwerkers, intuïtief en op zoek naar betekenis en balans. Oudere generaties, Generatie X en Baby Boomers, zijn doorzetters, tactisch en hebben oog voor de continuïteit in een organisatie. En dan heb je ook nog eens de pragmatische generatie, een generatie die continu de verbinding legt tussen de jongeren en ouderen en veel aandacht heeft voor processen, cultuur en werksfeer. Benut jullie organisatie al deze kwaliteiten?

Als spreker geeft Talitha Muusse het publiek een frisse blik op de potentie om hen heen. In een lezing over generatieverschillen daagt ze jouw organisatie uit om in oplossingen te denken over de grote verschillen die jullie tegenkomen op de werkvloer.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 15 april, 08:59
Deel dit artikel...