Vakgebied

Ondernemerschap
Politiek
Maatschappij
Cultuur en onderwijs
Maatschappij

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Kunst & Cultuur
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator
Debatleider
Gespreksleider

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Boris van der Ham is ondernemer, schrijver van twee boeken en lange tijd een bekend gezicht als politicus in Den Haag. Hij was jarenlang onderwijs en economische zaken specialist, heeft diverse prijzen gewonnen met zijn benutting van sociale media en schreef een eigenzinnig boek over de toekomst van Europa en over de dilemma’s van een modernde vrije samenleving.

Boris van der Ham werd onder andere via zijn socialmedia campagnes tot twee keer toe gekozen met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer waar hij van 2002 tot 2012 zitting in had. Hij werd meermalen uitgeroepen tot beste onlinepoliticus van Nederland. Op dit moment is hij een veelgevraagd spreker, schrijver en is hij op vele fronten maatschappelijk actief, bijvoorbeeld als voorzitter van het Humanistisch Verbond.

De afgelopen jaren schreef hij columns op GeenStijl en hield hij op YouTube en op vrijzinnig.com videolezingen over vrijheid, geschiedenis en de actualiteit. Hij studeerde twee jaar geschiedenis, doorliep de gerenommeerde toneelacademie in Maastricht en speelde een aantal jaar bij verschillende gezelschappen. Hij was politiek actief bij de Jonge Democraten en van 2002 tot 2012 Kamerlid voor deze partij. Hij was vicefractievoorzitter, onderwijsspecialist, voorzitter van de commissie Economische Zaken, en voerde ook het woord over cultuur, ICT en media.

In 2007 schreef hij het boek ‘Voortrekkers & Baanbrekers’ over de Nederland in de Europese Unie en in 2012 het boek 'De Vrije Moraal Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer'. Over de ontstaansgeschiedenis en nieuwe dilemma’s van het vrijgevochten Nederland.

Met zijn brede ervaring, zowel in de politiek, breed maatschappelijk en ook als voormalig acteur is hij in staat om op verfrissende en geïnformeerde wijze een kijk te geven op uw bedrijf of organisatie of op maatschappelijke kwesties in het algemeen. Origineel, historisch, praktisch en bevlogen. Hij is ook beschikbaar als dagvoorzitter en columnist.

“Om echt vrij te zijn, moet je weten waar je vandaan komt”
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer