Boris van der Ham als spreker inhuren

Boris van der Ham als spreker inhuren

Ondernemer, schrijver, voormalig politicus en acteur

Om echt vrij te zijn, moet je weten waar je vandaan komt”

Biografie

Boris van der Ham is ondernemer, schrijver van twee boeken en lange tijd een bekend gezicht als politicus in Den Haag. Hij was jarenlang onderwijs en economische zaken specialist, heeft diverse prijzen gewonnen met zijn benutting van sociale media en schreef een eigenzinnig boek over de toekomst van Europa en over de dilemma’s van een modernde vrije samenleving.

Boris van der Ham werd onder andere via zijn social-media campagnes tot twee keer toe gekozen met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer waar hij van 2002 tot 2012 zitting in had. Hij werd meermalen uitgeroepen tot beste online-politicus van Nederland. Op dit moment is hij een veelgevraagd spreker, schrijver en is hij op vele fronten maatschappelijk actief, bijvoorbeeld als voorzitter van het Humanistisch Verbond.

De afgelopen jaren schreef hij columns op GeenStijl en hield hij op YouTube en op vrijzinnig.com videolezingen over vrijheid, geschiedenis en de actualiteit. Hij studeerde twee jaar geschiedenis, doorliep de gerenommeerde toneelacademie in Maastricht en speelde een aantal jaar bij verschillende gezelschappen. Hij was politiek actief bij de Jonge Democraten en van 2002 tot 2012 Kamerlid voor deze partij. Hij was vice-fractievoorzitter, onderwijs-specialist, voorzitter van de commissie Economische Zaken, en voerde ook het woord over cultuur, ICT en media.

In 2007 schreef hij het boek ‘Voortrekkers & Baanbrekers’ over de Nederland in de Europese Unie en in 2012 het boek 'De Vrije Moraal - Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer'. Over de ontstaansgeschiedenis en nieuwe dilemma’s van het vrijgevochten Nederland.

Met zijn brede ervaring, zowel in de politiek, breed maatschappelijk en ook als voormalig acteur is hij in staat om op verfrissende en geïnformeerde wijze een kijk te geven op uw bedrijf of organisatie of op maatschappelijke kwesties in het algemeen. Origineel, historisch, praktisch en bevlogen. Hij is ook beschikbaar als dagvoorzitter en columnist.

'Wij waren erg onder de indruk van het optreden van Boris van der Ham als dagvoorzitter tijdens het SJBN Jonge Balie Congres 2015. Boris wist het publiek met zijn humor en enthousiasme te boeien.' - Ida Lintel, Stichting Jonge Balie Nederland

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Maatschappij, politiek, ondernemerschap, cultuur en onderwijs

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Leiderschap Onderwijs Kunst & Cultuur Bestuur & Beleid & Politiek

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik werkte in een staalfabriek.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het aannemen van verschillende initiatiefwetsvoorstellen, bijvoorbeeld voor de vrijheid van meningsuiting en het vrijer maken van de winkeltijden.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Hopelijk wat geduldiger.

Voor wie heb je grote bewondering?

Frits Bolkenstein en Aletta Jacobs.

Wat weet niemand van je?

Dat ik vrij goed kan zingen!

Twitter

Boeken

De vrije moraal

Nederland staat bekend als vrijplaats voor `seks, drugs en rock-n-roll...

Bestel

De koning kun je niet spelen

De koning kun je niet spelen 1e druk is een boek van Boris van der Ham...

Bestel