Rogier Elshout | Verkiezingen deel 2

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

 Rogier Elshout poserend bij grijze achtergrond

In mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit is het moment om er over in gesprek te gaan. Maar hoe doe je dat nou leuk?

Europese verkiezingen

In mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. En je voelt dat je er iets mee moet doen. Dit zijn de spannendste Europese verkiezingen ooit! En de belangen spelen steeds meer op Europees niveau. Dit is het moment om daarover aan je achterban, relaties of organisatie te vertellen en erover in gesprek te gaan. Maar hoe doe je dat nou leuk? Hier komen een paar suggesties:

Mijn naam is Rogier. Ik ben presentator met jarenlange Europa ervaring. En een ding staat vast: nietszo spannend als Europa. Wat daar gebeurt is veel spannender dan bijvoorbeeld deNederlandse politiek. Waar de tweede kamer zich vaak laat leiden door de waan van de dag, wordt er in Brussel gesproken over de echt grote zaken en de echt lange termijn.

Terwijl hoe dat gebeurt ook veel spannender is. Er is geen stad ter wereld met meer lobbyisten.Er zijn 750 parlementariërs – van ex premiers tot volslagen malloten. Er is een machtige commissie en 28 eigenwijze landen – ok, de meest eigenwijze gaan straks weg.

Kortom een event over Europa leuk en relevant maken, dat is niet zo moeilijkdenk eens hier aan:

1. verkiezingsdebat. Met een verkiezingsdebat over de EU in het algemeen is het lastig omeen volle zaal en goede kandidaten te trekken. Maar een debat over een bepaald themakan super spannend en relevant worden. En het kan helpen je lobby al voor de verkiezingen te laten beginnen

2. Een collegetour met een deskundige, politicus of éminence grise

3. De grote Europa Quiz: relevante kennis opdoen op de allerleukste manier

4. Een spoedcursus. Wat mensen over de EU weten is bedroevend en er zijn veelmisverstanden. En dat is zonde, want het grijpt in op je dagelijks leven. Zo mis je enormekansen. Met een goede lezing weten mensen waar het echt over gaatJe begrijp, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor elke doelgroep, doel en bijeenkomst is wel wat te bedenken. Wij denken graag met je mee. Bel ons dus gerust even op! Wil je meer weten over Rogier als spreker?