Tweede Kamerverkiezingen 17 maart 2021

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Zetels van de tweede kamer met een microfoon ervoor

Onze huysgenoten vertellen je graag meer over de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021!

17 maart 2021

Op 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Onderstaande huysgenoten kunnen je bijvoorbeeld tijdens een webinar alles vertellen over politiek, allemaal op hun eigen manier. Werkt het kiesstelsel wel op de juiste manier? Welke macht heeft de politiek? Hoe gaan verschillende generaties om met deze verkiezingen? Welke impact hebben de verkiezingen op de economie en het bedrijfsleven? Hoe is Nederland verdeeld op politiek vlak? En natuurlijk: wat kunnen we verwachten?

Tim HofmanSpreker en dagvoorzitter Tim Hofman is een journalist, programmamaker, dichter, presentator en televisiepersoonlijkheid die graag op speelse wijze de journalistieke grenzen opzoekt. Zijn werk gaat vrijwel altijd gepaard met een flinke dosis scherpe humor en gelaagdheid.

Rudy van Belkom
Rudy van Belkom inspireert en innoveert op het snijvlak tussen technologie en democratie. De vraag is volgens hem niet welke toekomst we krijgen, maar welke toekomst we willen. "Geen standaard plaatjes en praatjes over drones en robots, maar een inhoudelijk onderbouwd verhaal dat je aan het denken zet", aldus een van zijn opdrachtgevers.

Farid TabarkiFarid Tabarki is de oprichter van Studio Zeitgeist, veelgevraagd spreker, dagvoorzitter en wereldreiziger. Studio Zeitgeist onderzoekt en analyseert al meer dan tien jaar de megatrends achter de maatschappelijke transformatie naar een 'vloeibare samenleving'. Farid schrijft geregeld voor Het Financiële Dagblad en in 2016 publiceerde hij het zeer goed ontvangen boek ‘Het Einde van het Midden - Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’. Daarnaast presenteerde hij de tv-programma’s MTV Coolpolitics en Durf te denken: Van Socrates tot Sartre.

Sander Schimmelpenninck


Huysgenoot Sander Schimmelpenninck is journalist, spreker, dagvoorzitter, opiniemaker, columnist en schrijver. Hij geeft interactieve lezingen waarbij hij zijn publiek aanmoedigt hun grenzen op te zoeken. Met scherpe vragen en humor laat Sander de deelnemers uit hun comfortzone stappen. Hij heeft humor en schroomt niet om als dagvoorzitter kritische vragen te stellen of kanttekeningen te plaatsen.

Talitha MuusseMillennial-expert Talitha Muusse is spreker, dagvoorzitter, ondernemer en sinds kort presentatrice van de talkshow Op1. Ze adviseert bedrijven over duurzaamheid, leiderschap, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Ook is zij de drijvende kracht achter de initiatieven Energieboot, Blikverruimers en Duurzame Jonge 100.

Annemarie van GaalAnnemarie van Gaal is één van de meest succesvolle en bekendste zakenvrouwen van Nederland. Zij is investeerder in binnen- en buitenland. Annemarie startte in Rusland samen met zakenpartner Derk Sauer uitgeverij Independent Media op. Dit werd de grootste uitgeverij van Rusland, met bladen als Cosmopolitan, Playboy en Marie Claire en dagbladen als The Moscow Times en Vedomosti. In 2000 verkocht Annemarie haar bedrijf en besloot ze terug te gaan naar Nederland waar ze sindsdien een aantal bedrijven heeft opgezet en geleid.

Wil je meer weten over deze huysgenoten? Neem een kijkje op hun sprekersprofielen. Wil je het complete overzicht met huysgenoten die over politiek kunnen vertellen? Bekijk hier de themapagina.