Deel dit artikel...

Voorstelblog stagiaire Maaike Somers

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

...2 minuten leestijd

Maaike Somers lachend in witte shirt met handen achter rug

Wie is Maaike, wat doet zij graag in haar vrije tijd, waar haalt ze haar inspiratie vandaan, wat weten mensen niet van haar én wat vindt zij belangrijk in haar werk?

Ben jij ook zó benieuwd? Lees dan snel verder.

Wie ben je en wat heb je hiervoor gedaan?

Mijn naam is Maaike Somers en ik ben 24 jaar. Ik ben opgegroeid in Epe, een klein dorpje tussen Apeldoorn en Zwolle, en woon nu inmiddels zeven jaar in het prachtige Utrecht. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding Creative Business aan de HvA in Amsterdam. Vóór mijn HBO-studie, ben ik afgestudeerd als ruimtelijk vormgever aan de vakschool Nimeto in Utrecht. Hier heb ik mij deels door stage gespecialiseerd in grafische vormgeving en heb ik een goede basis gelegd in beeldend conceptontwikkeling met daarbij horende uitingen. Waar ik energie van krijg, is het bedenken van nieuwe concepten en campagnes voor verschillende onderwerpen met daarbij alle on/-offline marketing- en communicatie-uitingen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In het weekend ben ik vaak bij mijn vrienden en vriendinnen te vinden, ik ben namelijk écht een sociaal dier. Vriendschappen, goede gesprekken en huilen van het lachen. Dat is waar ik energie uit haal.

In mijn vrije tijd maak ik graag gebruik van de horeca in Utrecht. Op een zonnig terras met een wit biertje en bitterballen, wie wil dat nou niet? Verder zoek ik vaak nieuwe, leuke restaurantjes in Utrecht om samen met vrienden de dag af te sluiten.

Daarnaast houd ik mij veel bezig met mode. Zo struin ik in de weekenden graag kringloopwinkels af op zoek naar mooie parels die toe zijn aan een nieuw leven. Om op de hoogte te blijven van de laatste trends lees ik magazines zoals ‘Vogue’ en ‘Elle’.

Ik houd veel van lekker eten en ik vind het daarom ook leuk om nieuwe (vooral Aziatische) gerechtjes uit te proberen. Denk hierbij aan zelfgemaakte springrolls. Hier kan je mij ‘s nachts voor wakker maken!

Om naast al het lekkere eten ook fit te blijven moet er ook gesport worden. Dit doe ik bij de Workout in Utrecht en volg ik lesjes zoals ‘powercycle’ of ‘bodypump’.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Om inspiratie op te doen lees ik, zoals eerder gezegd, graag tijdschriften, struin ik Pinterest af voor mooie en inspirerende plaatjes, luister ik podcasts én maak ik samen met mijn vriend graag bos- of strandwandelingen. In het bos op of het strand kan ik mijn hoofd leegmaken en nadenken over zaken die er toe doen. Soms even stilstaan bij de mooie momenten…

Wat weten mensen niet van je?

Wat mensen niet van mij weten is dat ik echt een structuurjunkie ben. Ik kan soms chaotisch overkomen, maar eigenlijk heb ik alles op een rijtje.

En oh ja, ik heb thuis (bijna) altijd een bos bloemen op tafel staan. Voor gezelligheid moet je immers zelf zorgen.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Creativiteit, zelfstandigheid, en grenzen stellen vind ik belangrijk, en stel daarbij creativiteit centraal. Ik werk graag in teamverband, dan leer je van elkaar. Mensen om mij heen typeren mij als zeer sociaal, serieus, loyaal en hardwerkend. Als ik iets wil bereiken, ga ik er vol voor!

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 23 februari, 13:27
Deel dit artikel...