Vakgebied

Ondernemerschap
Muziek
Entertainment
Maatschappij
Persoonlijk
Ontwikkeling
Motivational
Maatschappij

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur
Creativiteit & Inspiratie

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ali Bouali beter bekend als Ali B, is een Nederlands rapper en cabaretier van Marokkaanse afkomst. Hij is ook werkzaam als televisiepresentator, stand-upcomedian en labeleigenaar van SPEC Entertainment. Ali B kende grote populariteit met zijn hits "Rampeneren", "Leipe mocro flavour","Ik ben je zat" en zijn bijdrage op "Wat zou je doen?" met Marco Borsato. De rapper werd onder meer onderscheiden met een TMF Award in 2005 en 2006. Gedurende zijn carrière werkt(e) hij onder meer met Akon, Nino, Yes-R, Ziggi, Baas B, The Opposites, Brutus, Brownie Dutch, Lange Frans, Kleine Viezerik, The Partysquad en Fresku. Ali Bouali is geboren op 16 oktober 1981 te Zaanstad. Hij is naast één van de bekendere rappers van Nederland ook nog entertainer, TV-persoonlijkheid en theatermaker. Zijn grote doorbraak was met het nummer 1 ‘hit Wat zou je doen’ met Marco Borsato, opgenomen tijdens één van de zes uitverkochte Kuip-concerten in 2004. Ali is ook platenbaas en beheert zijn eigen management- en entertainment bedrijf ‘SPEC Entertainment’ en TV-productie bedrijf ‘North sea camel’. In april en mei 2008 was Ali B. te zien op tv met zijn programma: 'De Flat van Ali B'. Van de show zijn in twee seizoenen 12 afleveringen gemaakt. In mei 2008 baarde Ali B opzien door als eerste letterlijk 101 'bars' (regels) te rappen tijdens de rap-uitzending van 101 Barz. In 2011 volgde de achtdelige serie ‘Ali B op volle toeren’. In elke aflevering neemt Ali een bevriende rapper mee naar een bekende Nederlandse artiest van vroeger. Na een eerste ontmoeting maken de rapper en de artiest een nieuw liedje van elkaars hit.

Lees meer
Leven en laten leven!
Spreker Ali Bouali  van der Bijl is expert op het gebied van Lifestyle & Health, Cabaret & Entertainment en Kunst & cultuur
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer