Vakgebied

Leiderschap
Ondernemen
Onderwijs
Maatschappij
Zorg
Technologie & ICT
Lifestyle & Health
Business & Management

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Zorg
Verandermanagement
HRM

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.875

Biografie

Biografie

Annemarie Brüning is geboren op 26 juli 1986 in Wageningen. Als kind al droomt ze van een carrière als presentatrice, plezier op het podium en praat ze graag en veel! Na de HAVO volgde ze een eenjarige mode & styling opleiding, waarna ze haar studententijd vervolgde met een opleiding HBO Bedrijfskunde met als specialisatie Marketing management.

Na het afstuderen begon haar carrière bij ContentXperience in de marketing. Hier deed ze de marketing voor diverse bedrijven in de IT-wereld. Hier kwam ook het platform IT-news voorbij. En daar begon Annemarie haar presentatie-carrière. Ze volgde een aantal cursussen aan de Open Studio in Amsterdam om haar presentatieskills te verbeteren en IT-News kon beginnen!

Voor IT-News presenteerde ze maandelijks IT-gerelateerde nieuwsbulletins. Al vrij snel nam ze hierna de beslissing in het diepe te springen en het te gaan proberen als freelance presentatrice. Bij de Verkeersinformatiedienst begon Annemarie als filelezer en presentatrice van het verkeersjournaal. In september 2011 kwam Omroep WNL op haar pad via de Verkeersinformatiedienst waarna ze vijf seizoenen wekelijks het weer en verkeer bij het programma Goedemorgen Nederland presenteerde. Daarnaast heeft ze diverse business en lifestyle programma’s gepresenteerd voor RTL. Vanaf 2015 kwam hier HondenTV bij. Annemarie heeft een grote liefde voor dieren en met name voor honden. In dit programma combineert ze de liefde voor haar vak en de liefde voor honden. Dit programma produceerde Annemarie zelf voor RTL4, waarbij ze ook de redactie, presentatie en voice-overs verzorgde. Sinds 17 november 2017 is Annemarie een van de vaste presentatoren van Hart van Nederland en presenteert ze met enige regelmaat Shownieuws.

Annemarie treedt regelmatig op als dagvoorzitter. Zo presenteerde ze bijvoorbeeld events voor KPN, ProRail, Velux, de gemeente Almere, Delta en Relatieplanet. Ook presenteert ze regelmatig online talkshows voor bedrijven in allerlei sectoren.

Als voice-over is Annemarie zeven jaar geleden begonnen met het inspreken van bedrijfsfilms en het tv-programma Altijd Jong. Ook is ze te horen in landelijke commercials van onder andere MLine, Relatieplanet, Futurumshop en Hubo en was ze jaren de vaste stationstem van Comedy Central Family. Vanaf februari 2018 is Annemarie ook te horen als nieuwslezer op radio 538, radio 10 en Veronica.

Naast presentatrice, dagvoorzitter en voice-over is Annemarie ook werkzaam als ceremoniespreker / trouwambtenaar en maakt ze persoonlijke en interactieve trouwceremonies.


Boek Annemarie Brüning bij het Sprekershuys!

Annemarie Brüning is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, mens & maatschappij, ondernemerschap en zorg. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Annemarie Brüning boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
De dingen die ik doe, doe ik altijd met plezier en passie. Ik ben op mijn gelukkigst als aan het eind van een project de opdrachtgever supertrots is op het eindproduct.
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer