Daan Nieber als dagvoorzitter inhuren

Daan Nieber als dagvoorzitter inhuren

Presenator/ verslaggever KRO NCRV (oa Keuringsdienst van Waarde, Eindelijk Thuis, De Rekenkamer)

Biografie

Nieuwsgierig. Als Daan iets is, dan is dat het. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij na zijn studie Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht meewerkte aan uiteenlopende televisieprogramma’s, zowel achter als voor de schermen. Van journalistieke programma’s als de Keuringsdienst van Waarde tot grote human interest titels als Eindelijk Thuis. Want of het nu gaat om misleidende marketing in de voedingsindustrie of een traumatisch persoonlijk adoptiegeschiedenis; nieuwsgierigheid is het allerbelangrijkste om het verhaal achter mensen, actuele onderwerpen of producten bloot te leggen. En dat doet Daan. En altijd met voldoende humor. Want het leven is al zwaar genoeg.

Daan Nieber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Na een korte carrière bij een communicatie- & adviesbureau koos hij voor de televisie. Eerst als redacteur en eindredacteur en later voor de camera als presentator en verslaggever voor uiteenlopende programma’s. Na Veronica (CQC), Powned (Pownews), SBS6 (Recht van Nederland) en RTL Nieuws (Editie NL) werkt Daan nu voor de KRO-NCRV.  Hij is verslaggever voor de Keuringsdienst van Waarde, rijdt voor Van A naar B met een taxi door heel Europa en bezoekt met geadopteerden en hun adoptieouders voor het eerst hun geboorteland in Eindelijk Thuis.

Daan is extreem breed geïnteresseerd en daardoor breed inzetbaar. Dankzij zijn journalistieke achtergrond is hij in staat een onderwerp zich snel eigen te maken en mensen direct aan te spreken op hun betrokkenheid dan wel verantwoordelijk ten opzichte van het thema of onderwerp. Zijn stijl van presenteren en ook het leiden van bijeenkomsten kenmerkt zich door enthousiasme, een zeer gedegen voorbereiding, een duidelijk vooraf met de klant vastgesteld doel en - niet onbelangrijk - humor. Want humor is het beste wapen om mensen bij de les te houden en standaard praatjes voor de bühne door te prikken.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Kunst & Cultuur, Media, Wetenschap & technologie, Marketing & Communicatie, Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €2500,-

In te huren als

Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Kunst & Cultuur Wetenschap Onderwijs Marketing & Communicatie Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap Lifestyle & Health Bestuur & Beleid & Politiek Sales & Klantgerichtheid

Interview

Wat was je eerste baantje?

Medewerker van het boekenfonds van mijn middelbare school. De hele zomer boekenpakketten controleren op schade en nieuwe samenstellen

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Interview met oud president van Polen en Nobelprijswinnaar Lech Walesa voor Van A naar B

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Het onderscheid tussen lineair, on demand en online vervaagt. Er worden nog steeds programma’s gemaakt, alleen dan voor een veelvoud aan platforms. En wat betreft vorm en inhoudelijk verandert er niets. Want mensen blijven verrast willen worden door mooie, bijzondere, opvallende verhalen die op een goede manier verteld worden.

Voor wie heb je grote bewondering?

Coen Verbraak (meesterinterviewer), Joris Luyendijk (journalistiek vernieuwer), Arjan Lubach (satirekoning van Nederland)

Wat weet niemand van je?

Ik heb een opruimmanie, volgens sommigen grenzend aan smetvrees ;)