Donatello Piras als dagvoorzitter inhuren

Donatello Piras als dagvoorzitter inhuren

Presentator, spreker, dagvoorzitter, trainer, coach, communicatiespecialist, debatleider, Italië-kenner

Het doel heiligt de middelen, zeker in dit vak. ”

– Niccolò Machiavelli

Biografie

Donatello Piras is een succesvol en ervaren dagvoorzitter, presentator, gespreks- en debatleider met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Als televisiepresentator werkte hij voor RTL-Z waar hij de Talkshow 'Z in Zaken' presenteerde en de tv-column in opinieprogramma 'Dunk' verzorgt. Donatello brengt altijd op een overtuigende en bevlogen manier scherpte en interactie in een programma, bijeenkomst of discussie.

Onder zijn leiding komt niet alleen het podiumprogramma tot leven maar ook het aanwezige publiek. Jaarlijks leidt hij met scherpte en enthousiasme bijna honderd bijeenkomsten voor bedrijfsleven, overheid en politiek. Presenteren zit hem in het bloed en dat blijkt: opdrachtgevers zijn unaniem tevreden en enthousiast van radioprogramma tot verkiezingsdebat. En van interview tot jaarcongres.

Donatello spreekt Nederlands, Italiaans, Engels en Duits.

Als trainer & coach begeleidt Donatello topmanagers, politici en professionals in zijn grote passie: overtuigingskracht. Hij traint professionals in mediatraining, argumenteren en presenteren maar ook in beter debatteren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Piras is daarnaast als gastdocent verbonden aan diverse instellingen en beroepsgroepen zoals de Orde van Advocaten, de Campus Den Haag en het Nederlands Debat Instituut. Daarnaast schrijft en publiceert Donatello veel en is hij coauteur van de bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Donatello zit als overtuigexpert en italiekenner vaak aan tafel bij diverse media waaronder BNR, NPO-Radio1, NOS, WNL, en de Volkskrant.

Hij heeft ervaring in de volgende onderwerpen:
- Overtuigen & Beïnvloeden
- De kunst van het overtuigen
- De kunst van het debatteren
- Succesvol Pitchen
- Overtuigend Presenteren
- De Overtuigende argumentatie
- de kracht van Framing 
- de vrouw als spreker 
​Waarom je Donatello boekt als dagvoorzitter
Donatello is één van de meest ervaren dagvoorzitters van Nederland. Hij is energiek & enthousiast en weet door zijn ervaring een belangrijke bijdrage te leveren in zowel de voorbereiding als het event zelf. Tijdens de voorbereiding adviseert Donatello zodat je op ieder onderdeel van je bijeenkomst het maximale uit je dag haalt en tijdens het event kun je er rustig op vertrouwen dat het podium-programma goed & professioneel wordt geleid. Tot slot is Donatello inhoudelijk sterk en is hij zeer goed op de hoogte van vele onderwerpen en weet hij zich snel in te lezen zodat er op het podium een krachtige presentator staat. 
Wat is de impact van Donatello
Donatello is een energieke professional die je tijdens de voorbereiding snel kan helpen om de bijeenkomst inhoudelijk op te bouwen aan de hand van jouw bouwstenen. De impact van Donatello op het podium is een zaal die betrokken is & geboeid blijft tot het laatste moment.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Communicatie, Marketing, Retorica, Debatteren, Onderwijs, Framing, Politiek

Talen

Duits, Engels, Nederlands, Italiaans, Frans

Tarief

Vanaf €2950-,

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer Performer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Onderwijs Ondernemen Leiderschap Sport Economie & Financien Kunst & Cultuur Marketing & Communicatie Bestuur & Beleid & Politiek Strategie Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Krantenbezorger van de Haagse Courant en ter ziele gegane Het Binnenhof. Mijn vader werkte bij diezelfde krant dus ik wilde dat baantje heel graag. Ook al was ik een jaar te jong. Dat vond de baas geen probleem en dus was ik - op papier - een jaartje ouder voor de belastingdienst. In diezelfde periode was ik de jongste veilingmeester voor een grote postzegelveiling in Den Haag. Daarmee stond ik voor het eerst - apetrots - in diezelfde Haagse Courant.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Juist de diversiteit van mijn opdrachten. Van het leiden van een grote bijeenkomst met 600 Nederlandse en Russische ondernemers in opdracht van het Ministerie van BUZA tot een moeilijke en dankbare klus in het tv-programma Dreamschool van de NTR.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik hoop dat de klassieke congressen met langdradige sprekers en ellelange speeches dan echt tot het verleden behoren. Het publiek moet centraal staan, zij mogen immers niet afhaken. Nog te vaak gaat het nu vooral over de sprekers die ook nog fout geprogrammeerd worden. Een congres dag met 4 sprekers voor de pauze, en daarna een keynote, break-out sessies en een plenaire afsluiting? Dat kan echt niet meer. Het is een belediging voor de bezoekers. Ik streef ernaar altijd een event neer te zetten dat het publiek blijft boeien.

Voor wie heb je grote bewondering?

Wellicht nog het meest voor mijn ouders die opgroeide in het naoorlogse Italië en het niet breed hadden in een groot gezin. Uiteindelijk kozen zij ervoor te vertrekken om hun toekomst zelf vorm te geven. Mijn vader vertrok vanuit Sardinië eerst naar Duitsland en vervolgens naar Nederland waar hij uiteindelijk zijn hele leven heeft gewerkt. Ondanks veel gezondheidsproblemen. Nooit stilzitten en altijd doorzetten, dat heb ik van hem geleerd.

Wat weet niemand van je?

Dat ik 18 weerapps heb en altijd op de hoogte wil zijn van de laatste voorspelling. Ik kan enorm chagrijnig worden als jaargetijden zich niet aan de regels houden. In de winter wil ik schaatsen, stamppot eten en moet het vriezen en in de zomer mag het nooit onder de 25 graden uitkomen. Helaas vang ik hier vaak bot. Gelukkig ben ik ook een groot fan van wijn en kent ieder seizoen wel als zekerheid zijn eigen goede wijn. Italiaanse uiteraard.

Twitter

Boeken

Debatteren om te winnen

Debatteren om te winnen 1e druk is een boek van Roderik van Grieken ui...

Bestel