1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Edwin de Wolf

Edwin de Wolf begon zijn militaire carrière in januari 1990 op de Koninklijke Militaire School. Na zijn opleiding werd hij groepscommandant en instructeur bij 41 Pantserinfanteriebataljon Stoottroepen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het opleiden van en leidinggeven aan tien militairen, zodat deze onder alle omstandigheden inzetbaar zouden zijn. Deze functie hield onder andere in dat hij verantwoordelijk was voor alle personele aspecten en logistiek met betrekking tot het materieel en toebehoren. Boek Edwin de Wolf als spreker bij het Sprekershuys!

...Edwin de Wolf

Over Edwin de Wolf

Edwin de Wolf begon zijn militaire carrière in januari 1990 op de Koninklijke Militaire School. Na zijn opleiding werd hij groepscommandant en instructeur bij 41 Pantserinfanteriebataljon Stoottroepen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het opleiden van en leidinggeven aan tien militairen, zodat deze onder alle omstandigheden inzetbaar zouden zijn. Deze functie hield onder andere in dat hij verantwoordelijk was voor alle personele aspecten en logistiek met betrekking tot het materieel en toebehoren.


Carrière

Na deze functie werd Edwin geplaatst bij 12 Infanteriebataljon Garde Jagers. Ook hier als groepscommandant maar dan bij de Luchtmobiele Brigade. In deze leidinggevende functie was hij ook verantwoordelijk voor het opleiden van en leidinggeven aan tien militairen luchtmobiel. Tijdens deze functie is hij, onder zware operationele omstandigheden, ingezet tijdens een crisisbeheersingsoperatie in Bosnië. Tijdens een patrouille die hij leidde, is Edwin op een antipersoneelsmijn terechtgekomen. Hierdoor was hij tijdelijk blind en doof en was zijn been kapotgeslagen. Een slagaderlijke bloeding zorgde ervoor dat Edwin extreem veel bloed verloor. Door teamwork en een juiste wijze van handelen van alle patrouilleleden heeft Edwin het overleefd.


Vanaf 1996 tot heden heeft Edwin verschillende leidinggevende en staffuncties gehad binnen de Koninklijke Landmacht en het Defensie Ondersteuningscommando. Zo was hij stafmedewerker bij het Regionaal Militair Commando Oost en Noord en Accountmanager.


Momenteel is Edwin werkzaam als manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. In deze functie geeft hij leiding aan een team van twintig specialisten van Orthopedie Techniek Aardenburg. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor alle aspecten op het gebied van personeel, materieel, financiën en organisatie van de werkprocessen om te zorgen dat hoogwaardige en kwalitatief goede hulpmiddelen aan burger- en militaire cliënten kunnen worden verstrekt. Deze hulpmiddelen bestaan uit kunstbenen en -armen, braces en steunzolen.


Invictus Games

Edwin heeft drie maal deelgenomen aan de Invictus Games. Aan het door Prins Harry georganiseerde internationale sportevenement nemen militairen deel die in hun diensttijd gewond zijn geraakt, ziek zijn geworden of chronisch zijn geblesseerd. Aan de Invictus Games doen ruim 500 (ex) militairen uit diverse landen mee waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. De persoonlijke doelen gaan vaak veel verder dan een plek op het podium. De deelnemers laten zien dat ze ‘invictus’ zijn: ‘onoverwinnelijk’.


Edwin heeft in 2016 in Orlando voor de eerste keer deelgenomen. Hij won brons op de individuele tijdrit. In 2017 was Edwin Teamcaptain en heeft hij in Toronto het Dutch Invictus Team geleid en zelf brons op het wielercriterium gewonnen.


In 2018 sloot Edwin als actief deelnemer de Invictus Games af in Sydney. Dit deed hij onder andere door brons op zowel de individuele tijdrit als het wielercriterium te winnen.


Na drie succesvolle Invictus Games vond Edwin het het juiste moment om iets aan de Invictus Games ‘familie’ terug te geven. Daarom heeft hij zitting genomen in het Bestuur van de Invictus Games 2020 in Den Haag.


Boek Edwin de Wolf bij het Sprekershuys!

Edwin de Wolf is te boeken als spreker en is expert op het gebied van leiderschap, zorg, sport en motivatie, lifestyle en health en teambuilding. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Edwin de Wolf boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Sport&Motivatie, Zorg, Leiderschap, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Een unieke lezing over (zelf)leiderschap, moed, toewijding en extreme veerkracht

Een uur lang worden toehoorders meegezogen in een verhaal over een jonge leider bij de Koninklijke Landmacht. Een verhaal over passie voor je vak en de wil om het beste uit jezelf en je team te halen. Goed is niet goed genoeg. Op een zeer persoonlijke en indringende wijze worden de toehoorders meegenomen in een verhaal wat klinkt als een spannend jongensboek, een droom die werkelijkheid wordt en het noodlot dat toeslaat. Hij moet dan al zijn ervaring omzetten in een hoge dosis zelfleiderschap om er weer bovenop te komen. Edwin neemt de luisteraar mee en vertelt openhartig en soms met de nodige humor over de fysieke en mentale pijn en hoe het was om de weg omhoog te vinden. Naast (zelf)leiderschap laat Edwin ook zien hoe sport (met een beperking) als middel tot succes gebruikt kan worden.

Work hard, don't let go and never stop fighting

INVICTUS GAMES

Ex-militair Edwin de Wolf over zijn wil om te leven | #12 ONBEPERKT

Fan van Edwin de Wolf: Het verhaal van Edwin

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.