Erik de Vlieger als spreker inhuren

Erik de Vlieger als spreker inhuren

Groots ondernemer

Daar waar anderen ophouden, begin ik!”

Biografie

Erik de Vlieger, een flamboyante ondernemer. Een man met een kleurrijk verleden en een prachtig heden. Een authentiek persoon die de afgelopen jaren niet stil heeft gezeten. Erik heeft in verschillende industrieën zowel een aantal bedrijven opgezet als overgenomen. Hij lanceerde begin 2014 de website 'UwGeldwinkel', en heeft recent het culturele bedrijventerrein de 'Nieuwe Energie' in Haarlem overgenomen. Voorts schrijft hij columns voor Quote, nieuws.nl, thepostonline en is mede-eigenaar van een middelgroot mediabedrijf.

'Succesvol ondernemerschap is een keuze, ik begin waar menig ondernemer stopt.'

Even terug in de tijd… Erik en de Nederlandse overheid bonden in 2004 de strijd aan. In 2009 kwam de zaak voor de rechter waarbij er een taakstraf werd geëist tegen hem. Erik bleek onschuldig. In de tussentijd heeft hij wel zijn luchtvaartmaatschappij Holland Exel onder zijn vingers zien wegglippen en deze aan Arkefly verkocht. Het leven kan je zuur gemaakt worden en dat doet hem pijn tot op de dag van vandaag!

In Amerika ben je succesvol als je een paar flinke klappen hebt moeten verwerken of failliet bent geweest, in Nederland zien ze je als een gefaald zakenman. Erik de Vlieger verzet zich daar hard tegen en laat zien dat een succesvolle zakenman onaantastbaar is mits hij eerlijk blijft! Hij werkt hard en tart de overheid tot het uiterste. Een belangrijk bezwaar tegen politici is dat hij het overdreven wachtgeld principe niet accepteert en hierover regelmatig publiekelijk heeft geageerd. Alles met humor, want steeds vaker communiceert hij met Tweede Kamer leden over misstanden in de maatschappij.

Onlangs lanceerde Erik zijn eerste boek 'Tot Hier en Nu Verder'. Van multimiljonair tot bajesklant en nu weer op de weg terug. Het leven van de snelle zakenman Erik de Vlieger leest als een jongensboek. Bij RTL Late Night vertelde hij hoe zijn boek tot stand kwam: http://www.rtl.nl/rtl-late-night/#!/335528/video/94ab6066-c381-ef19-d22e-538569739a06-erik-de-vlieger-tot-hier-en-nu-verder/ 

Een zakenman, een entertainer en charismatische man die een zeer boeiend en filterloos verhaal vertelt over zijn leven: het leven van een ondernemer. Een boeiend en aangrijpend verhaal waarbij er ook woorden gebruikt worden die niet in de kerk zijn toegestaan! Een man met een duidelijke mening en visie op het leven. Fuck the crisis! 

'Erik gaf bij DGA Network een lezing waar nu, enkele weken later, nog steeds over gesproken wordt en waar ook de komende tijd nog over gesproken zal worden. Erik is een flamboyante en buitengewoon boeiende spreker die de hele zaal vol ondernemers wist mee te nemen in zijn verhaal en alle kantelpunten in zijn leven. Het verhaal wat Erik ons heeft verteld is eerlijk en oprecht.  Een staande ovatie aan het einde van zijn lezing was dan ook geheel terecht.' - DGA Network

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Ondernemerschap, leiderschap, vastgoed, innovatie, creativiteit

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3250,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Economie & Financien Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Kunst & Cultuur

Interview

Wat was je eerste baantje?

Het kopen en verkopen van industriële naaimachines.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

De aankoop van een fabriek in Tsjechië in 1989. Ik ging van 22 medewerkers naar 2850 medewerkers.

Voor wie heb je grote bewondering?

Sven Kramer.

Wat weet niemand van je?

Dat ik het liefst thuis ben. De wereld komt toch wel bij mij thuis...

Publicaties

Boeken

Erik de Vlieger

Een unicum: de veelbesproken zakenman Erik de Vlieger, vertelt zelf ov...

Bestel