1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Erwin van Beek

Erwin van Beek is een uitzonderlijke spreker. Hij is niet alleen een veelvoudig judomedaillewinnaar, maar heeft ook twaalf jaar ervaring als CrossFitondernemer en brengt zeventien jaar aan ervaring in zowel nationale als internationale politie- en Special Forces-operaties mee. Deze indrukwekkende achtergrond stelt hem in staat om waardevolle expertise en praktische inzichten te delen. Ontdek de rol van weerbaarheid in het overwinnen van obstakels, het stimuleren van groei en het verhogen van teamprestaties. Erwin vertelt inspirerende verhalen en deelt bewezen tactieken die de veerkracht van elk team kunnen vergroten. Erwin is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Erwin van Beek

Over Erwin van Beek

Erwin van Beek ontdekte al vroeg zijn passie voor topprestaties, zowel in de sportwereld als in andere aspecten van het leven. Tijdens zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van 1990 tot 1994 kwam hij tot het inzicht dat sportieve succes wordt behaald door een harmonieuze balans tussen lichaam en geest. Hij leerde ook dat het consequent oefenen van fundamentele vaardigheden cruciaal is voor succes, vooral onder uitdagende en stressvolle omstandigheden. Het steeds terugkeren naar de basis, zelfs als het eentonig wordt, zag hij als essentieel.


Deze filosofie paste Erwin niet alleen in theorie toe, maar ook in de praktijk. Zijn toewijding resulteerde in het winnen van 17 nationale judomedailles en zijn deelname aan vooraanstaande CrossFit-wedstrijden. Hij nam zelfs tweemaal deel aan de prestigieuze CrossFit Games in de Verenigde Staten (2013 en 2014), als enige Nederlander in die periode.


Militaire en Politie Ervaring

Tussen 1994 en 2002 kwam Erwin via de Koninklijke Marechaussee (dienstplicht) en diverse rollen bij de politie (waaronder arrestatieteams) in aanraking met operationele, veeleisende politietaken op het vlak van veiligheid en geweldbeheersing. Geïnspireerd door deze ervaringen, besloot Erwin in 2002 zijn kennis verder te verdiepen aan de Politieacademie. Tot oktober 2009 ontwikkelde hij zich daar in gespecialiseerde politietechnieken, leiderschap, en gaf hij les in onderwerpen als Arrestatieteam-tactieken, Integrale Beroepsvaardigheidstraining (IBT), close-quarters combat (CQB), vuurwapenbeheersing, en verschillende politionele en militaire tactieken.


Man on a mission

Eind 2009 betekende een keerpunt voor Erwin. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten, waar hij kennismaakte met CrossFit en de Amerikaanse Special Forces. In zijn rol als trainer en SF Operator onder de Amerikaanse vlag voerde hij missies uit, onder meer in het Midden-Oosten. In deze periode ontwikkelde hij een unieke visie op high performance en stressmanagement. Hij ontdekte hoe hij het menselijk potentieel kon ontsluiten en naar een hoger niveau kon tillen. Deze ontdekking werd zijn levensmissie, waarbij hij een onwrikbare 'geen compromis' mentaliteit hanteerde, en zichzelf positioneerde als een toegewijde 'man on a mission'.


Erwins rol als CrossFit Ondernemer

In 2011 nam Erwin zijn missie een concrete vorm aan toen hij ondernemer werd in de CrossFit-industrie. Hij stond aan het roer van de vooraanstaande CrossFit-box in Amsterdam Zuidoost, waar hij gedurende 12 jaar werkte. Deze box trok een divers publiek aan, van burgers die fit wilden blijven tot topsporters en professionals uit de militaire en politiewereld die een uitstekende fysieke conditie nodig hadden voor hun beroep. Parallel aan deze onderneming bleef Erwin zowel nationaal als internationaal specifieke trainingsprogramma's ontwikkelen voor Defensie en Politie, met een focus op geweldsbeheersing, vuurwapengebruik, fysieke training, explosieven en crisiscommunicatie.


Overgang naar bedrijfstrainingen

De afgelopen vijf jaar zag Erwin een exponentiële toename in de vraag naar zijn diensten vanuit de bedrijfswereld. Hij sloot zich vrijwel exclusief aan bij Tibor.nl, een trainingsbedrijf dat eliteprogramma’s aanbiedt voor top-ondernemers en jongvolwassenen tussen 17 en 24 jaar. Samen met Tibor Olgers nam hij deel aan een project dat landgoed Venwoude overnam en transformeerde tot Code49, wat beoogd wordt het meest prestigieuze trainingscentrum van Europa te zijn. Door het overweldigende succes van dit project stond Erwin voor de moeilijke beslissing om één van zijn ondernemingen op te geven, wat uiteindelijk leidde tot het afstand doen van zijn CrossFit-box na 12 jaar van toewijding.


Erwin van Beek blijft onvermoeibaar in zijn missie en maakt zijn uitgebreide kennis nu toegankelijk voor een breder publiek. Hij bereikt dit door middel van motiverende keynote speeches op diverse evenementen en door het samenstellen van op maat gemaakte trainingsprogramma's voor directie- en managementteams. Deze programma's zijn erop gericht om via fysieke oefeningen, ontleend aan de sport- en Special Forces wereld, het volledige potentieel van deze teams te ontsluiten. De aanpak brengt deelnemers buiten hun comfortzone, zonder de risico's van de 'danger zone' waar trauma kan optreden. Hoewel Erwin zelf voortdurend heeft geëvolueerd, blijft een deel van zijn filosofie constant: het belang van goede voeding, regelmatige beweging en training, het handhaven van een gezonde geest in een gezond lichaam, en de nadruk op het aanleren van basisvaardigheden en competenties op een stapsgewijze manier. Voor diegenen die deze visie omarmen, is Erwin een voortreffelijke leraar, mentor en coach. Hij staat klaar om gezamenlijk uitdagingen aan te pakken, altijd betrouwbaar en vastberaden, in zowel voorspoedige als uitdagende tijden.


Boek Erwin van Beek bij het Sprekershuys!

Erwin van Beek is te boeken als spreker. Hij spreekt over onderwerpen zoals leiderschap & strategie, teambuilding, sport & motivatie en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Erwin van Beek boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Hoge pieken en diepe dalen, Sport&Motivatie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Keynote: Ontdek de kracht van presteren onder druk en weerbaarheid

Erwin biedt op maat gemaakte trainingsprogramma's voor directie- en managementteams die bereid zijn via fysieke oefeningen uit de sport- en Special Forces wereld hun potentieel te verzilveren. Buiten hun comfortzone, maar op veilige afstand van de ‘danger zone’ waar trauma ontstaat. Erwin is een leraar, mentor en coach van formaat, klaar om samen de uitdagingen aan te gaan, te allen tijde betrouwbaar en vastberaden, zowel in zonnige als moeilijke tijden.

Trainingsprogramma’s

Erwin biedt op maat gemaakte trainingsprogramma's voor directie- en managementteams die bereid zijn via fysieke oefeningen uit de sport- en Special Forces wereld hun potentieel te verzilveren. Buiten hun comfortzone, maar op veilige afstand van de ‘danger zone’ waar trauma ontstaat. Erwin is een leraar, mentor en coach van formaat, klaar om samen de uitdagingen aan te gaan, te allen tijde betrouwbaar en vastberaden, zowel in zonnige als moeilijke tijden.

...
Met onze teams van Count & Cooper werken we aan grote complexe projecten en aanbestedingen in de bouw. Onze teamleden, veelal millennials, krijgen dagelijks te maken met druk van tijd, complexiteit en conflicterende belangen. Dit doet een groot beroep op hun vitaliteit, weerbaarheid en veerkracht. Het vraagt van teamleden dat ze zichzelf telkens beter leren kennen, hulp durven vragen en doorzetten in samenwerking in de moeilijkste momenten. Erwin van Beek heeft ons de afgelopen jaren ondersteund door voor onze starters een meerdaags maatwerk trainingsprogramma te ontwikkelen en te begeleiden. De gemiddelde beoordeling was consistent hoger dan 8,5 en in de evaluaties kwamen termen als 'life changing', 'unieke ervaring' en 'wat zijn we gegroeid als team' meermalen voor. Erwin zelf wordt beschreven als authentiek, geloofwaardig met een unieke combinatie van veeleisendheid en zorgzaamheid. Erwin is een levend voorbeeld van wat hij doceert. Hij is zowel fysiek als mentaal zeer fit en didactisch ijzersterk. Erwin is een man die jarenlang aan zijn eigen competenties en didactische vaardigheden heeft gewerkt. Hij is inderdaad, zoals hij zelf zegt: 'a man on a mission'. Erwin is als trainer uitermate geschikt voor teams, leiders en professionals die het maximale uit zichzelf willen halen en hun eigen potentieel willen verwezenlijken. Niet door zaken te forceren ten koste van gezondheid, maar juist door dagelijks te investeren en elke dag een beetje beter te worden. Aanrader!
Count & Cooper

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.