Vakgebied

Ondernemen
Multicultureel
Vernieuwen
Diversiteit
Maatschappij & vluchtelingen
Ondernemen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.250

Biografie

Biografie

George Arakel (1987) is een sociaal ondernemer en van Armeense afkomst met een groot hart voor etnische diversiteit. Hij is de oprichter van Voorbeeld Allochtoon, auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze', theatermaker en spreker. In 2013 werd hij door het ministerie van sociale zaken in het boek 'Bonding and Bridging' opgenomen als één van de 12 succesverhalen en in 2014 stond hij in de top 100 van de meest invloedrijke allochtonen in Nederland.

George Arakel kwam samen met zijn zus en moeder in 1997 als vluchteling naar Nederland. Hij bracht ruim drie jaar door in asielzoekerscentra. Toen ze een verblijfsvergunning kregen en in een dorp bij Groningen gingen wonen, kreeg hij al snel met racisme te maken. Een groep van 15 autochtonen viel hem aan op zijn schoolplein. Vanaf dat moment keerde hij zich tegen autochtonen en werd hij een straatjongen. Vechtpartijen en criminele activiteiten werden - samen met zijn nieuwe allochtone vrienden - zijn nieuwe routine. Zowel op school als in de maatschappij kon hij zijn draai niet vinden. Hij werd van school gestuurd en moest voor de rechter verschijnen op achttienjarige leeftijd. Dat was het keerpunt in zijn leven. Hij besloot om afscheid te nemen van zijn straatleven en om wat van het leven te maken. Hij leerde haat om te zetten in liefde en zijn ervaringen te gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. In 2012 richtte hij het platform 'Voorbeeld Allochtoon' op. Een tegendraadse oplossing voor een maatschappelijk probleem, gebaseerd op zijn ervaringen. Vanaf dan ging het snel. In 2014 werd hij uitgenodigd om op TEDx te vertellen over zijn ommekeer en zijn platform en onderneming. Samenwerkingen met bedrijven als YoungCapital, IBM, Omdenken en Google volgden daarop. Het feit dat hij geen diploma had en een ongunstig verleden, weerhielden hem er niet van om een onderneming te starten. Deze heeft inmiddels duizenden volgers.

George wordt regelmatig als spreker gevraagd voor de meest uiteenlopende evenementen. Wanneer hij spreekt ontstaat er verbinding. Hij denkt in oplossingen, heeft een positieve toon, en leven vanuit je innerlijke kracht en liefde staan centraal. In 2015 kwam zijn boek ‘Persoonlijk succes is een keuze’ uit, waarin hij vertelt welke andere keuzes hij vanaf zijn achttiende heeft gemaakt en de (positieve) gevolgen hiervan. George spreekt over onderwerpen als succes, ondernemen en vooruitgang en al zijn kennis hierover heeft hij gehaald uit zijn persoonlijk levenslessen. Sinds 2017 heeft hij een landelijk theatershow. Met de show wil hij Nederland het verhaal vertellen van vluchtelingen en allochtonen.

Lees meer
Work harder on yourself than you do on your job
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer