George Arakel als spreker inhuren

George Arakel als spreker inhuren

Etnisch verantwoord ondernemen

Work harder on yourself than you do on your job”

– Jim Rohn

Biografie

George Arakel (1987) is een sociaal ondernemer en van Armeense afkomst met hart voor etnische diversiteit. Hij is de oprichter van Voorbeeld Allochtoon, auteur van het boek Persoonlijk succes is een keuze, theater maker en spreker. In 2013 werd hij door het ministerie van sociale zaken in het boek Bonding and Bridging opgenomen als één van de 12 succesverhalen en in 2014 stond hij in de top 100 van de meest invloedrijke allochtonen in Nederland. 

George Arakel kwam, samen met zijn zus en moeder, in 1997 als vluchteling naar Nederland. Hij bracht ruim drie jaar door in asielzoekerscentra. Toen ze eenmaal een verblijfsvergunning kregen en in een rijtjeshuis trokken in een dorp in Groningen kreeg hij al snel met racisme te maken. Een groep van 15 gabbers viel hem aan op zijn schoolplein. Vanaf dat moment keerde hij zich tegen autochtonen en werd hij een straatjongen. Vechtpartijen en criminele activiteiten werden, samen met zijn nieuwe allochtone vrienden, zijn nieuwe routine. Zowel op school als in de maatschappij kon hij zijn draai niet vinden. Hij werd van school afgestudeerd, bleef ongediplomeerd achter en moest op zijn 18e voor de rechter verschijnen.

Dat was de keerpunt in zijn leven. Hij besloot om afscheid te nemen van zijn straatleven en een weg te vinden om wat van zijn leven te maken. Hij leerde haat om te zetten in liefde en zijn ervaringen in te zetten om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

In 2012 richtte hij het platform Voorbeeld Allochtoon op. Een tegendraadse oplossing voor een maatschappelijk probleem. Gebaseerd op zijn ervaringen. Vanaf dan ging het snel. In 2014 werd hij uitgenodigd om op TEDx te komen vertellen over zijn ommekeer en zijn tegendraadse platform en onderneming. Samenwerkingen met bedrijven als YoungCapital, IBM, Omdenken en Google volgden daarop. Ongediplomeerd zijn en een ongunstige verleden hebben weerhield hem niet om een onderneming op te bouwen die inmiddels duizenden volgers heeft.

George is wordt ook als spreker met regelmaat uitgenodigd. Wanneer George Arakel spreekt dan staat verbinding, oplossing, een positieve toon, leven vanuit je innerlijke kracht en liefde centraal.

In 2015 kwam zijn boek ‘Persoonlijk succes is een keuze’ uit waarin hij vertelt welke andere keuzes hij vanaf zijn 18e maakte die hem brachten waar hij is. Als George spreekt over onderwerpen als succes, ondernemen en vooruitgang dan spreekt hij uit zijn persoonlijk levenslessen.

Sinds 2017 heeft hij een landelijk theatershow. Met de show wil hij Nederland de andere kant van het verhaal vertellen van vluchtelingen en van allochtonen. Over de wrijving tussen allochtoon en autochtoon en over de verbinding. Naast zijn eigen verhaal, die in de show de rode draad vormt, neemt hij telkens drie bijzondere verhalen mee die het hart raken.
De show is ook geschikt voor zakelijke evenementen (bijvoorbeeld voor relaties of een inspiratiedag voor het eigen personeel). George verbindt met zijn persoonlijke verhaal mens, maatschappij en onderneming met oog op persoonlijke ontwikkeling en een nieuwe blik op de wereld om ons heen waarbij liefde en inspiratie de kern vormen.

Daarnaast verzorgt George Arakel workshops over hokjesdenken. Voornamelijk geschikt voor eigen personeel (in het bijzonder recruitment of mensen met een maatschappelijke baan). Op basis van eigen ervaringen en sociale psychologie maakt hij de bezoekers van de workshop op een luchtige manier bewust van hun eigen denken en oordelen en ook over de positieve en negatieve gevolgen ervan in het persoonlijk leven en op het werk.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Ondernemen, vernieuwen, diversiteit, multicultureel, maatschappij & vluchtelingen

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1800,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Leiderschap Ondernemen Maatschappij Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Mijn eerste bijbaantje bestond uit het wassen van de auto's van de buren en hun tuin bijhouden. Maar dat kan ik eigenlijk niet mee rekenen als bijbaantje. Ik was 15, ik mocht niet werken omdat ik nog geen 'Nederlander' was dus deed ik dat en kreeg een 'beloning'. Zo kwam ik aan mijn zakgeld en kon ik snoep kopen. Het geld dat we destijds kregen was niet voldoende voor ons gezin waardoor ik geen zakgeld kon krijgen, dus werd ik creatief. Mijn echte 'officiële'bijbaantje was toch echt kranten en folders bezorgen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het moment dat ik werd gevraagd om bij TEDx te spreken. Dat was voor mij een bevestiging dat het concept dat ik heb bedacht en het idee erachter goed en vernieuwend was en is. Ook de samenwerking met Google behoort absoluut ook bij mijn hoogtepunten. Een ongediplomeerde allochtone straatjongen die ineens op de zuidas loopt en met Google samenwerkt. Dat is voor mij een hoogte punt puur omdat het bewijst dat alles mogelijk is voor iedereen! Maar ook echt dat het ministerie van sociale zaken mij benoemde tot één van de 12 succesvolle allochtonen in Nederland.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Tegen die tijd wil iedereen allochtoon zijn, dus zal diversiteit geen issue meer zijn maar zien we de maatschappelijke maar zeker ook de financiële voordelen ervan in.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die zijn of haar hart volgt, het liefst zonder na te denken. Voor de doorzetters. Voor de tikkeltje gekken die geloven in hun droom en er keihard voor gaan. En tegelijkertijd ook voor de hele mensheid, we doen het best goed samen. Daar heb ik grote bewondering voor.

Wat weet niemand van je?

Vraag het me over 20 jaar weer, misschien vertel ik het dan wel….

Boeken

Voorbeeld allochtoon

Het Voorbeeld Allochtoon succesboek. Welke keuzes je kan maken voor me...

Bestel