1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & strafrechtadvocaat

Gerard Spong

Gerard Spong is strafrechtadvocaat en werd zeven jaar op rij verkozen tot beste strafpleiter. Ook internationaal heeft hij vele verdachten bijgestaan in strafzaken. Hij treedt zowel in feitelijke aanleg (bij rechtbank en hof) als in cassatie (bij de Hoge Raad) op. Gerard heeft zijn sporen verdiend in vele geruchtmakende zaken zoals de Nuenense moordzaak, de hypnose moord, de LIBOR-zaak en de fraudezaak van Rienk Kamer. Hij spreekt o.a. over de digitalisering van het strafrecht. Gerard Spong is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Gerard Spong

Over Gerard Spong

Gerard Spong is sinds 1973 werkzaam als advocaat. Hij behoort tot de absolute top van de Nederlandse strafrecht advocatuur, maar ook internationaal heeft hij vele verdachten bijgestaan in strafzaken. Hij treedt zowel in feitelijke aanleg (bij rechtbank en hof) als in cassatie (bij de Hoge Raad) op.


Sporen verdiend

Gerard Spong heeft zijn sporen verdiend in vele geruchtmakende zaken zoals de Nuenense moordzaak, de hypnose moord, de LIBOR-zaak en de fraudezaak van Rienk Kamer. Drugs-, moord- en verkrachtingszaken zijn dagelijkse kost voor Gerard Spong, maar ook fraudezaken en medische zaken vormen zijn terrein.


Geruchtmakende zaken

Zo heeft Gerard Spong bijstand verleend aan een arts, wiens zaak leidde tot de baanbrekende uitspraak van de Hoge Raad in 1985 dat euthanasie onder bepaalde omstandigheden straffeloos kan zijn. Gerard Spong zet zich volledig in voor een eenzijdige belangenbehartiging. Hij schuwt daarbij het verdedigen van controversiële standpunten niet. Bekend is zijn verdediging van de stelling dat een minderjarig veroordeelde man (wegens moord en verkrachting) indien hij dat zelf wenst, gecastreerd moet kunnen worden.


Geruchtmakend is tenslotte zijn bijstand aan een farmaceut in de zogeheten Nuenense moordzaak, die in een vrijspraak is geëindigd. Gerard Spong schreef er de juridische thriller ‘De breuk’ over. In 2018 en 2019 geeft hij in ruim zeventig theaters het strafrechtelijk theatercollege ‘In vertrouwen’.


Ontembare werklust

Gerard Spong heeft een ontembare werklust. Zeven jaar op rij werd hij door zijn beroepsgenoten verkozen tot beste strafpleiter. Zijn devies? Hard werken, hard studeren en goed ontspannen.


Boek Gerard Spong bij het Sprekershuys!

Gerard Spong is te boeken als spreker en is expert op het gebied van de digitalisering in het strafrecht, opsporingsbevoegdheden van de overheid en antiterreur wetgeving. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Gerard Spong boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Antiterreur wetgeving

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3500

Sessies

Lezing Gerard Spong

Gerard Spong is een graag geziene gast in talkshows. In 2018-2019 maakt hij een tour langs de Nederlandse theaters met het theatercollege 'In Vertrouwen'. Zijn uitgesproken mening en scherpe humor maken hem tot een gewilde motiverende spreker.

“Hard werken, hard studeren en goed ontspannen

Gerard Spong over aanslag op De Vries: “Ik moet zeggen dat ik niet helemaal verbaasd ben''

Strafpleiter Gerard Spong zit al 50 jaar in het vak en dat niet zonder slag of stoot

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.