Vakgebied

De digitalisering in het strafrecht
Opsporingsbevoegdheden van de overheid versus terrorisme
Antiterreur wetgeving

Thema's

Mens & Maatschappij
Wetenschap

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.500

Biografie

Biografie

Gerard Spong is sinds 1973 werkzaam als advocaat. Hij behoort tot de absolute top van de Nederlandse strafrecht advocatuur, maar ook internationaal heeft hij vele verdachten bijgestaan in strafzaken. Hij treedt zowel in feitelijke aanleg (bij rechtbank en hof) als in cassatie (bij de Hoge Raad) op.

Gerard Spong heeft zijn sporen verdiend in vele geruchtmakende zaken zoals de Nuenense moordzaak, de hypnose moord, de LIBOR-zaak en de fraudezaak van Rienk Kamer.

Drugs-, moord- en verkrachtingszaken zijn dagelijkse kost voor Gerard Spong, maar ook fraudezaken en medische zaken vormen zijn terrein. Zo heeft Gerard Spong bijstand verleend aan een arts, wiens zaak leidde tot de baanbrekende uitspraak van de Hoge Raad in 1985 dat euthanasie onder bepaalde omstandigheden straffeloos kan zijn. Gerard Spong zet zich volledig in voor een eenzijdige belangenbehartiging. Hij schuwt daarbij het verdedigen van controversiële standpunten niet. Bekend is zijn verdediging van de stelling dat een minderjarig veroordeelde man (wegens moord en verkrachting) indien hij dat zelf wenst, gecastreerd moet kunnen worden.

Geruchtmakend is tenslotte zijn bijstand aan een farmaceut in de zogeheten Nuenense moordzaak, die in een vrijspraak is geëindigd. Gerard Spong schreef er de juridische thriller ‘De breuk’ over. In 2018 en 2019 geeft hij in ruim zeventig theaters het strafrechtelijk theatercollege ‘In vertrouwen’.

Gerard Spong heeft een ontembare werklust. Zeven jaar op rij werd hij door zijn beroepsgenoten verkozen tot beste strafpleiter. Zijn devies? Hard werken, hard studeren en goed ontspannen.

Boek Gerard Spong bij het Sprekershuys!

Gerard Spong is te boeken als spreker en is expert op het gebied van de digitalisering in het strafrecht, opsporingsbevoegdheden van de overheid en antiterreur wetgeving. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Spreker Gerard Spong boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
“Hard werken, hard studeren en goed ontspannen
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer