Harm Edens als spreker inhuren

Harm Edens als spreker inhuren

Grappenmaker

Echte ontmoetingen daar gaat het over in het leven”

Biografie

Harm Edens (Enschede, 4 augustus 1961) is een Nederlandse tekstschrijver en presentator.

Edens studeerde een tijdje Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar stapte over naar de Universiteit van Amsterdam om theaterwetenschap te studeren. Na zijn afstuderen in 1987 volgde hij nog enkele comedycursussen.

Tijdens zijn studie leerde hij Ger Apeldoorn kennen met wie hij sinds 1986 een schrijversduo vormt. Samen schreven ze originele scripts, vertalingen en bewerkingen voor een groot aantal comedyseries (waaronder 'Sam Sam', 'Laat maar zitten', 'In de Vlaamsche Pot', 'Het Zonnetje in Huis' en 'Gemeentebelangen'), een aantal televisieshows (waaronder voor Sylvia Millecam en Karin Bloemen) en enkele theaterproducties.

Edens is ook als presentator actief. Hij presenteerde bijvoorbeeld enkele keren de voorronde van het Nationaal Songfestival en driemaal het gala van de Gouden Harpen van Conamus. Ook is hij bekend als de presentator van het succesvolle satirische nieuwsprogramma 'Dit was het nieuws', waar hij al sinds het begin bij betrokken is. Ook presenteert hij het NCRV-programma 'Knowing Me, Knowing You' en Zeg 'ns SOAAA!.

Zijn karakteristieke stem kun je horen in enkele hoorspelen op de radio en in commercials. Sinds april 2007 tot september 2008 presenteerde hij het programma 'Pubers bij TV Gelderland'. Sinds september 2008 presenteert hij 'Gelderse Koppen' voor TV Gelderland. Tevens verslaat hij elk jaar de Nijmeegse Vierdaagse voor TV Gelderland in de derde week van juli. Vanaf 2009 presenteert hij de dagelijkse talkshow 'On Air' bij de NCRV op Nederland 3. Vanaf 2011 is Harm, samen met Thomas Acda en Raoul Heertje al te zien bij RTL4, in het programma 'Dit was het nieuws'.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Wat er toe doet, actualiteiten

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Performer Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Bedrijfsleven & Management Ondernemen Leiderschap Sport Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kleding inpakker & bejaarden verzorger.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat moet nog komen, ik geniet van het moment zelf. Ik ben niet van de carrières. Mensen die het hebben over hun carrière vind ik heel saai!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Televisie veranderd maar mensen blijven met het gezin tv kijken. Drama en verhalen vertellen dat wordt steeds belangrijker. Echte ontmoetingen, echte bedoelingen daar gaat het om in het leven. Ophouden met liegen, de wereld wordt veel transparanter. Dus TV ook. TV-programma’s die van onzin aan elkaar hangen verdwijnen. Koekhappen voor managers is ook niet goed!

Voor wie heb je grote bewondering?

'Stand maak je zelf en de koningin moet ook naar de wc', dat zei mijn moeder altijd. Bewondering, ja dan blijven we daar in hangen. Het gaat om mensen die echt iets doen. Die door roei en ruiten gaan. Het leven is volstrekt zinloos, je moet er zelf wat mee doen.

Wat weet niemand van je?

Ik houd van Engelse tuinen, prachtig!

Twitter

Publicaties

  • Harm Edens en Jetske van den Elsen op zoek naar de praktijk van ‘wildlife crime’ in Afrika, Azië èn Nederland - NCRV
    Bekijk publicatie
  • Column: Een tweede huis, s'il vous plait - NVM
    Bekijk publicatie