Vakgebied

Columns op maat
Live columnist
Spreker

Thema's

Mens & Maatschappij
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.250

Biografie

Biografie

Henk van Straten is geboren in 1980 te Rotterdam, maar woont al dertig jaar in Eindhoven. Na de havo begon hij aan diverse opleidingen, maar liever besteedde hij zijn tijd aan punkbandjes en tatoeages.

Inmiddels is Henk succesvol journalist en columnist voor vele bladen. Hij schrijft onder andere voor de Nieuwe Revu, Volkskrant Magazine, De Correspondent en Vrij Nederland. Henk heeft verschillende romans uitgebracht, waaronder ‘Bidden en Vallen.’ Ook schrijft hij memoires, zoals zijn - in 2018 uitgekomen- boek 'Berichten uit het tussenhuisje'.

Henk van Straten staat regelmatig op verschillende podia, met voordrachten en/of interviews. Daarnaast schrijft hij live columns en draagt deze voor bij evenementen. Deze columns zijn zowel een portret, als samenvatting en contemplatie. Zo maakt hij het thema van de dag levendiger en tastbaarder, meestal als afsluiting van de avond. Op zoek naar ontroering, de ziel en de humor. Hij hoopt het publiek een beetje aan het wankelen te krijgen en mee te nemen door de belevingen, op een mooie manier.

Henk is meerdere malen genomineerd voor prijzen (o.a. de BNG Bank Literatuurprijs). Verder is hij met regelmaat te gast bij tv-programma's.

Zijn werk draagt hij op bij literaire avonden en bij bedrijfsevenementen, maar ook op grote muziekfestivals als Lowlands en Zwarte Cross.

Henk van Straten is te boeken als interviewer en live columnist. Trefwoorden zijn mens en maatschappij en kunst en cultuur. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
What I really do is take real plums and put them in an imaginary cake.” – Mary McCarthy
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer