1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & professioneel bierbrouwer

Henk van Straten

Na twaalf jaar schrijverschap en journalistiek besluit spreker Henk van Straten op zijn veertigste professioneel bierbrouwer te worden. Het fulltime schrijverschap begon als een droom maar resulteerde uiteindelijk in depressie. Het roer moest om. Behoefte aan menselijk contact en fysieke arbeid zorgden voor een levenswending die voelde als 'nu of nooit'. In dienst staan van iets groters dan alleen het eigen succes: Van Stratens inspirerende verhaal gaat over ambitie, moed, luisteren naar je hart en het pad naar verandering. Henk van Straten is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Henk van Straten

Over Henk van Straten

Henk van Straten schreef succesvolle romans als Wij zeggen hier niet halfbroer, Berichten uit het tussenhuisje en Ernest Hemingway is gecanceld. Journalistiek werk en columns schreef hij voor onder andere Volkskrant Magazine, De Groene Amsterdammer en LINDA. Hij deed mee aan De Slimste Mens en maakte tot mei 2022 met zijn vriend Theo Maassen de PIM PAM PODCAST. Sinds 2022 is hij professioneel bierbrouwer bij Brewpub Rabauw.


Henk als spreker

Henk van Straten staat regelmatig op verschillende podia, met voordrachten en/of interviews. Daarnaast schrijft hij live columns en draagt deze voor bij evenementen. Henk is te boeken als spreker en interviewer bij het Sprekershuys.


Boek Henk van Straten bij het Sprekershuys!

Henk van Straten is te boeken als spreker en interviewer en is expert op het gebied van mens & maatschappij en kunst & cultuur. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Henk van Straten boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Columns op maat, Live columnist, Spreker

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Lezing Henk van Straten

Na twaalf jaar schrijverschap en journalistiek besloot Henk van Straten op zijn veertigste professioneel bierbrouwer te worden. Het fulltime schrijverschap begon als een droom maar resulteerde uiteindelijk in depressie. Het roer moest om. Behoefte aan menselijk contact en fysieke arbeid zorgden voor een levenswending die voelde als 'nu of nooit'. Terug de werkvloer op, samenwerken en in dienst staan van iets groters dan alleen het eigen succes: Van Stratens inspirerende verhaal gaat over roeping, ambitie, moed, luisteren naar je hart en het pad naar verandering.

Samenvattende Column door Henk van Straten

Op zoek naar een bijzondere toevoeging aan jouw evenement? Laat Henk van Straten een live column voordragen aan het einde van de avond. Een prachtige beleving na afloop van de dag, waardoor je naar huis gaat met een goed gevoel. Hij vat de ziel en zaligheid samen door middel van een column op maat en zorgt voor een tastbare herinnering aan het evenement.

What I really do is take real plums and put them in an imaginary cake.” – Mary McCarthy

Henk van Straten vangt depressie, mannelijkheid en politiek in één roman | KRAAK

Henk van Straten uit Eindhoven schreef het Brabants Boek Present

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.