Vakgebied

Fotografie & creative director
In de spotlights

Thema's

Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Kunst & cultuur

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Vanaf € 1.250

Biografie

Biografie

Iris Planting begon als één van de eerste fotografen in 1995 te werken met de voorlopers van de huidige digitale camera’s. Hoewel ze later ook als vaste fotograaf van VNU (later Sanoma) nog veel op film werkte, was ze een pionier die wilde ontdekken en aansturen op vooruitgang en nieuwe technieken. In 2004 nam ze de fotostudio van Sanoma over en richtte ze Studio5982 op. In korte tijd groeide dit bedrijf van 2 naar 12 vaste mensen in dienst. Daarnaast bleef ze ook actief bezig met andere fotografische bezigheden zoals exposities, fotoshoots, portfolioreviews en fotoestafettes organiseren o.a. op het fotofestival Naarden en voor organistaties als Pink Ribbon en Catwalk for Cancer. Sinds mei 2013 is ze weer voor zichzelf begonnen, om optimaal te kunnen focussen op haar eigen fotografie en creativiteit met haar bedrijf DutchAndFamous. Iris is geboren in Enschede. Wellicht komt daar haar nuchtere manier van bekijken vandaan. Iedereen in zijn waarde laten, of het nu een hele bekende acteur is die voor haar camera staat, of een zieke vrouw die haar verhaal doet voor een tijdschrift.

Iris Planting is te boeken als spreker en vertelt vol passie over fotografie en deelt tips en tricks voor het maken van een ijzersterke foto.

Lees meer
A portrait is not made in the camera but on either side of it.
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer