1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & fotograaf

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson is een bekend fotograaf & creative director. Bekend om romantische portretten van inheemse volkeren. Inmiddels heeft Jimmy al 30 jaar ervaring in het fotografie vak! Ook heeft hij de Jimmy Nelson Foundation opgericht. Tijdens de reizen die hij maakte fotografeerde hij de mensen die hij ontmoette. De stijl van zijn werk is te omschrijven als romantisch, feestelijk en iconisch. Jimmy is expert op het gebied van mens & maatschappij, lifestyle & health en kunst & cultuur. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jimmy Nelson

Over Jimmy Nelson

Jimmy Nelson is een bekend fotograaf vanwege zijn romantische portretten van inheemse volkeren, gebundeld in het fotoboek ‘Before They Pass Away’ dat de waarde van het cultureel erfgoed vastleggen. Jimmy Nelson (1967) werkt al meer dan 30 jaar als fotograaf en is de oprichter van Jimmy Nelson Foundation. Jimmy is geboren in Sevenoaks in Engeland. Op 16-jarige leeftijd werd per ongeluk de verkeerde medicatie voorgeschreven waardoor hij ’s nachts al zijn haar verloor. Op de Jezuïeten kostschool werd zijn kaalheid verward met een teken van onhandige rebellie. Daardoor voelde hij zich sociaal geïsoleerd. Vervolgens begon Jimmy onbewust aan zijn zoektocht naar een plek waar hij zich comfortabel voelde. Op 18 jarige leeftijd was zijn keuze Tibet, waar volgens zijn naïeve en romantische onderzoek alle jonge mannen kaal werden. Dit was de katalysator voor zijn eindeloze reeks van een wereldwijde zwerftocht tot op de dag van vandaag. Met deze onvermijdelijke zoektocht naar zichzelf, ontdekte hij ’s werelds meest eclectische verscheidende volkeren met eigen culturen, uiterlijk en talen.


Fotografie

Hij besloot om hulde te brengen aan de volkeren door mensen te fotograferen die hij op zijn reizen ontmoette. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn romantische, iconische en feestelijke stijl, die aanvankelijk werd gebundeld in zijn eerste boek ‘Before They Pass Away’. Sinds 2016 heeft Jimmy 7 nieuwe reizen gemaakt. Dit is het begin van een boek dat hij heeft gepubliceerd in 2018. Voor dit boek heeft Jimmy 35 unieke inheemse culturen bezocht van over de hele wereld. Van de noordelijke regionen van Siberië met de Khanys rendierherders tot de diepe jungle van de Amazone met de Pataxo. Van de Himalaya met de Laylap in Bhutan tot de laatst verbonden buitenposten van Afrika met de Munari in het geïsoleerde Zuid-Soedan. Jimmy fotografeerde dit niet alleen, de volkeren werden ook gefilmd en geïnterviewd om hun ethisch cultureel erfgoed te vieren. Voordat werd begonnen aan deel II van de reis, werd er diepgaand onderzoek gedaan naar een etnografische discussie over de blijvende waarde en het belang van deze kostbare culturen.


Boek Jimmy Nelson bij het Sprekershuys!

Jimmy Nelson is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van mens & maatschappij, lifestyle & health en kunst & cultuur. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jimmy Nelson boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Fotografie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€10000

Sessies

Lezing Jimmy Nelson

Jimmy trok de gehele wereld over om meer dan 35 inheemse stammen op de gevoelige plaat vast te leggen, waarvan hij van mening was dat hun unieke cultuur dreigt te verdwijnen in een wereld die in toenemende mate aan globalisering onderhevig is. Hij weet als geen ander wat de negatieve kant van ‘onbegrensde identiteit’ is en tracht met zijn werk de wereld te waarschuwen voor het feit dat de mooie culturele diversiteit die de wereld rijk is, voorgoed dreigt te verdwijnen. Onderwerpen die passeren zijn fotografie, culturele diversiteit en vergeten beschavingen.

Only when one is stripped of wealth, class, color and culture disparities, true humanistic communication can start flowing.

De les van Jimmy Nelson maakt indruk op iedereen | DREAM SCHOOL 2020

JIMMY NELSON: 'DE DOOD IS LEUKER DAN WAT IK HEB MEEGEMAAKT' || ALS BANKEN KONDEN PRATEN || LINDA.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.