Vakgebied

Muziek
Presentatie
Media
Entertainment

Thema's

Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Kunst & cultuur

In te huren als

Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Vanaf € 3.975

Biografie

Biografie

Al 15 jaar lang is Kim-Lian zeer actief en succesvol in de entertainment industrie. Zowel op televisie als in de muziekindustrie en in het theater is zij niet meer weg te denken. Kim-Lian, geboren in Nederland, komt uit een zeer muzikale familie en heeft daarmee de entertainment met de paplepel ingegoten gekregen. Op jonge leeftijd bracht ze internationaal haar eerste singels en albums uit, waarmee ze een aantal hits scoorde en talloze optredens verzorgde in zowel binnen als buitenland. Na de vooropleiding aan de Amsterdamse particuliere Toneelschool kreeg ze verschillende rollen in TV series waaronder 'Kees & Co' (RTL4) en de serie 'Onderweg naar Morgen' (BNN), 'Bon Bini Beach' (Yorin) en 'Fashion Planet' (NET5). Daarna zette Kim haar eerste stappen op het toneel. In maar liefst tien (hoofd)rollen in uiteenlopende musicals is Kim-Lian één van de grootste sterren in de musical wereld. Hoofrollen in producties zoals Shrek de Musical, Legally Blond en Footloose brachten Kim-Lian maar liefst 7 nominaties voor beste actrice.

Naast haar acteerwerkzaamheden presenteerde Kim-Lian voor de publieke omroep AVRO. Via programma’s zoals 'Junior Eurovisie Songfestival' en 'Love4ever' werd Kim-Lian het gezicht van het grote amusement met presentaties voor onder andere 'Sta Op Tegen Kanker', 'Strictly Come Dancing' en het prestigieuze 'Gouden Televizier Gala'.

In 2014 maakte Kim-Lian de overstap naar de commerciële zender SBS6 waar zij het vaste gezicht werd van het dagelijkse entertainment programma 'Shownieuws' en de ‘leading lady’ voor het grote amusement. Presentaties van kijkcijfer hits zoals 'Sterren Springen' maakte haar tot een vast gezicht van de zender en van de televisie in Nederland.

In het najaar van 2014 was Kim-Lian als presentatrice te zien in 'Het Geheim van een Goed Huwelijk' en van het John de Mol/Talpa format 'BeatIt'. In 2015 is Kim-Lian in de programma’s 'Popster' en 'Nationale Tweelingen Test' te zien.

Verder heeft Kim-Lian in 2014 meegespeeld in de nieuwe Johan Nijenhuis film ‘Apestreken’. Waarvoor de release in het voorjaar van 2015 gepland staat.

Naast haar zang, acteer en presenteer carrière heeft Kim-Lian in samenwerking met Gitta Spee ook twee kinderboekjes geschreven, genaamd ‘Dierendorpje’ en ‘Dierendorpje in rep en roer’.

Lees meer
“Alles in het leven is mogelijk, hoe onmogelijk het ook lijkt!”
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer