Vakgebied

Innovatie
Veranderen
Media & ondernemerschap

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Communicatie & Media
Creativiteit & Inspiratie

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Als innovatiestrateeg helpt en inspireert Marianne Zwagerman mensen en bedrijven om schaamteloos en onverschrokken te leven en te ondernemen. Daarnaast is ze schrijver (haar derde boek 'Kluitjesvolk' kwam in 2016 uit), columnist (ondermeer bij BNR) en veelgevraagd mediacriticus (ondermeer bij het Radio 1 programma De Ochtend, BNR en WNL). Haar specialisaties zijn innovatie, de (publieke) omroep, kranten, journalistiek, internet en sociale media. Haar maatschappijkritische columns en publicaties verschijnen met enige regelmaat in kranten en tijdschriften.

Het werk van Marianne draait om verandering. “Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt” is de rode draad in haar workshops en lezingen. In haar dagelijkse leven helpt ze vooral mediabedrijven om hun toekomst vorm te geven en hun weg naar die toekomst succesvol te bepalen.

Ambitie is een ander belangrijk thema in het werk van Marianne. Als succesvolle carrièrevrouw – ze was de eerste vrouwelijke directeur van de Telegraaf Media Groep – wil zij vrouwen inspireren om meer van hun werkende leven te maken en de lat hoger te leggen. In haar boek ‘Een webshop is geen carrière, ontsnap uit het mutsenparadijs’ geeft ze vrouwen op humorvolle wijze praktische adviezen op weg naar een succesvol leven, met de mondhoeken omhoog. Bij de Telegraaf Media Groep was Marianne als Directeur Digitale Media verantwoordelijk voor alle niet-print activiteiten in Nederland, bijvoorbeeld voor meer dan 100 internetsites en de TV- en videoactiviteiten. Vanuit die hoedanigheid nam zij het initiatief voor de oprichting van de publieke omroepen PowNed en WNL. Voor haar carrière in de mediawereld was Marianne als Marketing en Sales manager actief bij verschillende bedrijven in de autobranche. Een logisch vervolg op haar opleiding aan de IVA in Driebergen.

Marianne Zwagerman is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator en interviewer en geeft lezingen over de onderwerpen innovatie, verandermanagement, ondernemerschap en communicatie & media. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer