Marianne Zwagerman als dagvoorzitter inhuren

Marianne Zwagerman als dagvoorzitter inhuren

Innovatiestrateeg en schrijver

Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt”

Biografie

Als innovatiestrateeg helpt en inspireert Marianne Zwagerman mensen en bedrijven om schaamteloos en onverschrokken te leven en te ondernemen.

Daarnaast is ze schrijver (haar derde boek 'Kluitjesvolk' kwam in 2016 uit), columnist (ondermeer bij BNR) en veelgevraagd mediacriticus (ondermeer bij het Radio 1 programma De Ochtend, BNR en WNL). Haar specialisaties zijn innovatie, de (publieke) omroep, kranten, journalistiek, internet en sociale media. Haar maatschappijkritische columns en publicaties verschijnen met enige regelmaat in kranten en tijdschriften.

Het werk van Marianne Zwagerman draait om verandering. “Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt” is de rode draad in haar workshops en lezingen. In haar dagelijkse leven helpt Zwagerman bedrijven, vooral mediabedrijven, om hun toekomst vorm te geven en hun weg naar die toekomst succesvol te bepalen. Het vertalen van dominante consumententrends naar vernieuwende businessmodellen, vernieuwende inhoud, vernieuwende manieren om de consument te bereiken.

Ambitie is een ander belangrijk thema in het werk van Zwagerman. Als succesvolle carrièrevrouw – ze was de eerste vrouwelijke directeur van de Telegraaf Media Groep- wil zij vrouwen inspireren om meer van hun werkende leven te maken en de lat hoger te leggen. In haar boek ‘Een webshop is geen carrière, ontsnap uit het mutsenparadijs’ geeft ze vrouwen op humorvolle wijze praktische adviezen op weg naar een succesvol leven, met de mondhoeken omhoog.

Bij de Telegraaf Media Groep was Zwagerman als Directeur Digitale Media verantwoordelijk voor alle niet-print activiteiten in Nederland. Bijvoorbeeld voor meer dan 100 internetsites en de TV en video activiteiten. Vanuit die hoedanigheid nam zij het initiatief voor de oprichting van de publieke omroepen PowNed en WNL. Voor haar carrière in de mediawereld was Zwagerman als Marketing- en Sales manager actief bij verschillende bedrijven in de autobranche. Een logisch vervolg op haar opleiding aan de IVA in Driebergen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Veranderen, innovatie, media & ondernemerschap

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Interviewer Presentator

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Motivatie & Inspiratie

Twitter

  • @mariannezw GeenStijl: Foto's. Zatte Juncker zwalkt op diner terwijl EU-mandarijnen zichzelf WEER loonsverhoging geven https://t.co/OnQl91Mywq
  • @mariannezw Veilig 😁 dus geen Google/Microsoft/Dropbox
  • @mariannezw Lieve mensen, wat is nou een echt veilige en fijne app/site/tool om samen in documenten te werken? #dtv
  • @mariannezw Nepnieuws komt in de beste kringem voor 🤓 https://t.co/afiYFY3WOs
  • @mariannezw RT @robdelange2 : Vraagtekens bij personeelsbeleid Anne Frank Stichting: is een voor (links) geweld veroordeelde man geloofwaardig als onder…

Boeken

Kluitjesvolk

Kluitjesvolk Marianne Zwagerman Het hoeft niet! Voor iedereen die vrij...

Bestel

Leven als Jarmund

Maud is vrij. Ze heeft tijd en geld genoeg en wil voortaan schaamteloo...

Bestel