Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman (1969)

Innovatiestrateeg en schrijver

Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt”

Biografie

Als innovatiestrateeg helpt en inspireert Marianne Zwagerman mensen en bedrijven om schaamteloos en onverschrokken te leven en te ondernemen.

Daarnaast is ze schrijver (haar derde boek 'Kluitjesvolk' kwam in 2016 uit), columnist (ondermeer bij BNR) en veelgevraagd mediacriticus (ondermeer bij het Radio 1 programma De Ochtend, BNR en WNL). Haar specialisaties zijn innovatie, de (publieke) omroep, kranten, journalistiek, internet en sociale media. Haar maatschappijkritische columns en publicaties verschijnen met enige regelmaat in kranten en tijdschriften.

Het werk van Marianne Zwagerman draait om verandering. “Weten waar je naartoe wilt en zorgen dat je er komt” is de rode draad in haar workshops en lezingen. In haar dagelijkse leven helpt Zwagerman bedrijven, vooral mediabedrijven, om hun toekomst vorm te geven en hun weg naar die toekomst succesvol te bepalen. Het vertalen van dominante consumententrends naar vernieuwende businessmodellen, vernieuwende inhoud, vernieuwende manieren om de consument te bereiken.

Ambitie is een ander belangrijk thema in het werk van Zwagerman. Als succesvolle carrièrevrouw – ze was de eerste vrouwelijke directeur van de Telegraaf Media Groep- wil zij vrouwen inspireren om meer van hun werkende leven te maken en de lat hoger te leggen. In haar boek ‘Een webshop is geen carrière, ontsnap uit het mutsenparadijs’ geeft ze vrouwen op humorvolle wijze praktische adviezen op weg naar een succesvol leven, met de mondhoeken omhoog.

Bij de Telegraaf Media Groep was Zwagerman als Directeur Digitale Media verantwoordelijk voor alle niet-print activiteiten in Nederland. Bijvoorbeeld voor meer dan 100 internetsites en de TV en video activiteiten. Vanuit die hoedanigheid nam zij het initiatief voor de oprichting van de publieke omroepen PowNed en WNL. Voor haar carrière in de mediawereld was Zwagerman als Marketing- en Sales manager actief bij verschillende bedrijven in de autobranche. Een logisch vervolg op haar opleiding aan de IVA in Driebergen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Veranderen, innovatie, media & ondernemerschap

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Interviewer Presentator

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Motivatie & Inspiratie

Twitter

  • @mariannezw Verliefdheid en liefde hebben niet zoveel met elkaar te maken.
  • @mariannezw @HilmarMulder #mutsenparadijs
  • @mariannezw Huiveringwekkend, wat mensen denken dat ze orka’s aan mogen doen. Een keer volgt onze straf #FreeMorgan #FreeWilly… https://t.co/DvnVoOAuiF
  • @mariannezw https://t.co/7f36d481Mb Ollongren laat zich zo in de kaarten kijken, je hoeft niet eens meer in complottheorieën te… https://t.co/Hj73sZsXFD
  • @mariannezw RT @Marcel_van_OB : Nooit verwacht dat ik de noodzaak zou voelen, een oproep als deze te moeten steunen in Nederland. Vecht voor vrije pers!…

Boeken

Kluitjesvolk

Kluitjesvolk Marianne Zwagerman Het hoeft niet! Voor iedereen die vrij...

Bestel

Direct boeken

Ik wil graag informatie over de tarieven en beschikbaarheid van Marianne Zwagerman

Velden met een * zijn verplichte velden

bedankt voor uw reactie

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Er is iets mis gegaan

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden
van uw bericht. Probeert u het nog eens.

probeer opnieuw