Vakgebied

Ondernemen
Duurzaam ondernemen
Trends en inspiratie voor ondernemingen
Maatschappelijk welzijn

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Business & Management
Kunst & cultuur
Innovatie & Trends

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.150

Biografie

Biografie

Spiritueel trendwatcher Marieke de Vrij heeft al meer dan 30 jaar vele mensen geïnspireerd. Vakgroepen, teams bij overheidsinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties, maar ook binnen de wetenschap heeft zij haar visie gegeven op tal van onderwerpen. Met haar fijnzinnige helderziendheid en haar buitengewoon waarnemend talent, zet zij zich in voor een duurzame vernieuwing van de maatschappij. Zij kijkt naar dat wat niet zichtbaar is vanuit directe waarneming en kan heel helder, concreet en uiterst genuanceerd benoemen wat er speelt. Zo geeft ze aan waar de uitdagingen en kansen liggen en waartoe men werkelijk opgeroepen wordt. Dit doet zij voor beleidsvoerders op diverse vakgebieden, voor maatschappelijk gerichte organisaties, in lezingen voor zalen en bij teams op beleidsdagen. Wanneer men haar vroeg wat zij later wenste te worden antwoordde zij: “wijs”!

Als oudste uit een gezin van vijf kinderen wist ze al dat ze de maatschappij en haar ontwikkeling wilde steunen. Van jongs af aan raakt zij de kern der dingen. Hoewel dit geen beroep is zoals onze huidige maatschappij dit kent, is dit wel de kern van haar vak: het doorgeven van doorleefde wijsheid. Velen hebben in de loop van de jaren geput uit haar diepzinnige en concrete wijsheid, dit met buitengewone resultaten. Haar menselijkheid en bewogenheid tot anderen en dat wat nodig is, is hierin haar leidraad.

Al jong heeft Marieke haar beroep als maatschappelijk werkster verlaten om in vrijheid mensen, organisaties en maatschappelijke ontwikkelingen diepzinniger aan te spreken en nabij te zijn. Onze maatschappij is in beweging, de markten zijn onduidelijk en waar men aangesproken wordt op authentiek leiderschap, wordt doorleefdheid en moed hiertoe nog menigmaal gemist. Te vaak wordt ook de verbinding gemist met de doelgroep waar men op aan wenst te haken. Het ‘werkkapitaal’ van mensen die wezenlijk zijn voor de uitvoering van het beleid, mist vaak de verbinding om praktisch en doorleefd te realiseren wat beleidsmatig gevraagd wordt.

Marieke de Vrij is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen duurzaam ondernemen, maatschappelijk welzijn, mens & maatschappij en innovatie & trends. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Eenvoud en zelfaanvaarding is de basis voor wezenlijk gedrag en een gezonde maatschappij
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer