1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Mark Pecqueur

Mark Pecqueur is een veelgevraagd spreker vanwege zijn wetenschappelijke achtergrond én zijn grote kennis over automotive, mobiliteit, energie en waterstoftechnologie. Hij gelooft er sterk in dat water ooit als brandstof gebruikt wordt. Als docent en onderzoeker op de Nayer campus van Thomas More te Sint-Katelijne-Waver stoomt hij zijn Automotive studenten klaar voor de veranderende toekomst binnen de autotechnologie. Mark Pecqueur is expert op het gebied van wetenschap, innovatie & trends en trendwatchers. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Mark Pecqueur

Over Mark Pecqueur

Expert Mark Pecqueur is sinds 2013 docent en onderzoeker op de De Nayer campus van Thomas More te Sint-Katelijne-Waver. Hij maakt er een erezaak van zijn automotive studenten, klaar te stomen voor de veranderende toekomst binnen autotechnologie. In het bedrijfsleven is Mark een veelgevraagd ad rem spreker, omwille van zijn wetenschappelijke achtergrond én zijn grote kennis over automotive, mobiliteit, energie en waterstoftechnologie.


Uitgesproken toekomstvisie

Zijn lezingen geven je zin in de toekomst. Zijn enthousiasme als spreker steekt aan. Wie hem volgt op social media, weet dat hij een uitgesproken visie heeft op de toekomst, maar ook dat hij zijn kennis graag deelt. Hoe meer mensen goed op de hoogte zijn, hoe beter we immers samen de toekomst vorm kunnen geven.


Geluk op Wielen

Mark is sinds kort te zien in het programma ‘Geluk op Wielen’. In het programma worden automobilisten geholpen om hun brandstof te verlagen en onnodige kosten voor onderhoud en reparatie te voorkomen. Hierdoor rijden ze langer en duurzamer in hun auto. Ondertussen wordt de autokennis en vaardigheden van de kandidaat opgeschroefd en krijgt de kandidaat letterlijk een kijkje onder de motorkap door de ogen van Mark Pecqueur.


Boek Mark Pecqueur bij het Sprekershuys!

Mark Pecqueur is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van wetenschap, innovatie & trends en trendwatchers. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Mark Pecqueur boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Mobiliteit, Waterstof, Zero emission, Automotive, China, Energie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

There is enough energy - Marc Pecqueur

Willen we allemaal overschakelen naar elektrische mobiliteit en minder CO2 uitstoot, moeten we voldoende energie gaan produceren, en gebruiken. Welke vormen van energie bestaan er? Hoe kunnen we daaruit energie produceren? En hoeveel energie leveren deze bronnen op? Aan het einde van deze keynote, weet je welke de meeste geschikte energievorm voor de toekomst is.

HOOFDPUNTEN

 • Overschakeling naar elektrische mobiliteit.
 • Welke vormen van energie?
 • Hoe energie produceren?
 • Hoeveel energie?
 • Meest geschikte energiebronnen voor de toekomst.
China is ready to eat automotive Europe - Marc Pecqueur

China zal zonder twijfel een bom leggen onder de op drift geslagen Europese automotive markt die maar niet durft te schakelen naar een nulemissie en een autonome toekomst. De nieuwe Chinese autoconstructeurs zeulen geen belast mee uit het verleden, en kiezen volop voor disruptie en de toekomst.

Spreker en expert Mark Pecqueur kon het live ondervinden op zijn laatste reis naar het automotive van China. Hij brengt jou een zeer verrassende keynote, uniek in de markt. Zijn eye-openers die elkaar opvolgen in een sneltempo, geven je stof tot nadenken.

HOOFDPUNTEN

 • De China autoconstructeurs zullen Europa snel binnenvallen.
 • De Chinese prijszetting.
 • Chinese autoconstructeurs gaan volop voor de toekomst.
 • Verkoop via digitale kanalen.
 • Waarom kiest China voor Europa?
The future of transport - Marc Pecqueur

Als de toekomst van mobiliteit verandert, dan moeten we ook gaan kijken naar de transportsector. Hoe gaan we in de toekomst de grote vrachten van A naar B krijgen? Moet dat allemaal nog over de weg, of zijn er betere oplossingen op komst? De technologie staat niet stil, en binnen de transportsector kunnen er nog grote stappen gezet worden. Het beroep van vrachtwagenchauffeur, zal dat nog bestaan in de toekomst? We nemen een kijkje in een mogelijke toekomst, en de verandering die deze kan brengen.

HOOFDPUNTEN

 • Welke drijflijn in de truck van morgen?
 • De uitlaatgassen zijn het probleem niet.
 • Wie zit er aan het stuur?
 • Moet het nog wel allemaal rijden?
 • Van 2D naar 3D transport.
A blend of H2, EV and AV, mixed into a deadly mobility cocktail

Duosessie!

De veranderingen die ons te wachten staan op vlak van mobiliteit en automotive, gebracht door onze top experten Mark Pecqueur en Jeroen Vertongen.

Hun professionele klik, geeft vuurwerk op het podium.

Mark als onderzoeker en believer in waterstof, Jeroen met de mindset van een ondernemer en focus op autonome mobiliteit. Samen een fantastische mix, waar de toehoorder een ongelooflijk brede kijk krijgt op de aankomende spannende veranderingen.

Een aanrader!

RUN ON WATER
 • De spreekwoordelijke vonk.
 • Waterstof- en brandstofcellen.
 • Het einde van het dieseltijdperk.
 • Run on water, het kan dankzij waterstof.

Ik geloof dat water ooit als brandstof zal worden gebruikt, dat waterstof en zuurstof waaruit het bestaat, een onuitputtelijke bron van warmte en licht zullen vormen. Water wordt de steenkool van de toekomst! Jules Verne wist het al in 1877 toon hij deze uitspraak liet optekenen, ik weet het al meer dan 25 jaar. Waterstof is de brandstof die een nieuw tijdperk zal inleiden, een tijdperk zonder uitstoot, ééntje dat zal lopen op water! Nog niet overtuigd? Lees dan zeker mijn boek "RUN ON WATER" of boek deze bijhorende energieke keynote!

'There is no energy problem: use as much energy as you want and enjoy life'

“In 2050 is waterstof 40% van de nieuwe auto's” | Waterstofevangelist Mark Pecqueur

Review van rijden op LPG door Mark Pecqueur

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.