1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Mark Schalekamp

Mark Schalekamp is spreker en dagvoorzitter. Mark brengt de nodige kennis en ervaring mee: hij is journalist, was sociaal ondernemer, tv-redacteur, advocaat en bankier, en heeft in drie jaar werkelijk heel Europa gezien. Het is dus geen boekenwijsheid. Hij brengt een dosis humor met zich mee en improviseert waar nodig. Dit maakt hem tot een zeer geschikte dagvoorzitter of panellid: daar komt zijn brede ontwikkeling en algemene kennis het best tot zijn recht. Mark is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid bij het Sprekershuys.

...Mark Schalekamp

Over Mark Schalekamp

Je zou Mark allround kunnen noemen: sinds 2007 schrijver/journalist, daarvoor 7 jaar sociaal ondernemer met Robin Good, daarvoor 7 jaar tv-redacteur/bankmedewerker/advocaat. En al een paar jaar met plezier dagvoorzitter en spreker! Mark Schalekamp werkte bij een bank, als tv-redacteur en advocaat voor hij in ’99 Robin Good begon: een bedrijf met een drievoudige missie: geld verdienen, plezier hebben en de wereld mooier maken. Dat laatste door de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven te stimuleren en tastbaar te maken met projecten en evenementen, waarbij medewerkers actief goede doelen konden helpen. In ’07 verkocht hij Robin Good, toen een organisatie met 20 man personeel en een klinkende lijst klanten.


Schrijver en journalist

Marks debuut is verhalenbundel ''De Rebellenclub'' in 1999. Over portretten van enfants terribles in de sport. In 2011 verscheen zijn roman, 'de Parvenu', waarvan de filmrechten zijn gekocht door Eyeworks. Zijn tweede boek, non fictie, gaat over het creëren van je ideale werk: 'Maak Werk van je Droom.' Youropeans!'' is zijn laatste project: in elke EU-hoofdstad interviewde hij vanaf 2013 telkens een dokter, kapper, ondernemer, sekswerker, lokale beroemdheid, politieagent, immigrant en kunstenaar. Met het delen van hun verhalen hoopte hij vooroordelen die we over onze Europese buren hebben weg te nemen en het Europese clubgevoel te versterken. In maart 2016 verscheen 'Dit is Europa', een verslag van zijn tweejarige tour d’Europe, waarvan in september 2016 de Engelse vertaling uitkwam.

Over Mark zelf of zijn projecten heb je geregeld kunnen lezen in de kranten, kunnen horen op de radio (van Oog op Morgen tot BNR) of kunnen zien op TV (van RTL Late Night tot Debat op 2). Ook publiceerde hij met regelmaat op diverse plaatsen columns en (opinie)stukken voor NRC, Volkskrant, Trouw en FD, in onderwerp variërend van Europa, de maatschappelijke rol van de media, de falende FIFA, over zuivere koffie, over de dubieuze rol van banken.


Spreker en dagvoorzitter

Mark deelt als spreker en dagvoorzitter graag zijn kennis en inzichten over het schrijverschap, (sociaal) ondernemerschap en Europa. Daarnaast inspireert hij mensen om van hun passie hun werk te maken aan de hand van vijf stappen: van hart tot hoofd, het wegwerken van obstakels die je er van weerhouden te doen wat je graag zou willen doen, tot het stellen van aansprekende doelen en het plan vervolgens succesvol ten uitvoer te brengen.


Als dagvoorzitter brengt hij de nodig kennis en ervaring mee: hij is journalist, sociaal ondernemer, tv-redacteur, advocaat en bankier en wat hij in heel Europa heeft gezien. Het is dus geen boekenwijsheid. Hij brengt een dosis humor met zich mee en improviseert waar nodig. Dit maakt hem tot een zeer geschikte dagvoorzitter of panellid: daar komt zijn brede ontwikkeling en algemene kennis het best tot zijn recht. Hij neemt graag stelling in, bij voorkeur eentje die afwijkend is.


Interviewer en panellid

Mark is een regelmatig gevraagd panellid. Bijvoorbeeld in tv-programma’s als Hollandse Zaken of RTL Late Night. Zijn algemene ontwikkeling, scherpte en gevoel voor humor maken hem hiervoor zeer geschikt. Daarnaast is hij een zeer ervaren interviewer: voor zijn project Youropeans alleen al interviewde Mark meer dan 300 Europeanen, in 5 talen, van een kapper tot politici als Herman van Rompuy (voorzitter Europese Raad) en Felix Rottenberg. Maar ook voor zijn artikelen voor diverse kranten deed hij dit, al jaren.


Boek Mark Schalekamp bij het Sprekershuys!

Mark Schalekamp is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en panellid. Hij spreekt over de thema's schrijverschap, Europa, (sociaal) ondernemerschap en werk maken van je droom. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Mark Schalekamp boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Europa, Ondernemen, Sociaal ondernemerschap

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Mark Schalekamp Dagvoorzitterschap

Mark Schalekamp is te boeken als dagvoorzitter en brengt hierbij de nodig kennis en ervaring mee: hij is journalist, was sociaal ondernemer, tv-redacteur, advocaat en bankier en heeft in drie jaar werkelijk heel Europa gezien. Het is dus geen boekenwijsheid. Hij brengt een dosis humor met zich mee en improviseert waar nodig. Dit maakt hem tot een zeer geschikte dagvoorzitter of panellid: daar komt zijn brede ontwikkeling en algemene kennis het best tot zijn recht. Hij neemt graag stelling in, bij voorkeur eentje die afwijkend is.

Mark Schalekamp Lezing: (Sociaal) ondernemerschap

Toen het nog niet zo hip en bekend was, was Mark een van de eerste sociaal ondernemers in Nederland: Robin Good startte hij in ’99. Over dit ondernemerschap, de pieken en dalen, van start tot verkoop kan hij boeiend vertellen. Ook schreef hij met Willemijn Verloop het succesvolle boek over sociaal ondernemen: Verbeter de wereld, begin een bedrijf.

Mark Schalekamp Lezing: Europa

Spreker Mark heeft het boek 'Dit is Europa' geschreven en spreekt ook over dit thema. De Europese Unie is één van onze meest ambitieuze projecten ooit. Maar wat vinden de Europeanen er zelf van? Wat vinden ze van elkaar? Hoe zien ze zichzelf? En wat zijn de grootste verschillen, overeenkomsten en eigenaardigheden?

Om deze vragen te beantwoorden reisde Mark naar alle 28 landen van de EU en interviewde in elke hoofdstad 8 inwoners: een dokter, een politieagent, een kapper, een ondernemer, een kunstenaar, een immigrant, een sekswerker en een lokale beroemdheid. Mark vertelt graag met de nodige humor over zijn bevindingen.

Mark Schalekamp Lezing: Van je droom je werk maken

Mark wil mensen inspireren om van hun passie hun werk te maken. Op basis van eigen ervaring en wijsheid van anderen schreef hij het boek 'Maak werk van je droom'. Hoe? Een tipje van de sluier? Dit doe je op basis van een methode van vijf stappen: van hart tot hoofd, het wegwerken van obstakels die je er van weerhouden te doen wat je graag zou willen doen, tot het stellen van aansprekende doelen en het plan vervolgens succesvol ten uitvoer te brengen.

“Wees op je vierkante meter een vorst”

Mark Schalekamp over zijn boek De parvenu

Viisi Talk #10: Mark Schalekamp | Auteur 'Dit is Europa'

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.