Vakgebied

Ondernemen
Sociaal ondernemerschap
Europa

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Business & Management

Talen

Nederlands
Engels
Duits
Frans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Je zou Mark allround kunnen noemen: sinds 2007 schrijver/journalist, daarvoor 7 jaar sociaal ondernemer met Robin Good, daarvoor 7 jaar tv-redacteur/bankmedewerker/advocaat. En al een paar jaar met plezier dagvoorzitter en spreker! Mark Schalekamp ('68) werkte bij een bank, als tv-redacteur en advocaat voor hij in ’99 Robin Good begon: een bedrijf met een drievoudige missie: geld verdienen, plezier hebben en de wereld mooier maken. Dat laatste door de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven te stimuleren en tastbaar te maken met projecten en evenementen, waarbij medewerkers actief goede doelen konden helpen. In ’07 verkocht hij Robin Good, toen een organisatie met 20 man personeel en een klinkende lijst klanten.

Schalekamp is schrijver en journalist. Zijn debuut is een verhalenbundel ''De Rebellenclub'' in 1999. Over portretten van enfants terribles in de sport. In 2011 verscheen zijn roman, 'de Parvenu', waarvan de filmrechten zijn gekocht door Eyeworks. Zijn tweede boek, non fictie, gaat over het creëren van je ideale werk: 'Maak Werk van je Droom.' Youropeans!'' is zijn laatste project: in elke EU-hoofdstad interviewde hij vanaf 2013 telkens een dokter, kapper, ondernemer, sekswerker, lokale beroemdheid, politieagent, immigrant en kunstenaar. Met het delen van hun verhalen hoopte hij vooroordelen die we over onze Europese buren hebben weg te nemen en het Europese clubgevoel te versterken. In maart 2016 verscheen 'Dit is Europa', een verslag van zijn tweejarige tour d’Europe, waarvan in september 2016 de Engelse vertaling uitkwam.

Over Mark zelf of zijn projecten heb je geregeld kunnen lezen in de kranten, kunnen horen op de radio (van Oog op Morgen tot BNR) of kunnen zien op TV (van RTL Late Night tot Debat op 2). Ook publiceerde hij met regelmaat op diverse plaatsen columns en (opinie)stukken voor NRC, Volkskrant, Trouw en FD, in onderwerp variërend van Europa, de maatschappelijke rol van de media, de falende FIFA, over zuivere koffie, over de dubieuze rol van banken.

Lees meer
“Wees op je vierkante meter een vorst”
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer