Mark Schalekamp als spreker inhuren

Mark Schalekamp als spreker inhuren

Dagvoorzitter en spreker

Wees op je vierkante meter een vorst”

Biografie

Je zou Mark allround kunnen noemen: sinds 2007 schrijver/journalist, daarvoor 7 jaar sociaal ondernemer met Robin Good, daarvoor 7 jaar tv-redacteur/bank-medewerker/advocaat. En al een paar jaar met plezier dagvoorzitter en spreker! 

Mark Schalekamp ('68) werkte bij een bank, als tv-redacteur en advocaat voor hij in ’99 Robin Good begon: een bedrijf met een drievoudige missie: geld verdienen, plezier hebben en de wereld mooier maken. Dat laatste door de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven te stimuleren en tastbaar te maken met projecten en evenementen, waarbij medewerkers actief goede doelen konden helpen. In ’07 verkocht hij Robin Good, toen een organisatie met 20 man personeel en een klinkende lijst klanten.

Schalekamp is schrijver en journalist. Zijn debuut, eenverhalenbundel De Rebellenclub in 1999. Over portretten van enfants terribles in de sport. In 2011 verscheen zijn roman, 'de Parvenu', waarvan de filmrechten zijn gekocht door Eyeworks. Zijn tweede boek, non-fictie, gaat over het creëren van je ideale werk: 'Maak Werk van je Droom'. Youropeans! is zijn laatste project: in elke EU-hoofdstad interviewde hij vanaf 2013 telkens een dokter, kapper, ondernemer, sekswerker, lokale beroemdheid, politieagent, immigrant en kunstenaar. Met het delen van hun verhalen hoopte hij vooroordelen die we over onze Europese buren hebben weg te nemen en het Europese clubgevoel te versterken. In maart 2016 verscheen 'Dit is Europa', een verslag van zijn tweejarige tour d’Europe, waarvan in september 2016 de Engelse vertaling uitkwam.

 

Over Schalekamp of zijn projecten heeft u geregeld kunnen lezen in de kranten, kunnen horen op de radio (van Oog op Morgen tot BNR) of kunnen zien op TV (van RTL Late Night tot Debat op 2). Ook publiceerde hij met regelmaat op diverse plaatsen columns en (opinie)stukken voor NRC, Volkskrant, Trouw en FD, in onderwerp variërend van Europa, de maatschappelijke rol van de media, de falende FIFA, over zuivere koffie, over de dubieuze rol van banken. In 2016 was hij te zien bij de Grote Gescheidenisquiz met Chris Zeegers.

 

Mark was sociaal ondernemer en heeft in drie jaar werkelijk heel Europa gezien. Het is dus geen boekenwijsheid. Hij brengt een dosis humor met zich mee en improviseerd waar nodig. Dit maakt hem tot een zeer geschikte dagvoorzitter of panellid: daar komt zijn brede ontwikkeling en algemene kennis het best tot zijn recht. Ik neem graag stelling in, bij voorkeur eentje die afwijkend is.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Europa & Sociaal Ondernemerschap

Talen

Nederlands, Frans, Engels, Duits

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Je reinste kinderarbeid: als 7-jarige aardbeien plukken bij de boeren.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

De impact van Robin Good: mede door mijn bedrijf maakten Nederlandse bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid tastbaarder. En de mooie recensies van mijn roman De Parvenu in NRC/VN etc.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Dat van de journalistiek? Dat zie ik vrij somber in: kwaliteit komt nog verder onder druk, het verliest de rol die het had (die van aanbieder van geredigeerd/gefundeerd nieuws en die van controleur op macht).

Voor wie heb je grote bewondering?

Mohammed Ali en Stevie Wonder.

Twitter

Boeken

Dit is Europa

Dit is Europa 1e druk is een boek van Mark Schalekamp uitgegeven bij M...

Bestel

Maak werk van je droom

Maak werk van je droom 1e druk is een boek van Mark Schalekamp uitgege...

Bestel

De Rebellenclub

Een atleet die de top wil halen moet gedisciplineerd leven en in het g...

Bestel