Vakgebied

Sport
Gezondheidsmanagement
Gezondheidszorg & Leefstijlcoach

Thema's

Lifestyle & Health

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 1.250

Biografie

Biografie

Moniek Kleinsman is op 3 november 1982 geboren en opgegroeid op de boerderij van haar ouders in het Twentse Bentelo. Leren lopen ging tegelijk met leren schaatsen. Wekelijks schaatsen met de familie bleek de basis voor een topsportloopbaan die vele pieken en dalen zou kennen. Een Olympische missie werd geboren toen Yvonne van Gennip goud behaalde tijdens de Olympische Winterspelen in 1988.

Hoogtepunten in Moniek haar topsportloopbaan: het winnen van de Nationale titel Allround 2004, een bronzen medaille op de 3.000m van het EK allround 2005 en achtste op het WK allround 2005. In 2006 plaatste zij zich voor de Olympische Winterspelen in Turijn op de 3.000m en teampursuit. Wat een hoogtepunt in haar loopbaan had moeten worden werd een nachtmerrie en een langdurige overtraining volgde. In 2009 plaatste Moniek zich na twee jaar afwezigheid weer voor World Cups. In 2010 behaalde ze de Nationale titel op het NK afstanden. Deze stijgende lijn wilde zij voortzetten. Haar ambitie en uitdaging: top 8 tijdens het WK afstanden op de 3.000m en 5.000m. Een zware blessure gooide echter roet in het eten. Een gebroken wervel maakte dat topsport op internationaal niveau niet meer haalbaar was. Daarom besloot Moniek op 22 maart 2012 om definitief een punt te zetten achter haar schaatscarrière.

Omgaan met tegenslag, het houden van de focus, doelgericht werken, het werken in een team, contact leggen en onderhouden met sponsoren en het maximale uit haarzelf halen, dat was elf jaar topsport. Gedurende haar schaatsloopbaan heeft Moniek haar studie HBO-verpleegkunde afgerond en is zij bij diverse werkgevers in de zorg werkzaam geweest. Sinds 2010 is zij werkzaam bij Twente Milieu waar zij verantwoordelijk is voor het project gezondheidsmanagement wat ‘TwenteFIT’ heet. Dit kon zij tijdens haar topsportloopbaan combineren met behulp van een topsportregeling. Moniek heeft een opleiding master coaching op Europees Instituut de Baak afgerond en heeft groepen op gebied van persoonlijk leiderschap begeleid. Op dit moment is ze Statenlid bij het CDA. Vanuit haar rol wil ze mensen perspectief bieden, stimuleren en zorgen dat ze lekker in hun vel zitten.

Moniek Kleinsman is spreker en dagvoorzitter en geeft lezingen over de onderwerpen sport, gezondheidsmanagement en lifestyle & health. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Een bijdrage leveren aan anderen is onbetaalbaar!
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer