Vakgebied

Inspiratie
Vallen en opstaan
Duurzaam ondernemerschap & MVO
Duurzaam ondernemen

Thema's

Lifestyle & Health
Kunst & cultuur

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits
Frans

Tarief

Vanaf € 3.500

Biografie

Biografie

Monique Collignon was zo'n 11 jaar oud toen ze exact wist wat ze later wilde worden: modeontwerpster. Deze droom heeft ze ook nagejaagd. Ze heeft een verfijnde smaak, is creatief en wordt beschouwd als één van de meest succesvolle Nederlandse modeontwerpers. Haar kleding is zelfbewust, super vrouwelijk en soms een beetje brutaal. Als spreker neemt ze je mee in de wereld van de mode. Naast ontwerper is Monique ook ondernemer en kan ze veel vertellen over het ondernemerschap. Na haar academietijd, waar ze als basis alle aspecten van het vak eigen had gemaakt, ontwierp ze een skicollectie die gepresenteerd werd op de Internationale Sportbeurs I.S.P.O. in München. Ze werd door headhunters ontdekt en ontwierp vanaf 1983 sportkleding. Sportjacks voor Borsumij, een voetbalcollectie voor Adidas, wieler en thriatlon collecties voor Gowa en een trackingcollectie voor Blaauwsport. Tevens gaf ze les in ontwerpen aan Modeacademie Bijenveld en ontwierp dames-, heren- en kinderkleding. In 1990 ontwierp Monique haar eerste Haute Couture collectie en vanaf 1997 heeft ze zich gevestigd in Amsterdam. In 2008 startte ze haar eigen Prêtàporter lijn inclusief accessoires: Couture Light.

Monique kleedt vele nationale en internationale sterren zoals Carice van Houten, Thekla Reuten, Pia Douwes, Lone van Roosendaal en Hind. Voor de red carpets vallen veel actrices voor haar ontwerpen, denk aan Giuliana Rancic (Golden Globe Awards), Carly Steel en Becky Baehling (Emmy Awards). Ook in theater en film zijn ontwerpen van Monique’s hand te zien. Onder andere voor Kim Feenstra in 'Verliefd op Ibiza' en Tineke Schouten in 'Het moet niet gekker worden'. Bij de inhuldigingsplechtigheid van Koning Willem Alexander ontwierp Monique de jurk voor “Heraut” Anky van Grunsven. Zowel het Amsterdams Historisch Museum als het Haags Gemeente Museum hebben stuks uit de Haute Couture collectie opgenomen in hun collectie.

In 2010 ontving Monique 'The Designer Of The Year Award' en in 2012 'Best Foreign Designer'. Ze is naast ontwerper ook ambassadeur van 'Become the best version of yourself', Stichting Kunstweek en KiKa.

Monique Collignon is spreker en geeft lezingen over de onderwerpen mode, lifestyle & health en kunst & cultuur. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Je bent zo goed als je laatste collectie
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer