Vakgebied

Inspiratie
Vallen en opstaan
Duurzaam ondernemerschap & MVO
Duurzaam ondernemen

Thema's

Lifestyle & Health
Kunst & cultuur

In te huren als

Spreker

Talen

Nederlands
Engels
Duits
Frans

Tarief

Vanaf € 3.500

Biografie

Biografie

Monique was zo'n 11 jaar oud toen ze exact wist wat ze later wilde worden: modeontwerpster. Deze droom heeft ze ook nagejaagd. Monique heeft een verfijnde smaak, is creatief en wordt beschouwd als één van de meest succesvolle Nederlandse modeontwerpers. Haar kleding is zelfbewust, super vrouwelijk en soms een beetje brutaal. Als spreker neemt zij je mee in de wereld van de mode. Daarnaast is zij naast ontwerpster ook onderneemster en kan zij veel vertellen over het ondernemerschap. Er was en er is nog steeds geen grens, global gaat ze met al haar ontwerpen. Na haar academietijd, waar ze als basis alle aspecten van het vak eigen had gemaakt, ontwierp ze een skicollectie die gepresenteerd werd op de Internationale Sportbeurs I.S.P.O., München. Ze werd door headhunters ontdekt en ontwierp vanaf 1983 sportkleding. Sportjacks voor Borsumij, een voetbalcollectie voor Adidas, wieler en thriatlon collecties voor Gowa en een trackingcollectie voor Blaauwsport. Tevens gaf ze les in ontwerpen aan Modeacademie Bijenveld en ontwierp dames, heren en kinderkleding. In 1990 ontwierp ze haar eerste Haute Couture collectie en vanaf 1997 heeft ze zich gevestigd in Amsterdam. In 2008 startte ze haar eigen Prêtàporter lijn inclusief accessoires: Couture Light. Monique Collignon heeft bedrijfskleding en merchandise collecties voor de volgende bedrijven ontworpen: Lancaster, Wagenborg passagiersdiensten, Hotel the Banks Mansion, Kliniek Jan van Goyen, Holland Casino, Essent, “1898” voor Wagenborg en BDO.

Monique kleedt vele nationale en internationale sterren zoals: Carice van Houten, Thekla Reuten, Pia Douwes, Lone van Roosendaal, Hind… Voor de red carpets, vallen veel actrices voor haar ontwerpen zoals Giuliana Rancic (Golden Globe Awards), Carly Steel en Becky BaehlingLythgoe (Emmy Awards). Ook in theater en film zijn ontwerpen van Monique’s hand te zien. O.a. voor: Carry Tefsen, Kim Feenstra in 'Verliefd op Ibiza' en Tineke Schouten 'Het moet niet gekker worden'. Bij de inhuldigingsplechtigheid van Koning WillemAlexander ontwierp Monique de jurk voor “Heraut” Anky van Grunsven. Zowel het Amsterdams Historisch Museum als het Haags Gemeente Museum hebben stuks uit de Haute Couture collectie opgenomen in hun collectie.

In 2010 ontving Monique “The Designer Of The Year Award” en in 2012 “Best Foreign Designer”(Germany). Naast toonaangevende shows in Nederland, heeft zij ook regelmatig shows in het buitenland. Zij showde onder andere in Monaco, Frankrijk, ZuidAfrika en Namibië. Monique is naast ontwerpster ook ambassadeur van “Become the best version of yourself”, Stichting Kunstweek en KiKa. In het najaar van 2014 zal de VPRO een profiel uitzenden over Monique Collignon en haar werk. Monique is in te huren als spreker, maar ook is het mogelijk behind the scenes een kijkje te nemen, een rondleiding te krijgen bij het bedrijf en fashionlunches bij te wonen.

Lees meer
Je bent zo goed als je laatste collectie
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer