Vakgebied

Leiderschap
Ondernemen
Onderwijs
Kunst & Cultuur
Onderwijs
Kunst & Cultuur
Ondernemen
Leiderschap

Thema's

Leiderschap
Onderwijs
Ondernemerschap
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur
Innovatie & Trends
Technologie en ICT

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Otto Wijnen is spreker en cabaretier. Zijn doel? Het publiek met meer energie te laten vertrekken dan waarmee ze binnenkwamen. Waar Otto zich extra in onderscheidt als spreker en cabaretier is zijn multimediakennis, snelle humor en taalgevoel.

Otto Wijnen is geboren in Amstelveen in 1968 en ondernemer sinds 1999. In 2006 is hij begonnen met het brengen van energie op vergaderingen, conferenties, seminars en andere zakelijke evenementen met zijn ludieke fakespeech over innovatie en verandering. Hij produceert en host ook congresquizzen en talkshows. Daarnaast is hij gecertificeerd presentatietrainer en coach en helpt hij bevlogen professionals met hun presentaties. Otto verzorgde in 2000 zijn eerste fakespeech. Het was een prachtige samenkomst van interesses: op het HBO Cultureel Maatschappelijk Werk waar hij had geleerd concepten te ontwikkelen gericht op de eisen van doelgroepen en om kindertheater en typetjes te spelen. Daarna volgde enkele jaren met acteerwerk voor onder meer theaterproductiebedrijven Pepper & Co en Acteur.nl. Otto voltooide in 1997 de opleiding Multimedia producer en is dus handig met foto- en videobewerking. Op het podium kwamen al deze kwaliteiten bijeen, met een daverend applaus tot gevolg. In 2006 kwam het in een stroomversnelling toen alle aandacht volledig aan het spreken gewijd kon worden. Otto Wijnen Speaker & Coach was een feit. In augustus 2016 kwam zijn boek 'Help! Ik moet spreken' uit. Doordat hij veel sprekers op het podium zag worstelen met iets wat voor hem relatief eenvoudig was, begon hij met het ondersteunen en coachen van sprekers. Hij volgde hiervoor in 2011 de opleiding bij de School voor Presentatiecoaching en ging in 2015 naar Californië voor meerdaagse intensieve sprekerstrainingen. Inmiddels traint hij bevlogen professionals tijdens incompany trainingen, in de open presentatietrainingen en tijdens individuele coaching. Otto zet zich graag in voor maatschappelijke doelen door benefiet veilingen te presenteren en door wereldverbeteraars te begeleiden met hun presentaties. Hij zet zich onder andere in voor PlasticSoup.org.

Otto Wijnen is de boeken als spreker, presentator en cabaretier en geeft lezingen over de onderwerpen onderwijs, kunst & cultuur en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
“Kies en bemin je keuze” – Mijn vader zaliger
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer