1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Peter Ros

Peter Ros verwart, ontwart en duidt. Of mensen nu aan het denken gezet moeten worden, in de actiestand moeten komen of eens fijn op een andere manier naar de wereld willen kijken. Hij geeft lezingen over de onderwerpen innovatie, digitalisering, het werken van de toekomst, trends, samenwerken, netwerkeffecten en meer. Peter zorgt voor energie, inspiratie en (inter)actie. Peter is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys!

...Peter Ros

Over Peter Ros

Peter begon met het experimenten met techniek tijdens het repareren van het kapot speelgoed in de speelgoedwinkel van zijn winkel. Peters nieuwsgierigheid heeft hem als ondernemer naar de wereld van het internet gebracht. Zijn leergierigheid heeft hem vervolgens tot projecten aangezet op het snijvlak van technologie, kunst, cultuur en menselijk gedrag. Inmiddels beschikt Peter Ros over een rijk ecosysteem waaruit hij kennis van zowel technologische als maatschappelijke innovaties kan putten.


Digitalisering en technologie

Het motto van Peter Ros voor de technologische mogelijkheden luidt: “Many should benefit, instead of few that profit.” Daarom onderzoekt Peter de organisatorische, economische en culturele impact van de dynamiek van digitalisering en technologische versnelling. Peter is gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen. De afgelopen jaren is zijn professionele leven gevuld met het geven van lezingen in binnen- en buitenland en door het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders en ander ondernemend volk.


Perspectief

Peter zoekt telkens weer naar de lessen en perspectieven die het leven te bieden heeft en hoe je daar weerbaarheid en tevredenheid uit kunt halen. Hij is schrijver van columns, zijn eigen ChaosMaster-nieuwsbrieven en van het boek Warorde. ‘Het lijkt me steeds beter te lukken om tomeloze nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat te combineren met tevredenheid over het dagelijkse’, zoals hij zelf zegt.


Boek Peter Ros bij het Sprekershuys!

Peter Ros is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys. Hij geeft lezingen over de onderwerpen innovatie, digitalisering, het werken van de toekomst, trends, netwerkeffecten en meer. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Peter Ros boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Toekomst van de overheid, Toekomst, Digitalisering, Toekomst van werk

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Sessies

Peter Ros Lezing: Het productieparadigma

Het is tijd voor een andere kijk op productiviteit.

Digitalisering brengt veel (bij)producten die onze economische systemen niet weten te vatten. Betekent dat, dat er geen waarde wordt toegevoegd? Nee, veel zaken komen simpelweg in overvloed en dat brengt zowel organisatorisch als economisch radicaal andere dynamieken met zich mee.

Voor mensen en organisaties die een ander perspectief op economie en productiviteit zoeken.

Peter Ros Lezing: Warorde

Teveel regels, strakke structuren en procedures houden de broodnodige wendbaarheid (en weerbaarheid) gevangen. Hoe breek je daar doorheen zonder van alles kapot te maken?

In de Warorde-sessies en -lezingen biedt Peter Ros een andere kijk op de harmonie tussen chaos en orde. Én deelt hij praktische methodieken om ruimte voor ontwikkeling te stimuleren.

Een verhaal over ruimte, creativiteit, innovatiekracht, vertrouwen & lef!

Peter Ros Lezing: Onderwijs en ontwikkeling

Omdat de wereld sneller verandert dan ooit, hebben we nieuwe perspectieven nodig. Tijdens deze lezing introduceert Peter Ros vakken als:

 Wie ben ik?

 Toekomstkunde

 Leren leren

 Weerbaarheid

 Ontregelen

 Ethiek

Voor iedereen die geprikkeld wil worden over de toekomst van onderwijs en ontwikkeling.

Peter Ros Lezing: Humanity & technology

Technologie verandert niet alleen onze leefomgeving, het verandert ook onze lichamen.

Evolueren we tot een nieuwe soort? Gaan nieuwe inzichten in voeding, DNA en het zelfherstellend vermogen van het lichaam voor een omkeer in de ‘zorg’ zorgen? Leven we niet alleen langer, maar kunnen we ook beter van ‘nut’ zijn in een digitale samenleving?

Een filosofische én praktische benadering van de toekomst van de mens. Peter Ros neemt je hierin mee.

Special: tech 360º- Peter Ros

Artificiële intelligentie, robotisering, nanotechnologie, biohacking, synthetische biologie en meer. Deze lezingen over de impact van technologie bieden inzicht in de duizelingwekkende wereld van de exponentiële technologische ontwikkelingen. Daarnaast deelt Peter Ros zijn model om technologieën te kwalificeren op urgentie.

Vragen als; ‘Welke technologieën hebben de komende jaren veel impact?’ en ‘Hoe kunnen we daar gebruik van maken?’ komen aan bod.

Peter Ros Lezing: De menskant van digitalisering

Hoewel de grote belofte van technologie is dat deze ons in staat stelt steeds meer relevante zaken in minder tijd te doen, lijkt digitalisering ons eerder gevangen te nemen. De computer staat niet eens in de top 10 van productie verhogende gereedschappen, terwijl onze afhankelijkheid alleen maar toeneemt. In ‘de menskant van digitalisering’ geeft Peter een inkijk in de dynamieken van digitalisering, doet een introductie in digitale fitheid* en neemt je bij de hand met tips voor op weg naar ‘Bliss & Bites!

 • Krijg inzicht in de dynamieken van digitalisering
 • Begrijp hoe je de overvloed aan netwerk vóór je kan laten werken
 • Krijg een introductie in de vijf pijlers van Digitale Fitheid
 • Leer hoe je direct je eerste stappen naar een gezonde ‘digitale relatie’ zet!
Peter Ros Lezing: Samenwerken in snel veranderende systemen

Teveel regels, strakke structuren en procedures houden de broodnodige wendbaarheid (en weerbaarheid) gevangen. Hoe breek je daar doorheen zonder van alles kapot te maken?

In de Warorde-sessies en -lezingen biedt Peter een andere kijk op de harmonie tussen chaos en orde. Én deelt hij praktische methodieken om ruimte voor ontwikkeling te stimuleren.

Een verhaal over ruimte, creativiteit, innovatiekracht, vertrouwen & lef!

Peter Ros Lezing: Werk en organiseren

Digitalisering en technologie brengen een overvloed aan mogelijkheden. Daarnaast biedt het internet een ‘gratis’ distributienetwerk. Toch organiseren we vaak vanuit oude paradigma’s.

Vragen die centraal staan tijdens deze lezingen: ’Hoe komen we los van systemen die ontworpen zijn in informatieschaarste?’ en: ‘Wat zijn netwerkeffecten en hoe gebruik je deze?

Over meer doen in minder tijd, met meer impact.

“Many should benefit, instead of few that profit.”

Peter Ros

Ontketen creativiteit en innovatie met een beetje chaos en Peter Ros

Vodcast Peter Ros

...
“Mijn ervaring met Peter als spreker op onze T-Mobile Table Talk sessie, met onze groot zakelijke klanten en prospects, is uiterst positief. Met een goede balans tussen inhoud en een prikkelende vorm die leidt tot een glimlach, belicht hij vanuit een heel ander blikveld de krachten die spelen in bedrijven die willen transformeren naar de digitale wereld.”
Martijn Teekens – Director Sales B2B T-mobile
...
“Peter heeft bij de jaarlijkse onderwijsconferentie van de Hogeschool van Amsterdam een geweldige keynote lezing gegeven en de bijna 1000 medewerkers en studenten geïnspireerd met huidige en toekomstige ontwikkelingen, die nu ons dagelijkse werk beïnvloeden in het opleiden van studenten en werkenden. Met humor en aansprekende voorbeelden houdt hij ons een spiegel voor, verrijkt ons blikveld met nieuwe perspectieven en geeft eenvoudige tips, die je morgen al kunt toepassen. Een aanrader voor elke organisatie die eens out-of-the-box naar de toekomst, het heden en zichzelf wil kijken!”
Eldrid Bringmann – Director Education and Research (O&O), Hogeschool van Amsterdam (HvA) / Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS)
...
“In een zeer interactieve lezing heeft Peter voor ons een helder beeld gegeven van de impact van verschillende nieuwe technologieën en digitalisering op het overheidsdomein. Prettig is dat hij niet alleen urgentie schetst, maar ook inzicht geeft in welke organisatorische veranderingen deze spannende tijd nodig lijken te hebben. Zijn unieke combinatie van inhoud, energie en humor werkt aanstekelijk!”
M. van de Mortel – programmaleider leergang Strategisch Bewegen in Gemeentelijke krachtenvelden
...
“Goed verhaal Peter, dank daarvoor. Until next time.”
E. Hofstee – Systems Channel Sales Executive Oracle
...
“Wat een prikkelende voordracht, dat smaakt naar meer! “
mr. J.C.M. Swinkels – Rechter commissaris

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.