1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & illusionist

Richard Jansen

Richard Jansen maakt van jouw event een magische belevenis. Hij is namelijk professioneel illusionist. De interesse voor het vak begon al toen hij nog maar 8 jaar was. Zijn eerste show gaf hij op zijn negentiende leeftijd onder de naam ‘Rich Magic’. In zijn opleiding heeft hij zijn presentatie skills kunnen ontwikkelen die hij nu voortdurend op het grote podium gebruikt. Richard Jansen is expert op het gebied van onderwijs, cabaret & entertainment, sales & klantgerichtheid en creativiteit & inspiratie. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Richard Jansen

Over Richard Jansen

Richard Jansen is professioneel illusionist en spreker. Zijn interesse voor magic begon toen hij 8 jaar was. Na diverse goocheldozen te hebben uitgespeeld en jarenlang bezig te zijn met magie was het tijd om zijn magie op het podium te tonen. Met 19 jaar oud gaf Rich Magic zijn eerste show. Inmiddels zijn mindtricks erg populair geworden door verschillende grootheden in deze branche. Magie in combinatie met afleiding zorgde voor bijzondere en indrukwekkende reacties. Het entertainen van publiek zit al sinds jong af aan in zijn bloed. Na het VWO, is hij naar de lerarenopleiding in Tilburg gegaan voor het vak Duits. Dit was een Win-Win. Enerzijds zorgde hij voor een vaste basis, toen hij in het begin van zijn carrière nog aan de weg aan het timmeren was. Anderzijds deed hij meteen ervaring op met het presenteren voor groepen (in dit geval leerlingen). Dat was een goede leerschool. Tegenwoordig wordt Rich Magic geboekt tijdens congressen, seminars, studiedagen en andere zakelijke bijeenkomsten. Kortom: inspirerend, verbazingwekkend en met goede entertainmentwaarde.


Zowel als spreker en illusionist, is zijn performance interactief, charismatisch en is hij enorm enthousiast in hetgeen hij presenteert. Als professional heeft hij veel ervaring met spreken voor grote groepen. Alle aanwezigen zullen naderhand verwonderd en verbaasd zijn, hetgeen een blijvende herinnering zal zijn!


Boek Richard Jansen bij het Sprekershuys!

Richard Jansen is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van onderwijs, cabaret & entertainment, sales & klantgerichtheid en creativiteit & inspiratie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.Spreker Richard Jansen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Illusie, Magic

In te huren als

 • Spreker
 • Performer
 • Presentator

Tariefindicatie

€1995

Sessies

Lezing Richard Jansen voor het onderwijs

"De kracht van beïnvloeding"

Deze bijzondere inspirerende lezing van Richard Jansen mag je zeker niet missen. Hij is spreker, illusionist en heeft 14 jaar in ervaring in het onderwijs. Hij vertelt over "De Kracht van Beïnvloeding".

We zijn dagelijks bezig met het beïnvloeden van elkaar en worden ook dagelijks beïnvloed. Ook in de klas bij onze leerlingen speelt dit een belangrijke rol! Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de manier van beïnvloeding op een positieve manier gebeurt en leerlingen intrinsieker gemotiveerd worden om beter te presteren. Van "moeten" naar "willen".

Doordat inspirerende praktijkvoorbeelden gekoppeld worden aan bijzondere mind-experimenten, zal iedereen nog lang, met een positief gevoel en vol verwondering, aan zijn optreden terugdenken.

Richard Jansen Lezing: Motivatie in de Klas

Deze bijzondere inspiratielezing van Richard Jansen mag je zeker niet missen. Hij is spreker, illusionist en heeft 15 jaar in ervaring in het onderwijs. Hij vertelt over motivatie in de klas. Op school wordt van alles geprobeerd om "ongemotiveerde leerlingen" in beweging te krijgen. Vaak voelt dit als trekken aan een dood paard. Wat gebeurt er als je niet de leerling niet wilt veranderen, maar als je ontdekt, dat je zelf invloed uit kunt oefenen op de motivatie van anderen, waar je zelf last van hebt. Een inspirerend verhaal, wat helemaal onvergetelijk wordt, door de indrukwekkende illusies, die als metafoor voor zijn verhaal gepresenteerd worden. 

Rich Magic: Mind-Magic Stage Show (plenaire show)


Tijdens dit optreden ervaart iedereen hoe mensen beïnvloed worden en hoe ons brein werkt als het gaat om het maken van keuzes. Door dit te illustreren aan de hand van bijzondere mindexperimenten, wordt de beleving onvergetelijk. Alle aanwezigen zijn getuige van een indrukwekkende show met veel interactie en illusies.

Deze plenaire show kan ingezet worden als energizer tijdens o.a. congressen, seminar en bedrijfsevents en wordt ingezet tussen sprekers, als kick-off of als afsluiting van het programma. Het is ook mogelijk om deze act als volwaardig programma in te zetten, in (theater)zalen, tussen de gangen van een diner als dinnershow, als opening of afsluiting van een feestavond,...Indien gewenst kunnen de acts aangepast worden aan een bepaald thema of specifieke boodschap. 


Richard Jansen Table Magic, Mindreading en Zakkenrollen van Rich Magic

Bij de Table Magic laat Magic Rich je vingervlugge trucs met interactie en comedy zien.

Bij de Mindreading sessie weet Magic Rich je mee te nemen in mindtricks, psychologische illusies, gedachten lezen en bijzondere illusies.

Een zakkenrollen op je event? D.m.v. humor en interactie rolt hij vliegensvlug horloges, sleutels, creditcards, enz. Deze worden uiteraard netjes teruggegeven.

Richard Jansen Lezing De Kracht van Beïnvloeding

In het bedrijfsleven, maar ook bij de alledaagse dingen, wordt er veel gebruik gemaakt van beïnvloeding. Hoe je het ook bekijkt, beïnvloeding werkt in een groot deel van de gevallen. De reden hiervan is daarentegen vaak minder bekend en/of voelen mensen zich er minder vertrouwd mee. Hoe komt dit? Richard vertelt zijn kijk op beïnvloeding. Als professioneel (mind)-illusionist, heeft hij veel ervaring met het beïnvloeden van zijn publiek. Tijdens deze lezing combineert Richard een stuk theorie met bijzondere mind-experimenten. Op die manier ziet iedereen precies waarom en wanneer beïnvloeding succesvol kan zijn. Tijdens het verhaal wordt ook duidelijk een link gelegd naar de dagelijkse praktijk tijdens het werk en/of in privé situaties.

Hard work could beat talent!

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.