Vakgebied

Techniek
IT+Communicatie
Energie
Duurzaamheid

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Economie & Financien
Innovatie & Trends
Spreker technologie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Vanaf € 3.600

Biografie

Biografie

Rob Creemers, sinds 1980 actief in de ICT-sector, heeft eerst als productioncontrol IT-manager bij Siemens in Zuid Afrika gewerkt om zich daarna te vestigen als zelfstandig softwaremaker. Eind 1986 treedt Rob in dienst bij Olivetti Nederland als software supportmanager. Rob raakt er in 1990 van overtuigd dat de PC-wereld waarin hij werkzaam is, grondig zal gaan veranderen en geeft daarover een aantal presentaties in Nederland en Italië. De stap naar “trendwatcher” is gezet. Momenteel houdt Rob zich met zijn bedrijf Technotrends fulltime bezig als marktanalist en industrywatcher met de ontwikkelingen in de ICT en alle direct- en indirect gerelateerde sectoren. Als trendwatcher raadpleegt hij dagelijks een groot aantal bronnen, waaronder The Wall Street Journal, The New York Times, BusinessWeek, Fortune Magazine, TIME, InformationWeek, CNET, de BBC, Der Spiegel, Die Welt en natuurlijk de Nederlandse bladen als De Volkskrant, de Telegraaf, NRC, Elsevier, NU, WebWereld en Emerce. Artikelen die de moeite waard zijn komen in een speciale database. Hierin is niet alleen alles weer terug te vinden maar kan ook worden nagegaan hoe vaak bepaalde onderwerpen in een bepaalde periode voorkomen. Dit helpt om trends vroegtijdig te spotten. Heel belangrijk is het natuurlijk om goed de context te kennen en dwarsverbanden te leggen. Dat gebeurt via de zoekmachines op het web en dit levert wederom massa’s tekst, afbeeldingen en videomateriaal op. Uiteindelijk komt het belangrijkste en meest expressieve materiaal in een presentatie terecht. Iedere dag komt er wel een nieuwe slide bij of vallen oudere slides weg. Sommige kernslides draaien al een paar jaar mee, maar de meerderheid leeft maar kort aangezien de verhalen altijd up-to-date moeten zijn. Hiernaast is een informatiestroom uit het eigen relatienetwerk natuurlijk ook essentieel.

Rob Creemers is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen Ondernemerschap, Innovatie & Trends en Economie & Financiën. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.'

Lees meer
Technologie is een zegen en een zorg
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer