Rogier Elshout als dagvoorzitter inhuren

Rogier Elshout als dagvoorzitter inhuren

Dagvoorzitter, debatleider en presentator.

Fris. Fruitig. Frontaal.”

Biografie

Rogier is professioneel dagvoorzitter, debatleider en presentator die samen met jou concrete doelen stelt, creatieve concepten bedenkt en de doelgroep enthousiast meeneemt. Rogier brengt droge stof tot leven en abstracte onderwerpen scherp en concreet. Hij is altijd goed voorbereid, interactief en is een goede time manager. Brutaal, maar met stijl. Samen heilige huisjes omstoten was nog nooit zo leuk, een congres nog nooit zo productief en er wordt gegarandeerd nog lang over nagepraat!

Ervaring in onderwerpen:
- Europa
- Duurzaamheid
- Wonen
- Bestuur en politiek
- Onderwijs

Maar vooral is hij een specialist in de vorm. Hij past het beste bij de volgende dingen;
- Een groot show element (bijvoorbeeld awardshows)
- Waar droge stof tot keven moet worden gebracht; abstracte saaie of ingewikkelde onderwerpen die concreet, scherp en luchtig moeten worden gemaakt.

Rogiers meerwaarde zit voor een groot deel in het voortraject. Rogier helpt je de doelen scherp te formuleren. De cruciale vraag die Rogier altijd stelt is: “Wat moet er de dag na het debat of congres anders zijn dan de dag ervoor?” Wat het thema, de doelgroep of het aantal deelnemers ook is, Rogier weet bij elk debat of congres een programma te ontwikkelen met maximale return on investment en altijd interactief: iedereen doet mee. Live, online of allebei.
Rogier kan voor u promotiefilms, aftermovies en reportages presenteren, interactietools verzorgen en adviseren over promotie.

Rogier is ook trainer in presentatie, debat, debatleiding en vergaderen. Hij is te boeken voor workshops, eventueel in combinatie met debatleiding. 

Zijn workshops zijn:
- Luchtig, snel en vermakelijk. Lachen gegarandeerd
- Interactief
- Weinig theorie, lekker veel doen
- Concreet en direct bruikbaar

Rogier studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast was hij de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken, prijswinnaar op Harvard Model United Nations, projectleider bij Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad en werkte hij in de Tweede Kamer.

REVIEW
'Rogier Elshout heeft ons geholpen van onze sessie een groot succes te maken.  In de voorbereiding heeft hij actief meegedacht over de formulering van de dilemma’s waarbij hij zelf met voorbeelden kwam om de tegenstelling scherp te krijgen. '- Linda Duivenboode, De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

'Rogier vervulde zijn rol als dagvoorzitter voor ons jaarlijkse debat perfect! Hij was enthousiast, goed voorbereid, gefocust en kritisch met een goede dosis humor. Wij hebben een topmiddag gehad!' - Anne van Onna, Jonge Balie Utrecht

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Dagvoorzitter, debatleider, presentator, professioneel moderator

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1500,-

In te huren als

Dagvoorzitter Presentator Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Economie & Financien Onderwijs Kunst & Cultuur Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Manusje van alles voor een internationaal handelsbedrijf. Ik maakte de website, maar stond ook opeens op mijn 16e Afrikaanse handelsdelegaties rond te leiden.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

De keuze voor dit vak. Ontdekken dat alles waardoor ik voor gewone banen ongeschikt ben, nu mijn talenten zijn: snel schakelen, altijd moeilijke vragen stellen. En gewaagde grapjes maken.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Congressen en debatten zijn er al 300 jaar en dat blijft. Maar hopelijk zijn de saaie concepten in een fantasieloze opstelling, die alleen ter meerdere eer en glorie van de sprekers zijn, dan uitgebannen en staan doel & publiek centraal.

Voor wie heb je grote bewondering?

Larry King. Die kan iedereen aan het praten krijgen, op een rustige en charmante manier. Maar ja, die werkt nu voor de Russen. Dus met bewondering moet je oppassen.

Wat weet niemand van je?

Dat ik betrokken ben bij een hotel in Oeganda waar jongeren zonder veel kansen een vak kunnen leren.

Twitter