Ruud Veltenaar als spreker inhuren

Ruud Veltenaar als spreker inhuren

Inspirator van transformatie | toekomstfilosoof – TEDx-spreker – friskijker – bijzonder hoogleraar

Wanneer heb je voor het laatst, iets voor de eerste keer gedaan?”

– Ruud Veltenaar

Biografie

Ruud Veltenaar verzorgt als inspirator van transformatie interactieve masterlezingen, keynotes en colleges voor leiders, ondernemers en professionals over de hele wereld. Zijn positieve combinatie van een heldere visie en concrete, inspirerende actiepunten is uniek, verfrissend en vooral bijzonder aanstekelijk. De persoonlijke reacties van deelnemers zijn vaak hartverwarmend en bewijzen dat Ruud als geen ander zijn publiek weet te raken en inspireren. Met ruim 250 inspirimenten per jaar en een gemiddelde beoordeling van 9+ voor inhoud en performance, behoort Ruud tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers in de markt.

Internationaal topspreker
Hoe organiseer je een fascinerend en interactief evenement dat voor alle deelnemers boeiend en inspirerend is? Want een zaal met honderden directeuren, ondernemers en professionals op het puntje van hun stoel muisstil krijgen, dat is toch een flinke uitdaging? Toch is dat precies wat Ruud Veltenaar bijna dagelijks doet in zijn rol als topspreker.

Zijn geheim?
Als meervoudig en internationaal TEDx-spreker en friskijker informeert en fascineert Ruud niet alleen, maar inspireert hij vooral. In plaats van lezingen, keynotes en workshops heeft Ruud het dan ook liever over inspirimenten, waarbij reflectie en echte interactie met de deelnemers de centrale uitgangspunten zijn.

Ruud Veltenaar spreekt vanuit tientallen jaren ervaring als serial entrepeneur, leider van succesvolle ondernemingen en impact investor. Bovendien weet hij als bijzonder hoogleraar haarfijn de zin van de onzin te scheiden en zijn visie empirisch te onderbouwen en te vertalen naar pragmatische voorbeelden en handvatten.

De interactieve masterlezingen van Ruud gaan vooral over de grote transformaties in onze maatschappij en samenleving en vertaalt deze naar inspirerend leiderschap en innovatief en duurzaam ondernemerschap. De vraag hoe we daar in onze bedrijven en organisaties effectief op inspelen staat hierbij centraal.

Enkele voorbeelden van zeer succesvolle masterlezingen zijn: Shift Happens 2031, Purpose: van goed naar Groots, Business for Good: hoe maak je het verschil en de 10X Factor: het bedrijf van de toekomst is 10X sneller, beter en klantgerichter.

Toekomstfilosoof en friskijker
Naast een veelgevraagd topspreker is Ruud Veltenaar ook een toekomstfilosoof die zijn publiek tot de laatste minuut weet te fascineren en inspireren. Als voormalig en succesvol impact investor in de hightech sector, weet Ruud uit eigen ervaring wat de impact en mogelijkheden zijn van exponentiële technologieën en hoe je hiermee kansen kunt benutten die nu vaak niet worden gezien.

In zijn rol als toekomstfilosoof en trendwatcher verzorgt Ruud interactieve keynotes over de toekomst van bijna 20 sectoren. Daarbij behandelt hij de cruciale trends en ontwikkelingen en de onvermijdelijke impact op de sector en de toekomst van onze bedrijven en instellingen. Hoe ziet het bedrijf van de toekomst er uit en wat zijn de eigenschappen van een exponentiele organisatie in de 21ste eeuw en waarom zijn deze vaak 10X sneller, beter en goedkoper?

De volgende sectoren zijn enkele voorbeelden waar Ruud veel over spreekt en behoren tot het favoriete repertoire van Ruud Veltenaar: duurzaamheid, onderwijs, zorg & welzijn, overheid, finance, smart industries, agri & food, retail, bouw & smart cities, mobiliteit & transport, duurzame energie, ICT & robotica en werk & HRM.

Super interactief
Stilzitten tijdens een inspiriment van Ruud Veltenaar is onmogelijk. In het begin zul je uit nieuwsgierigheid steeds meer richting het puntje van je stoel schuiven. Maar al snel wil je niet alleen maar luisteren, maar ook écht iets doen. Je raakt geïnspireerd en je wilt in actie komen.

De energie van Ruud op het podium werkt dan ook aanstekelijk en stimulerend. Daarom kiezen veel opdrachtgevers voor één van de werkvorm die van passieve luisteraars actieve deelnemers maakt. Mede hierdoor is elk inspiriment van Ruud niet alleen een wake-up call, maar ook een call to action!

Opdrachtgevers van Ruud kunnen kiezen voor de volgende werkvormen:

• Standaard keynote: alle essentiële informatie en inspiratie, samengevat in een inspiriment voor organisaties met een beperkt budget;
• Interactieve masterlezing: inclusief voorbespreking en een dagdeel voorbereiding voor een compleet inspiriment op maat;
• stemBUZZ: deelnemers reageren via smartphone of tablet op vragen en stellingen en veranderen zo van passieve toehoorders in actieve co-creators;
• TEDx Plus: een energieke en inspirerende combinatie van een aantal keynotes in TEDx-stijl met discussies volgens het Lagerhuis-format;
• Strategische workshop: 100% maatwerk inspiriment voor organisaties die zich willen verbinden met de aandienende toekomst en weer het verschil willen maken.

Biografie
Ruud Veltenaar studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en de Columbia University in New York. Tevens haalde hij zijn MBA aan de Harvard Business School.

Zijn indrukwekkende carrière begon bij McKinsey in de VS, waar hij tot de jongste partners behoorde. Eenmaal terug in Nederland maakte Ruud deel uit van de hoofddirectie van de Volmac Software Groep en was hij bestuursvoorzitter bij RAET.

Als succesvol serial entrepreneur heeft Ruud naam gemaakt als oprichter en CEO van Silvac (in 1992 verkocht aan RAET), Planet Internet (in 1996 verkocht aan KPN) en Park-line en Parkmobile (in 2016 verkocht aan BMW).

Van 1999 tot 2016 was Ruud chairman van Net Ventures en Merestes Capital, twee internationale investeringsfondsen voor hightech bedrijven en investeerde hij bijna drie miljard euro in technologiebedrijven wereldwijd.

Samen met Elon Musk is Ruud als investeerder nog steeds betrokken bij twee bedrijven in Israël en Silicon Valley op het gebied van opslag van duurzame energie.

Als hoogleraar, (gast)docent en spreker verzorgt Ruud met enige regelmaat colleges op diverse universiteiten, business schools en hogescholen in binnen- en buitenland, waaronder het instituut International Schools for Business Management (London), Nyenrode, INSEAD en MIT. Verder is Ruud columnist voor Het Financieel Dagblad en is hij regelmatig te beluisteren bij de NPO op Radio 1.

Klanten
Ruud heeft voor meer dan 2500 bedrijven en instellingen op alle continenten gesproken. Van de United Nations, Unesco en de WTO tot Basisschool de Klinkers en de Lions Club in Leeuwarden. Of van de Europese Centrale Bank, de SER, de Tweede Kamer en vele provincies en gemeenten tot de Industriekring Gorinchem, het Brabantsgenootschap van Familiebedrijven en Zorgcentrum Ter Weel.

Ook bedrijven als Apple, Unilever, Microsoft, DSM, IBM, FaceBook, ASML, Logica en Tesla behoren tot de klantenkring van Ruud.

Referenties
De inspirimenten van Ruud Veltenaar zijn unieke belevenissen die altijd iets teweegbrengen. Hieronder enkele reacties van deelnemers die een helder beeld geven wat je van Ruud Veltenaar mag verwachten.

“Ruud is een man met een scherpe geest en het vermogen om dromen en visie te combineren tot een aannemelijke toekomst die hoop biedt op een betere wereld. Als filosoof weet Ruud duidelijk de vertaalslag te maken van economie en technologie naar de impact op de mensheid en hun welzijn. Ik heb hem aangeraden een boek te schrijven en zijn lezingen op zoveel mogelijk scholen te houden. De kinderen als gids voor hun ouders, een kenmerkende visie voor Ruud en zijn manier van kijken naar een wereld die zoekende is.” - Frits Bolkestein, voormalig staatssecretaris en minister


“Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud een hoopgevend toekomstbeeld te schetsen en neemt hij ons ongemerkt mee naar een wereld die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Zonder meer een “eye-opener & wake-up call’ en zeer inspirerend voor iedereen die zelf zijn eigen toekomst wil creëren. Een must voor leiders en ondernemers die zich op een spannende toekomst willen voorbereiden. Zelden een lezing bijgewoond met zo veel impact op de deelnemers. Brava!” - Ben Verwaayen, voormalig bestuursvoorzitter KPN en British Telecom

“Het was een oorverdovend mooie presentatie die mij nog lang heeft doen nadenken over maatschappelijke, zakelijke en technologische aspecten. We vergeten soms de mooie dingen, de zaken die ons uit de comfort zone halen en die ons raken. We vergeten te voelen. Dit kan Ruud losmaken in relatie tot technologische ontwikkelingen en een onzekere toekomst.
Ik ben erg geschrokken van de feiten over de klimaatverandering en onze leefomgeving. Ik was ontroerd door het filmpje van de man die elke dag hetzelfde bleef doen vanuit zijn hart en zo het verschil maakte. Dit wil ik ook doen en zal ik blijven doen. Ik heb Anthony Robbins en nog enkele inspiratie sprekers gehoord. Ruud behoort zeker tot deze categorie, ‘the best’.
Make it happen. YEAH! Bedankt voor je inspirerende speech Ruud!” - Joris van Daalen, SAP Nederland

“Ik kende Ruud niet en had me vooraf niks voorgesteld van zijn presentatie bij SLIMFIT over de toekomst van het onderwijs. Vooraf was Matthieu Weggeman voor mij het absolute hoogtepunt in gastsprekersland.
Data analyseren en combineren met humor, briljant! Nu ik ook Ruud in actie heb gezien en gehoord komt hij heel dichtbij Matthieu.
Je elke dag niet de “wat of hoe, maar de waarom vraag” stellen is een advies die ik zeker heb meegenomen. Zijn vraag “What if you go to sleep, and don’t wake up” is confronterend, net zoals zijn motto ”wanneer heb ik voor de laatste keer, iets voor de eerste keer in mijn leven gedaan”? Waarom ga je elke dag naar je werk? Denk en handel vanuit het morele besef en passie en niet omdat het moet. Dit wil ik mijn team ook zeker meegeven!” - Hans van Zoggel, Basisschool en kindcentrum ‘t Boschveld

“Niet te veel verwachten, gewoon ondergaan! Een vuur aan gedachten en redeneringen, te veel om tijdens de sessie te begrijpen, hoe er zelf naar te kijken. Als voorbeeld ‘Biomimicry’, zoek het maar op….te mooi om niet te weten.
Maar daar gaat het niet om….. het gaat er wat mij betreft om hoe onzinnig wij als mensheid soms in elkaar zitten en niet tot de beste oplossingen komen, of niet eens in de buurt. Een fascinerende workshop en zeer interactieve ochtendsessie in Berlijn (van met gemak 4 uur) tijdens onze jaarlijkse Redevco Investment Academy, die onze groep directors tot nadenken heeft gezet en dan ook nog eens gecombineerd met humor en vermaak! Dank Ruud!” -Manolito van Ardenne, Director & investor bij Redevco

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Transformatie naar de aandienende toekomst – Inspirerend leiderschap – Innovatief ondernemerschap – Duurzaamheid en Business for Good – Exponentiële technologieën

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid Dagvoorzitter

Onderwerpen

Maatschappij Onderwijs Ondernemen Leiderschap Economie & Financien Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Technologie & ICT Marketing & Communicatie Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Venten langs de deuren in Amsterdam met een emmer, spons en zeep. Mag ik uw auto wassen? Ik had een lijstje met alle type auto’s en daarbij behorende tarieven. Ik was toen 5 jaar, vonden mensen schattig.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Die ligt voor mij altijd in het vooruitzicht en nooit in het verleden. Ik word vrolijk van een e-mail van een jongeman, die in vertrouwelijkheid schrijft dat zijn vader is veranderd nadat deze een lezing van mij had bijgewoond. Iedereen kan het verschil maken!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Dat is niet zo interessant! In een snel en radicaal veranderende wereld vind je vanuit je meesterschap altijd de energie om je te verbinden met de aandienende toekomst, mits je trouw blijft aan je profound purpose en niet-onderhandelbare waarden. Iedereen kan het verschil maken.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mijn drie kinderen, omdat ze alles anders doen dan ik!

Wat weet niemand van je?

Dat mijn ego een stuk kleiner is dan mijn schaduw wanneer de zon recht boven mij staat.

Twitter