Vakgebied

Transformatie naar de aandienende toekomst

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Business & Management
Communicatie & Media
Duurzaamheid & Klimaat
Strategie
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Technologie & ICT

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter
Panellid

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ruud Veltenaar verzorgt als inspirator van transformatie interactieve masterlezingen, keynotes en colleges voor leiders, ondernemers en professionals over de hele wereld. Zijn positieve combinatie van een heldere visie en concrete, inspirerende actiepunten is uniek, verfrissend en vooral bijzonder aanstekelijk. De persoonlijke reacties van deelnemers zijn vaak hartverwarmend en bewijzen dat Ruud als geen ander zijn publiek weet te raken en inspireren. Met ruim 250 inspirimenten per jaar en een gemiddelde beoordeling van 9+ voor inhoud en performance, behoort Ruud tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers in de markt. Internationaal topspreker Hoe organiseer je een fascinerend en interactief evenement dat voor alle deelnemers boeiend en inspirerend is? Want een zaal met honderden directeuren, ondernemers en professionals op het puntje van hun stoel muisstil krijgen, dat is toch een flinke uitdaging? Toch is dat precies wat Ruud Veltenaar bijna dagelijks doet in zijn rol als topspreker. Zijn geheim? Als meervoudig en internationaal TEDx-spreker en friskijker informeert en fascineert Ruud niet alleen, maar inspireert hij vooral. In plaats van lezingen, keynotes en workshops heeft Ruud het dan ook liever over inspirimenten, waarbij reflectie en echte interactie met de deelnemers de centrale uitgangspunten zijn.

Ruud Veltenaar spreekt vanuit tientallen jaren ervaring als serial entrepeneur, leider van succesvolle ondernemingen en impact investor. Bovendien weet hij als bijzonder hoogleraar haarfijn de zin van de onzin te scheiden en zijn visie empirisch te onderbouwen en te vertalen naar pragmatische voorbeelden en handvatten. De interactieve masterlezingen van Ruud gaan vooral over de grote transformaties in onze maatschappij en samenleving en vertaalt deze naar inspirerend leiderschap en innovatief en duurzaam ondernemerschap. De vraag hoe we daar in onze bedrijven en organisaties effectief op inspelen staat hierbij centraal.

Toekomstfilosoof en friskijker Naast een veelgevraagd topspreker is Ruud Veltenaar ook een toekomstfilosoof die zijn publiek tot de laatste minuut weet te fascineren en inspireren. Als voormalig en succesvol impact investor in de hightech sector, weet Ruud uit eigen ervaring wat de impact en mogelijkheden zijn van exponentiële technologieën en hoe je hiermee kansen kunt benutten die nu vaak niet worden gezien. In zijn rol als toekomstfilosoof en trendwatcher verzorgt Ruud interactieve keynotes over de toekomst van bijna 20 sectoren. Daarbij behandelt hij de cruciale trends en ontwikkelingen en de onvermijdelijke impact op de sector en de toekomst van onze bedrijven en instellingen. Hoe ziet het bedrijf van de toekomst er uit en wat zijn de eigenschappen van een exponentiele organisatie in de 21ste eeuw en waarom zijn deze vaak 10X sneller, beter en goedkoper? De volgende sectoren zijn enkele voorbeelden waar Ruud veel over spreekt en behoren tot het favoriete repertoire van Ruud Veltenaar: duurzaamheid, onderwijs, zorg & welzijn, overheid, finance, smart industries, agri & food, retail, bouw & smart cities, mobiliteit & transport, duurzame energie, ICT & robotica en werk & HRM. Super interactief Stilzitten tijdens een inspiriment van Ruud Veltenaar is onmogelijk. In het begin zul je uit nieuwsgierigheid steeds meer richting het puntje van je stoel schuiven. Maar al snel wil je niet alleen maar luisteren, maar ook écht iets doen. Je raakt geïnspireerd en je wilt in actie komen.

De energie van Ruud op het podium werkt dan ook aanstekelijk en stimulerend. Daarom kiezen veel opdrachtgevers voor één van de werkvorm die van passieve luisteraars actieve deelnemers maakt. Mede hierdoor is elk inspiriment van Ruud niet alleen een wake-up call, maar ook een call to action! Opdrachtgevers van Ruud kunnen kiezen voor de volgende werkvormen:  • Standaard keynote: alle essentiële informatie en inspiratie, samengevat in een inspiriment voor organisaties met een beperkt budget; • Interactieve masterlezing: inclusief voorbespreking en een dagdeel voorbereiding voor een compleet inspiriment op maat;
  • stemBUZZ: deelnemers reageren via smartphone of tablet op vragen en stellingen en veranderen zo van passieve toehoorders in actieve co-creators;
  • TEDx Plus: een energieke en inspirerende combinatie van een aantal keynotes in TEDx-stijl met discussies volgens het Lagerhuis-format;
  • Strategische workshop: 100% maatwerk inspiriment voor organisaties die zich willen verbinden met de aandienende toekomst en weer het verschil willen maken.


Ruud Veltenaar studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en de Columbia University in New York. Tevens haalde hij zijn MBA aan de Harvard Business School. Zijn indrukwekkende carrière begon bij McKinsey in de VS, waar hij tot de jongste partners behoorde. Eenmaal terug in Nederland maakte Ruud deel uit van de hoofddirectie van de Volmac Software Groep en was hij bestuursvoorzitter bij RAET. Als succesvol serial entrepreneur heeft Ruud naam gemaakt als oprichter en CEO van Silvac (in 1992 verkocht aan RAET), Planet Internet (in 1996 verkocht aan KPN) en Park-line en Parkmobile (in 2016 verkocht aan BMW). Van 1999 tot 2016 was Ruud chairman van Net Ventures en Merestes Capital, twee internationale investeringsfondsen voor hightech bedrijven en investeerde hij bijna drie miljard euro in technologiebedrijven wereldwijd. Samen met Elon Musk is Ruud als investeerder nog steeds betrokken bij twee bedrijven in Israël en Silicon Valley op het gebied van opslag van duurzame energie. Als hoogleraar, (gast)docent en spreker verzorgt Ruud met enige regelmaat colleges op diverse universiteiten, business schools en hogescholen in binnen- en buitenland, waaronder het instituut International Schools for Business Management (London), Nyenrode, INSEAD en MIT. Verder is Ruud columnist voor Het Financieel Dagblad en is hij regelmatig te beluisteren bij de NPO op Radio 1. Klanten Ruud heeft voor meer dan 2500 bedrijven en instellingen op alle continenten gesproken. Van de United Nations, Unesco en de WTO tot Basisschool de Klinkers en de Lions Club in Leeuwarden. Of van de Europese Centrale Bank, de SER, de Tweede Kamer en vele provincies en gemeenten tot de Industriekring Gorinchem, het Brabantsgenootschap van Familiebedrijven en Zorgcentrum Ter Weel. Ook bedrijven als Apple, Unilever, Microsoft, DSM, IBM, FaceBook, ASML, Logica en Tesla behoren tot de klantenkring van Ruud.

Wanneer heb je voor het laatst, iets voor de eerste keer gedaan?
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer