Vakgebied

Ondernemerschap
Talentontwikkeling
Muziek mode en media

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Communicatie & Media
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Stacey Rookhuizen richtte op 16 jarige leeftijd het platenlabel Stacey Records op om vers muzikaal talent een podium te bieden en een cd uit te brengen. Nu is ze nog steeds creatief ondernemer en landelijk bekend geworden door haar rol als jurylid in de RTL4 talentenjacht XFactor en presentatrice van onder andere Project Catwalk. Mensen wakker schudden en motiveren een nieuwe, soms gewaagde stap te nemen is haar grote passie. Niets is onmogelijk. Naast het oprichten van haar eigen bedrijf, werkte zij bij de platenmaatschappij Sony BMG op de afdeling A&R lokaal waar ze bands wierf en begeleidde.

In 2006 won Stacey de Bart Award, een prijs van jongerenomroep BNN voor mensen die het onmogelijke mogelijk maken. In datzelfde jaar bracht ze diverse albums uit. Rookhuizen was tevens de oprichter van het talentenplatform Dutch Delight, dat in totaal 300 concerten organiseerde in bekende poppodia in het hele land. Ook werkte ze twee jaar als diskjockey. ABN AMRO verkoos Rookhuizen tot ‘Held’ van 2006. Ze is tevens bekend geworden door haar regelmatige optredens als jurylid bij popprijzen, panels en forumdiscussies. Ook stond ze als gastdocent voor de klas bij diverse hogescholen in Nederland waaronder de Rockacademie.

In juni 2009 werd Rookhuizen in de Elsevier opgenomen in de lijst van 'vijftig grootste beloften voor de toekomst'. In 2009, 2010 en 2012 was ze samen met Eric van Tijn, Angela Groothuizen en Gordon jurylid bij X Factor, een talentenjacht van RTL4. Stacey won het vierde seizoen van 71° Noord (/Expeditie Poolcirkel, 20092010). Ze lanceerde ook haar sieradenlijn 3.14 Stacey’s Silver dat tot op de dag van vandaag een webshop voor de wereldwijde markt is. In 2012 presenteerde ze het modeprogramma Project Catwalk voor RTL5. De afgelopen jaren heeft Stacey zich verder ontwikkeld als creatief ondernemer. Om het vak nog beter te leren werkt ze o.a als format ontwikkelaar bij Talpa, in de denktank van John de Mol. (2014 2015)

Stacey is te boeken als dagvoorzitter en spreker en geeft lezingen over de onderwerpen (creatief) ondernemen, talentontwikkeling en netwerken. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Schijt!” – M.a.w.: soms moet je gewoon ‘doen’ . Niet bang zijn om risico’s te nemen."
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer