Vakgebied

Sport
Topsport
Coaching
Psychologie
De wil om te winnen
Topsporter
Generatie Y

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Sport & Motivatie
Wetenschap
Teambuilding
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

Tim Jenniskens bereikte zijn hoogtepunt in zijn hockeycarrière tijdens de Olympische Spelen in 2012, waar hij een zilveren medaille won. Met Bloemendaal werd Tim viermaal landskampioen en won hij driemaal de Euro Hockey League. Tim is enorm ambitieus en met zijn enorme energie combineerde hij zijn topsportcarrière met een universitaire studie, het oprichten van een stichting en het starten van een bedrijf. Zo rondde hij een half jaar voor de Spelen zijn masterstudie Business Studies af aan de UvA, gericht op Leadership, Strategy en Human Resource Management.

Stichting Sport Helpt - Na de Olympische Spelen richtte Tim samen met Rogier Hofman de succesvolle stichting Sport Helpt (www.sporthelpt.nl) op. Sport Helpt organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een topsporter van zijn/haar favoriete sport. Al meer dan 300 (Olympische) topsporters helpen mee en de stichting realiseert ongeveer 100 droomontmoetingen per jaar.

Fanbased - In 2014 is Tim Jenniskens het bedrijf Fanbased (www.fanbased.nl) gestart. Fanbased versnelt persoonlijke groei en teamontwikkeling binnen het bedrijfsleven en de topsport. De programma’s zijn ontwikkeld vanuit de topsport en defensie achtergrond van de Fanbased coaches, in combinatie met kennis uit de psychologie en wetenschap. In de programma’s wordt groei gestimuleerd door actief aan de slag te gaan en écht te ervaren.

Fanbased Foundation - In 2016 richtten ze met het bedrijf de Fanbased Foundation op om topsporters te helpen in hun transitie naar een maatschappelijke carrière. Fanbased Foundation is partner van het project TeamNL@work van NOC*NSF.

De hoogtepunten van Tim zijn carrière zijn het behalen van zilver op de Olympische Spelen van 2012, meer dan 500 droomontmoetingen gehad met Stichting Sport Helpt en zijn Partnership Fanbased Foundation met project TeamNL@work van NOC*NSF.

Tim is te boeken als dagvoorzitter en spreker en geeft lezingen over de onderwerpen 'bouwen aan winning teams', 'generatie Y' en 'topsport'. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Een topsporter staat elke dag op met de vraag: waarop kan ik me vandaag weer ontwikkelen?
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer