Wilco van Schaik als spreker inhuren

Wilco van Schaik als spreker inhuren

Spreker, inspirator, motivator, presentator, interviewer & dagvoorzitter

ENERGIE EN PRESENTATIE LEVERT DE VERBINDING EN GEEFT RELATIES MET LANGDURIG RESULTAAT”

– Wilco van Schaik

Biografie

Wilco van Schaik is een energieke ondernemende spreker met veel uiteenlopende ervaringen in het bedrijfsleven, de media, communicatie- en sportwereld. Maar ook in de wereld van maatschappelijk ondernemen, MVO en supporters beïnvloeding. Van leiderschap tot sales, van netwerken tot de werking van massa en media, van supporters tot overheid, alles is in zijn carrière voorbij gekomen. Gedreven door de passie om mensen te inspireren en te verbinden. Rijk gelardeerd met vele praktijkvoorbeelden en inspiratie voor morgen brengt hij die items met humor en passie over. Dat kenmerkt zijn presentaties en dagvoorzitterschappen.

Van Schaik maakte als reclamebureau ondernemer zeer succesvolle campagnes voor merken als onder andere Karwei, Mazda, Warsteiner, Red Bull en NOC*NSF. Vanwege zijn visie op sales- en klant management, netwerken en relatiemarketing had hij de hoogste klanttevredenheid cijfers. Hij houdt van mensen en brengt passie in relaties.

Hij was jaren actief als presentator en commentator voor SBS, RTL en Filmnet over de hele wereld en dat deed hij met dezelfde dynamiek als leiding geven aan de bedrijven waarvoor hij werkte. Top ondernemer Frans van Seumeren vroeg hem in 2011 of hij mee wilde helpen van FC Utrecht weer een trotse subtopper te maken in Nederland. In ruim vijf jaar is FC Utrecht opgeklommen tot de subtopper in Nederland. De club staat weer op de kaart en Nederland trots op FC Utrecht. Dit heeft een enorme investering in geld en overleving gevraagd van de club en zijn grootaandeelhouder, maar wel met een resultaat. Investeren om aandeelhouderswaarde te creëren en de aantrekkingskracht van de club enorm te verhogen. Van Schaik speelde hier met zijn visie ‘the only way is up’ als boegbeeld een belangrijke rol in. Van Schaik is de netwerker bij uitstek en relatie management zit in zijn DNA. De tevredenheid van zijn relaties en mensen staat altijd bovenaan in zijn missie. Klanten blijven bijna een leven lang aan hem verbonden. Zij vertrouwen zijn beloftes want daaruit volgen altijd commerciële resultaten. Ze noemen hem bij FC Utrecht ‘de menselijke verbinder’.

Tijdens zijn presentaties vertelt Wilco enthousiast over zijn rol als leider in de uitdagende wereld van het voetbal, de reclame en het bedrijfsleven. Maar ook de kant van sales, van netwerken en de meest optimale relatiemarketing waaruit in zijn visie altijd commerciële groei komt, laat hij voorbij komen. Massa media, emotie, supporters, sales, visie en leiderschap alles verbindt hij vanuit zijn voorbeelden aan tastbare inspiratie voor communicatie, beleid en sales inspiratie in uw bedrijf en voor uw mensen. En de rol van de media, de supporters, stakeholders op het resultaat. Hoe mensen in beweging te krijgen? En hoe laat je commerciële relaties effectief worden? Van visie naar actie, daar ligt de uitdaging en dat is de kern. Dat weet hij uit ervaring. Van Schaik is dynamisch als spreker en dagvoorzitter. Hij is geïnteresseert, inspireert, daagt uit en zorgt er altijd voor dat er herinneringswaarde is voor het bedrijf waar hij voor spreekt. Een netwerker pur sang. Die kennis deelt hij op leiderschaps-, ondernemers-, sales- en business niveau als spreker of dagvoorzitter.

'Wilco van Schaik is een inspirerende, verbindende en zeer energieke spreker. Wilco is een aantal malen onze dagvoorzitter voor de Business Barometer van Utrechtse Ondernemers Sociëteit geweest. Wilco zet mensen aan het denken en geeft stof voor de dag erna mee. De aanwezigen werden erg enthousiast van zijn manier van presenteren. Mensen gingen geïnspireerd naar huis, waarbij hoge waarderingscijfers werden gegeven'. 
Pieter Leyssius, Directeur zakelijk Rabobank Utrecht e/o

'Wilco van Schaik is één van de meest dynamische sprekers die ik heb meegemaakt. Vanaf het eerste moment was het boeiend. Hij vertelt met passie en humor over leiderschap in complexe organisaties en geeft daarbij concrete bruikbare handvatten, waar je in je eigen praktijk echt iets me kan'!
Hans Spitsbaard, Managing Partner HillFive

'Wilco is een verbinder “pur sang” met tomeloos veel energie, positiviteit en humor. Hij excelleert bij ons op het podium of dit nu als spreker is, dagvoorzitter of interviewer; Wilco blijft boeien en inspireren'. 
Miriam Diekman, Directeur Klantrelaties Zorg van de Zaak

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Maatschappij, ondernemen, leiderschap, sport, sales, netwerken/relatiemarketing & media

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer Performer

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Leiderschap Sport Economie & Financien Kunst & Cultuur Bedrijfsleven & Management Sales & Klantgerichtheid

Interview

Wat was je eerste baantje?

Uitgever, schrijver, interviewer en commercieel medewerker van een zelf bedachte sportkatern bij een weekkrant die ik ook nog langs de deur bracht.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Moet nog komen, er zijn zoveel uitdagingen, elke dag weer.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Dynamischer, mobieler, sneller, interactiever, dus nog leuker.

Voor wie heb je grote bewondering?

Anthony Robbins, John de Mol, Toon Gerbrands, Frans van Seumeren en mijn vrouw Monique.