Wilfred Genee

Wilfred Genee (1967)

Tv- radiopresentator, sportjournalist, columnist

Vullen of Voeden”

Biografie

Wilfred Genee, bekend van TV en radio vooral van de sport gerelateerde programma’s. De meeste mensen zullen hem kennen van het programma ‘Voetbal Inside’ waar hij samen met Johan Derksen en René van der Gijp Nederland twee keer per week weer inlicht over het laatste voetbalnieuws. Ook presenteert Wilfred op vrijdagmiddag ‘The Friday Move’ op BNR Nieuwsradio. Zijn columns worden gepubliceerd in de Playboy en damesblad Margriet.

Na het behalen van zijn gymnasium-diploma in Leeuwarden ging Wilfred Rechten studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wist al dat hij 'iets met sport' wilde gaan doen. Tijdens zijn studie was hij werkszaam bij 'OOG TV', de lokale omroep in Groningen. Dit was de start van zijn tv-carrière. 

Wilfred heeft voor veel verschillende tv-zenders gewerkt onder andere Filmnet, Sport 7, SBS 6, en RTL 5.

Bij RTL 5 had Wilfred een eigen programma, 'RTL Voetbal Inside', waar hij samen met Johan Derksen en Hans Kraay sr. allerei zaken rondom het voetbal uitgebreid werden besproken. Ook heeft hij Beau van Erven Dorens vervangen bij 'RTL Boulevard' op RTL 4.

Na een avontuur bij Talpa als presentator van het programma 'De Wedstrijden', waar de samenvattingen van de Eredivisie werden uitgezonden, keerde Wilfred terug bij RTL 7 om 'Voetbal Inside' te presenteren.

Naast presenteren en radiomaken heeft Wilfred, samen met zijn vrouw Lili, eind 2013 het boek 'Vullen of Voeden' uitgebracht. In dit boek laten zij zien wat het effect van voeding is op het lichaam van kinderen. 

 

 

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Sport, voeding, presenteren

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Sport Lifestyle & Health Maatschappij Bedrijfsleven & Management

Twitter

Direct boeken

Ik wil graag informatie over de tarieven en beschikbaarheid van Wilfred Genee

Velden met een * zijn verplichte velden

bedankt voor uw reactie

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Er is iets mis gegaan

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden
van uw bericht. Probeert u het nog eens.

probeer opnieuw