Vakgebied

Gezondheid
Vitaliteit

Thema's

Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Zorg
Kunst & cultuur

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.250

Biografie

Biografie

William Cortvriendt (1956) is arts en heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en bedrijfskunde in de VS en Zwitserland. Hij heeft een veelzijdige loopbaan achter de rug als arts, consultant bij McKinsey, medisch directeur en vicepresident bij diverse multinationale medische ondernemingen, ondernemer en private investeerder bij jonge medische bedrijven. Hij is tevens auteur van de internationale bestsellers 'Living a Century or More' en 'Hoe word je 100?' en het recent verschenen boek 'Maak je niet dik'. In zijn boek ‘Hoe word je 100?’ heeft hij de wetenschappelijke basis gelegd voor veranderingen in levensstijl die ervoor kunnen zorgen dat aandoeningen zoals obesitas, hartaanvallen, diabetes en kanker daadwerkelijk voorkomen kunnen worden.

Deze wetenschappelijke bevindingen zijn toegepast en te zien in de zesdelige tvserie ‘Hoe word ik 100?’ die door omroep MAX op NPO1 is uitgezonden in november en december 2016 op de NPO1. Daarnaast is William internationaal columnist waaronder in Nederland bij HP/deTijd. Ook is hij regelmatig te gast op radio en TV in Nederland en België bij onder andere 'RTL Late Night', 'Van Liempt Live', 'Koffietijd', 'Reyers Laat' en 'Van Gils en Gasten'. William Cortvriendt is een veelgevraagd spreker voor het geven van inspirerende lezingen bij diverse evenementen georganiseerd door bedrijven, ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen, het Rotterdam Science Festival, Kika Fondsenwerving, Masterclass Vitaal Ondernemen en de Gezondheidsbeurs.

Het onderwerp van zijn lezingen bestaat uit wat nu wel en niet bewezen gezond is en hoe wij dat zelf positief kunnen beïnvloeden. De specifieke inhoud en duur van zijn lezingen kan daarbij worden aangepast aan de specifieke wensen van de opdrachtgever.

William is te boeken als spreker en dagvoorzitter en geeft lezingen over onderwerpen als vitaal en lang leven en de gezondheidszorg. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Maak je niet dik
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer