Hoe organiseer je een hybride event?

Vanuit het Sprekershuys zijn we dagelijks druk bezig met het meedenken over inhoudelijke programma’s en concepten voor online evenementen, maar we denken nu alvast graag met je mee over evenementen in de 1,5 meter samenleving.

Vanaf 1 juni mogen er weer evenementen tot 30 personen plaatsvinden en vanaf 1 juli evenementen tot 100 personen. Uiteraard is het nog niet 100% zeker omdat we niet weten hoe het virus zich gaat verspreiden door het versoepelen van de maatregelen. Toch zijn we erg blij dat de evenementenbranche voorzichtig (stap voor stap) weer aan de slag mag! Sociale en fysieke contacten leggen zit in ons DNA en dat is wat we de afgelopen tijd enorm hebben gemist. Begint het bij jou ook al te kriebelen? Bij ons zeker!

Wat is een hybride event en waar moet je op letten?

Een hybride event is een event waarbij online en offline samenkomen. Een deel fysiek, en een deel online. Je dagvoorzitter, sprekers en (een klein) publiek live aanwezig vanuit de studio of evenementenlocatie. Daarbij maak je slim gebruik van online streaming zodat er ook vanuit huis een groot aantal mensen het event kan bijwonen. Best of both worlds.

Maar waar moet je nu op letten bij het organiseren van een hybride event? Hoe zorg je ervoor dat dit verantwoord en veilig is en dat de bezoekers die op locatie aanwezig zijn op 1,5 meter afstand blijven? We zullen deze pagina blijven aanvullen met nieuwe inzichten vanuit ons en de branche!


Advies nodig? We helpen je graag! Neem contact op via ons contactformulier of telefonisch via 030 - 3040025.