1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Danny Mekić

Danny Mekić is internet-, innovatie-en technologie-expert en daarnaast ook ondernemer. Hij is een van de meest gevraagde sprekers van Europa over innovatie, technologie, klantgerichtheid en ondernemerschap. Danny ziet lezingen als een kans om het leven van de mensen in de zaal te veranderen door ze nieuwe energie, kennis en inzichten te geven. Hij richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf op en is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Danny Mekić is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid bij het Sprekershuys.

...Danny Mekić

Over Danny Mekić

Spreker Danny Mekić is in 2009 door het magazine Sprout, een uitgave van Management Team, uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. In de jaren die volgden is hij uitgegroeid tot een expert op het gebied van internet, technologie, nieuwe business modellen en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland.


Op twaalfjarige leeftijd begon spreker Danny vrijwilligerswerk te doen bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland en werkte hij mee aan aan de bouw van Clubs.nl,de vroege voorloper van Facebook met in 2000 maar liefst 1 miljoen gebruikers. In 2002 richtte Danny zijn eerste internetbedrijf op en brak in 2004 vroegtijdig zijn middelbare school af. In 2008 volgde hij een opleiding tot (peer)mediator bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.Ondernemer

Danny Mekić werkt vanuit zijn huidige bedrijf voor 40 van de 100 grootste bedrijven in Nederland als expert op het gebied van technologie, internet en innovatie. Naast het runnen van zijn internetbedrijf (10 medewerkers), dat hij op 15-jarige leeftijd oprichtte, is hij actief als docent in het HBO en WO, mediator, new business en new media consultant, investeerder, jurist, opiniemaker en panellid in het Radio 1 economenpanel. Daarnaast is Danny te engageren als spreker, dagvoorzitter, panellid of gastdocent!


Hoe richt je op jonge leeftijd een succesvol bedrijf op? Hoe combineer je het opzetten en aansturen van een organisatie met zelfontplooiing, het opdoen van inspiratie en het uitbreiden van je netwerk? Hoe is het om als 20’er te werken voor topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven? Wat is het belang van academische zelfontplooiing voor (jonge) ondernemers?


Danny staat de grote spelers in deze markt bij als consultant. Hij maakte zijn middelbare school niet af, om zich fulltime met zijn eigen bedrijf bezig te kunnen houden. Zonder diploma werd hij, op 20jarige leeftijd, toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam waar hij de honoursopleiding Rechtsgeleerdheid ging volgen. Hij haalde het dubbele aantal studiepunten binnen, en een jaar later stond hij voor de klas op diezelfde universiteit en werd Danny voorzitter van de Studentenraad.Sociale media

Wat betekent sociale media voor netwerken en het middenmanagement en bestuurders van grote bedrijven, en hoe kunnen sociale media gebruikt worden voor kwaliteitsbewaking en verbetering? “Sociale Media gebruiken is méér dan het aanmaken van een Twitteraccount”, zo zegt hij. Hij noemt zichzelf geen social media expert, maar social media architect.Mediaervaring

Danny heeft daarnaast veel mediaervaring. In oktober 2003 pleitte hij in het televisieprogramma B&W voor het voortbestaan van publieke televisieomroep BNN, samen met diens directeur. Kort daarvoor was hij nog wekelijks te zien in het debatprogramma Jongeren Lagerhuis van de VARA. Eind 2009 was hij als internetexpert te zien in NOVA, toen de website van de DSB Bank onbereikbaar was geworden, waardoor grote aantallen mensen hun geld bij de bank niet weg konden halen.Juridische praktijkervaring

Juridische praktijkervaring vond hij erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf. In 2008 was hij daarom parttime verbonden als paralegal aan het enige nicheadvocatenkantoor van Nederland dat gespecialiseerd is in technologie, media en communicatie en kwam het boekje‘Internetrecht 2.0′ uit bij de Vereniging voor Informatietechnologie en Recht, waar hij medeauteur van is.

Boek Danny Mekić bij het Sprekershuys!

Danny Mekić is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid. Hij spreekt over innovatie, social media, onderhandelen, technologie, klantgerichtheid, onderwijs en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Danny Mekić boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

(online) Retail, Innovatie, Big Data, Onderwijs, ICT, Toekomst van banken, Communicatie, Media, Privacy, Technologie, Onderhandelen, Drones, Netwerken, Strategie, Het recht, Ondernemen, Internet

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Danny Mekić Lezing: Start-ups

Vormen startups een bedreiging voor gevestigde sectoren? Hoe kunnen bedrijven leren van ambitieuze en inventieve startup-ondernemers? Nieuwe technologieën bieden ongekende mogelijkheden met een ongekend lage financiële drempel. Waar grote, gevestigde bedrijven tijd nodig hebben om te reageren op ontwikkelingen in de nieuwe wereld schieten kleine, flexibele en snelle startups als paddestoelen uit de grond. Danny is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bereid zich tot in de puntjes voor.

Danny Mekić Lezing

De wereld verandert snel, wat moeten we met big data, artificial intelligence, robots en andere ontwikkelingen? Hoe veranderen deze technologieën de mens? Wat betekent dit voor e-Commerce en retail? Consumenten hebben tegenwoordig toegang tot een oneindige hoeveelheid informatie en daardoor zijn hun verwachtingen ten aanzien van bedrijven, diensten en producten drastisch veranderd. Het onderscheid tussen online en offline is niet langer relevant. Het gaat om de behoefte van de klant en de combinatie van snelste, gemakkelijkste en leukste route naar de vervulling daarvan, of dat nou in de digitale of analoge wereld moge zijn. De ongekende mogelijkheden die nieuwe technologie biedt aan bedrijven en organisaties hebben gemaakt dat digitale, online dienstverlening niet weg te denken is uit ons dagelijks leven. Danny ziet lezingen als een kans om het leven van de mensen in de zaal te veranderen door ze nieuwe energie, kennis en inzichten te geven. Dit doet hij onder andere door de juiste vragen te stellen en om alle vragen over bijvoorbeeld technologie, innovatie Europa, klantgerichtheid en ondernemerschap te beantwoorden. Hij helpt mensen en organisaties om de toekomst vorm te geven met gebruik van de laatste technologieën.

Danny Mekić Dagvoorzitterschap

Als dagvoorzitter slaat Danny een brug tussen podium en publiek. Danny vind het een fantastische taak om sprekers te laten stralen. Door ze warm aan te kondigen en achteraf de juiste vragen te (laten) stellen. Ook zorgt hij ervoor dat het publiek naar huis gaan met energie en kennis. Door zijn ervaring op het vlak met technologie, innovatie, strategieën en smart city's helpt hij mensen en organisaties om de toekomst vorm te geven met gebruik van de laatste technologieën!

Danny Mekić Lezing: Technologie en Zorg

De ongekende mogelijkheden die nieuwe technologie biedt aan bedrijven en organisaties hebben gemaakt dat digitale, online dienstverlening niet weg te denken is uit ons dagelijks leven. Danny deelt graag zijn visie op de toekomst van de zorgsector. Hij spreekt over technologieën die de mensen en systemen van onze samenleving ingrijpend veranderd hebben en hoe organisaties met een belangrijke rol zoals een ziekenhuis daarop kunnen inspelen.

Sociale Media gebruiken is méér dan het aanmaken van een Twitteraccount.

Technologie-expert Danny Mekić over corona-apps

Vraag het de expert - Danny Mekić

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.