Vakgebied

Technologie
Innovatie
Communicatie
Ondernemerschap
Media
Strategie
Onderwijs
Privacy
Netwerken
Big Data
ICT
Internet
Onderhandelen
Drones
Sociale media
(personal) Branding
(toekomstige) Arbeidsmarkt
Online versus offline
(online) Retail
(de toekomst van) Banken
Het recht
Onderwijs
Strategie

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Business & Management
Strategie
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Spreker technologie

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator
Panellid

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Een complex verhaal... Want als je je middelbare school niet af maakt, hoe kom je dan op de Universiteit van Amsterdam terecht als student Rechtsgeleerdheid en hoe wordt je dan voorzitter van de Facultaire Studentenraad, studentassistent en universitair docent, terwijl je daarnaast sinds je vijftiende bedrijven opzet en uitbouwt?

Niet onverdienstelijk: in 2009 werd Danny uitgeroepen tot ‘Meest Succesvolle Jonge Ondernemer van Nederland’, noemde Elsevier hem ‘Eén van de vijftig grootste Nederlandse talenten’ en kwam het blad Quote tot dezelfde conclusie.

Danny werkt vanuit zijn laatste bedrijf voor 40 van de 100 grootste bedrijven in Nederland als expert op het gebied van technologie, internet en innovatie. Naast het runnen van zijn internetbedrijf (10 medewerkers), dat hij op 15jarige leeftijd oprichtte, is hij actief als docent in het HBO en WO, mediator, new business en new media consultant, investeerder, jurist, opiniemaker, panellid in het Radio 1 economenpanel en daarnaast is hij te engageren als spreker, dagvoorzitter, panellid of gastdocent!

Hoe richt je op jonge leeftijd een succesvol bedrijf op? Hoe combineer je het opzetten en aansturen van een organisatie met zelfontplooiing, het opdoen van inspiratie en het uitbreiden van je netwerk? Hoe is het om als 20’er te werken voor topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven? Wat is het belang van academische zelfontplooiing voor (jonge) ondernemers?

Wat betekent sociale media voor netwerken en het middenmanagement en bestuurders van grote bedrijven, en hoe kunnen sociale media gebruikt worden voor kwaliteitsbewaking en verbetering? “Sociale Media gebruiken is méér dan het aanmaken van een Twitteraccount”, zo zegt hij. Hij noemt zichzelf geen social media expert, maar social media architect.

Hij staat de grote spelers in deze markt bij als consultant. Danny maakte zijn middelbare school niet af, om zich fulltime met zijn eigen bedrijf bezig te kunnen houden. Zonder diploma werd hij, op 20jarige leeftijd, toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam waar hij de honoursopleiding Rechtsgeleerdheid ging volgen. Hij haalde het dubbele aantal studiepunten binnen, en een jaar later stond hij voor de klas op diezelfde universiteit en werd hij voorzitter van de Studentenraad.

Zijn derde jaar richtte hij in met vakken van de opleidingen Communicatiewetenschap, Economie en Psychologie, disciplines die hij probeert te koppelen aan technologie, media en communicatie. Hij schreef voor het Financieele Dagblad, werd door Elsevier en Quote uitgeroepen tot een van de meest talentvolle jonge Nederlanders, en adviseert grote organisaties bij hun transformatie naar nieuwe business modellen.

Danny heeft daarnaast veel mediaervaring. In oktober 2003 pleitte hij in het televisieprogramma B&W voor het voortbestaan van publieke televisieomroep BNN, samen met diens directeur. Kort daarvoor was hij nog wekelijks te zien in het debatprogramma Jongeren Lagerhuis van de VARA. Eind 2009 was hij als internetexpert te zien in NOVA, toen de website van de DSB Bank onbereikbaar was geworden, waardoor grote aantallen mensen hun geld bij de bank niet weg konden halen.

Juridische praktijkervaring vond hij erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf. In 2008 was hij daarom parttime verbonden als paralegal aan het enige nicheadvocatenkantoor van Nederland dat gespecialiseerd is in technologie, media en communicatie en kwam het boekje‘Internetrecht 2.0′ uit bij de Vereniging voor Informatietechnologie en Recht, waar hij medeauteur van is.

Lees meer
Sociale Media gebruiken is méér dan het aanmaken van een Twitteraccount
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer